گلایه از انگیزه کم دانشجویان در کارهای تحقیقاتی/ وضعیت مراکز آموزشی رقت بار است

کچوئیان با بیان اینکه وضعیت مراکز آموزشی رقت بار است و دنیای امروز دانشجویی کپی و پیست است لذا باید این فضا شکسته شود، گفت: دانشجویان ما امروز آنچنان سست و کم انگیزه هستند که فرصت برای تحقیق نمی گذارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «رضا کچوئیان» امروز (4 دی) در مراسم گرامیداشت یکصدمین سالگرد تربیت معلم در ایران و هشتاد و یکمین سال تاسیس تربیت معلم خراسان جنوبی اظهار کرد: یکصدمین سالگرد تربیت معلم مبتنی بر این هدف است که این بازه زمانی طولانی از سال 1297 تا 1397 سراسر از افتخارات و اسناد و مدارک انسانهای بزرگی است که به تعلیم و تربیت کشور خدمت کردند.

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور با بیان اینکه باید این اسناد و مدارک و نام ها بر تارک آموزش و پرورش باقی بماند و گذشته خود را بدانیم تا مبدأی برای سیاست های و تصمیم گیری های آموزش و پرورش های باشد، گفت: معلم را نمی توانیم وارد کنیم لذا باید خودمان معلم را پرورش و تربیت کنیم.

 

کچوئیان با اشاره به اینکه امروز جایگاه برجسته گذشته تربیت معلم کمرنگ شده است، افزود: در این امر دستگاه های متعددی تاثیرگذار بوده اما در حقیقت سهمی هم به خود معلمان بازمی گردد لذا باید تلاش کنیم شکوه و افتخار گذشته معلمان را خودمان بازگردانیم.

 

وی ادامه داد: همه اندیشمندان اعتراف به این باور دارند که توسعه و تحول در کشوری اتفاق نمی افتد مگر از زیرساختی به نام آموزش و پرورش؛ باید برای توسعه کشور به آموزش و پرورش توجه شود و هر چه زودتر در این مسیر حرکت کنیم به توسعه در ابعاد مختلف دست خواهیم یافت.

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور با بیان اینکه باید ورود فاخری به دهه پنجم انقلاب اسلامی داشته باشیم و این مستلزم نگاه به گذشته است، عنوان کرد: باید آسیب ها را بررسی کنیم تا آن را برای دهه پنجم انقلاب به ارمغان نبریم.

 

کچوئیان با اشاره به اینکه نمی توان بر واقعیت های موجود پوشش گذاشت و آن را نادیده گرفت، افزود: در دهه چهارم انقلاب اتفاقات بسیاری رخ داده که به هیچ عنوان قابل مقایسه با دهه های قبل انقلاب نیست و آنچنان سرعت این تغییرات بسیار بوده که اندیشمندان حوزه جامعه شناسی از آن به عنوان زلزله نام می برند.

 

به گفته وی اگر امروز به انفجار دانش و اطلاعات بی توجه باشیم نمی توانیم کشور را در مسیر توسعه بدانیم لذا نیازمند بازتعریف در حوزه آموزش و پرورش هستیم تا یکدیگر را پیدا و گفتگو کنیم.

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور با بیان اینکه ما دچار اختلاف حساب بزرگی هستیم که تصور می کنیم اتفاقات اکنون آموزش و پرورش برای یکسال گذشته است، عنوان کرد: در حالی که این قصه برای قبل از سال 1357 است و جنبش های نجیبب معلمان از گذشته تا امروز بوده اما باید مراقب باشیم این جنبش های نجیب معلمان به جنبش های رادیکال تبدیل نشود.

 

کچوئیان با اشاره به اینکه آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان امروز باید برای هویت بخشی به دانشجویان و دانش آموزان تلاش کنند، افزود: باید همچنان بر حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی و سنت های ارزشمند جامعه پافشاری کنیم و آن را پاس بدانیم.

