به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «لاله خسروی» ، عصر دیروز (دوشنبه، 3 دی) در هفتاد و دومین نشست توسعه و ترویج کتابخوانی با عنوان «از ساختار قصه تا قصهگویی دیجیتال» که از سوی کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، گفت: قصهگویی دیجیتال یم مساله شناور است که نقطه پایانی برای آن تعریف نشده است. به گسترهای از روشهایی که از ابزار دیجیتال در روایتگری بهره میبرد، قصهگویی دیجیتال میگوییم.
این کارشناس قصه گویی اظهار داشت: شعار زیبایی سالهاست از سوی ادیبان و زبانشناسان مطرح است مبنی بر «جهانی کردن قصه» و «قصه کردن جهان». این شعار به این معناست جهان با قصه کار میکند.
وی با بان اینکه دانشمندان علوم اعصاب در دهه ۷۰ فهمیدند که ساختار ذهن با قصه هماهنگ است، عنوان کرد: نورونهای مغزمیتوانند بازسازی و بازروایی را انجام دهند. این کشف عصب شناسان باعث شد که دیگر حوزه ها هم به مبحث قصه وارد شوند و پی به اهمیت آن ببرند.
خسروی با اشاره به قصه گویی دیجیتال بیان کرد: در قصهگویی دیجیتال دو اتفاق میافتد. نخست اینکه ما در فضای مجازی راوی قصه هستیم و مساله دوم این است که ما ساکن جهان مجازی میشویم. اگر ما خواندن را یک فعالیت شناختی بدانیم با دو رویکرد مواجه می شویم. نخست محتوای اجتماعی و دوم شیوه برخورد.
نظر شما