 

وی ادامه داد: دهه ابتدای انقلاب حاکمیت ارزش های ناب انقلاب بود که هر آنچه داشتیم برای خود نمی پنداشتیم و آن را متعلق به دیگران می دانستیم اما آیا امروز هم این نگرش را داریم؟

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور با اشاره به اینکه در گذشته اهل ایثار، تعاون و اخلاق مدار بودیم اما متاسفانه امروز آمار خواستن های ما برای خودمان رو به فزونی است، گفت: جامعه ما در دهه های ابتدای انقلاب عدالت خواه بود لذا باید کمک کنیم جامعه امروز جامعه دهه اول و دوم انقلاب شود.

 

کچوئیان تاکید کرد: امروز همه طلبکار آموزش و پرورش شدند و فریادها بر سر دانشگاه ها است در حالی که اصل تعامل در خانواده ها است اما مدام متهم می تراشیم که چه کسی مقصر است؟

 

وی با اشاره به نظام برنامه ریزی و چشم اندازها در دهه سوم انقلاب، عنوان کرد: اکنون هفت سال فرصت داریم که آموزه های سند 1404 را محقق کنیم البته در برخی حوزه ها موفقیت داشته ایم اما در برخی حوزه ها فاصله بسیاری داریم.

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور افزود: واقعیت های دهه چهارم اولویت دادن به خود به جای دیگران، اولویت دادن به آزادی‌های اجتماعی به جای آزادی های سیاسی، تغییر زبان فرهنگ، تغییر سبک الگوی پوشش، حرکت از سمت خانواده‌های گسترده به سمت خانواده های هسته و ظهور و شکل گیری الگوهای مدرن در جامعه است.

 

کچوئیان با تاکید بر اینکه نسل امروز به دنبال اقناع است، بیان داشت: شاه کلید ارتباط صمیمانه با دانشجویان این است باید آنان را اقناع کنید و زبان امروز استدلال است.

 

وی با بیان اینکه وضعیت مراکز آموزشی رقت بار است، گفت: دانشجویان ما امروز آنچنان سست و کم انگیزه هستند که فرصت برای تحقیق نمی گذارند.

 

وی ادامه داد: دنیای امروز دانشجویی کپی و پیست است لذا باید این فضا شکسته شود اما چه باید کرد تا مختصات فرهنگی دهه پنجم انقلاب این چنین نباشد؟

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور با تاکید بر اینکه باید کج کارکردی های آموزش و پرورش را برداریم، عنوان کرد: باید با دانش افزایی و مهارت افزایی کمک کنیم دانشجویان به عنوان معلم در تراز انقلاب اسلامی تربیت شوند و به شغل معلمی افتخار کنند.

 

کچوئیان با بیان اینکه امیدواریم روزی بیاید که در روز معلم نهادهای دیگر به معلمان تبریک بگویند به جای اینکه خودمان به یکدیگر تبریک بگوییم، افزود: باید گرامیداشت مقام معلم در جامعه افزایش یابد لذا برای تحقق این مهم باید قالب ریزی شخصیتی اتفاق بیفتد.

 

به گفته وی باید یادگیری ارزش های مسلط ارزش پذیری، هویت بخشی و توزیع متوازن در نقش های شغلی اتفاق بیافتد و برای جامعه بالنده که می خواهد مسیر توسعه را طی کند به توزیع متوازن شغل و رشته های تحصیلی نیاز داریم.

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور عنوان کرد: امروز نیاز به انسجام بخشی داریم و نباید بین خودمان دیوار بکشیم لذا برای توسعه کشور باید این دیوارکشی ها برای توسعه برداشته شود.

 

کچوئیان با تاکید بر فراهم ساختن امکان نظارت، بیان داشت: اینکه هر روزی در مملکت سلطان داریم به دلیل عدم نظارت است اما مسئولان همت می کنند این سلطان ها را به دار می زنند اما اگر نظارت ها درست و قوی باشد این اتفاق ها در کشور نمی افتد.

 

وی با اشاره به اینکه هر کاری قرار است اتفاق بیفتد مربوط به دانشگاه و آموزش و پرورش است، گفت: نقطه آغاز تحول آموزش و پرورش و نقطه استمرار تحول دانشگاه است اما نقطه اساسی تحول خانواده است و باید آن را دریابیم.

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان کشور تاکید کرد: دهه پنجم انقلاب با رفتار و کردار تک تک افراد جامعه گره خورده است و باید به گونه ای عمل شود که در مقابل نسل آینده بدهکار نباشیم.

 

 

 

 

کد خبر 750925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha