به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان بر اساس شنیده ها در راستای حمایت از تولید ملی برندهای محرز خارجی پوشاک و کفش تا 8 دی ماه فرصت دارند تا کالاهای خود را از سطح شهر جمع آوری کنند.
این در حالی است که بنا به گفته «دهقانی نیا» در 2 دی ماه 97 برای مقابله با قاچاق پوشاک باید برندهای محرز قاچاق از سطح شهر جمعآوری شود که طبق برنامه این ستاد از اول دیماه تابلوهای برند خارجی قاچاق از سطح تهران جمعآوری میشود.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در مورد میزان قاچاق پوشاک به فارس گفت: «حجم کل پوشاک مصرفی در کشور سالانه ۸ میلیارد دلار است که میزان تولید داخل ۵.۶ میلیارد دلار برآورد میشود و حدود ۲.۴ میلیارد دلار برآورد حجم پوشاک و نساجی است که به صورت قاچاقی وارد کشور میشود«.
به گفته دهقانی نیا از دیگر اقدامات در مقابله با قاچاق این است که در قالب کارهای اقتصادی باید انجام شود و نمیتوان همه قاچاق را به یک روش مدیریت و مقابله کرد، بلکه هر موضوع قاچاق باید به صورت اقتضایی در ستاد مبارزه با کالای قاچاق و ارز و با همکاری دستگاههای مربوطه به صورت تخصصی بررسی و سنجیده شود و هماهنگی بین دستگاههای مربوطه و اقدام مقتضی انجام شود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در 3 دی ماه نیز از اجرای طرح مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق، در دو مرحله پیشگیری و برخورد خبر داد و گفت: «شهریور ماه سال جاری وزیر صنعت، دستورالعمل گواهی ثبت نمایندگی را ابلاغ کرد که بر اساس آن، هر شخصی بخواهد پوشاک خارجی عرضه کند، باید دارای نمایندگی برند خارجی مربوطه باشد و ملزم به ثبت نمایندگی خود شده است«.
دهقانینیا گفت: « از ۴۰ مجتمع هدف، برای نصب اطلاعیه طرح برخورد با عرضه کنندگان پوشاک قاچاق و اخطار به مغازه داران، درخواست کردیم چنانچه برند های خارجی بخواهند در کشور فعالیت داشته باشند، باید در سامانه ثبت و مجوز داشته باشد«.
بنابراین گزارش سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز در گفتگو با شبستان اعلام کرده که «مسئولیت جمع آوری و برخورد با برندهای خارجی به عهده سازمان مبارزه با قاچاق کالا است.» این در حالی است که چندی پیش سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفته بود که «از هفته آینده نیز با اضافه شدن نمایندگان تعزیرات به تیمهای عمل کننده، طرح برخورد با عرضهکنندگان پوشاک قاچاق آغاز میشود.»
در همین رابطه «بهرام شهریاری»، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک نیز در نشست خبری 26 آذر گفت: «از ابتدای دی ماه قرار بر این است که با عرضه کالاهای قاچاق در سطح شهر برخورد شود که امیدواریم این موضوع مجدد با لابیهای متخلفان همراه نشود. درحالیکه دو سال است بخش خصوصی به همراه بخش دولتی از وزارت صمت تا ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان حمایت در مبارزه با قاچاق نقش دارند اما هنوز هم قاچاق پوشاک انجام میشود«.
وی تصریح کرد: «بخش خصوصی به همراه وزارت صمت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان حمایت به دنبال مبارزه با قاچاق پوشاک هستند اما برخی مترصد فرصت هایی هستند تا با مذاکره با مقامات دولتی از جمله وزیر کشور، زمینه ساز جلوگیری از مبارزه با پوشاک قاچاق در سطح عرضه شوند. این در حالی است که مدیران مجتمع های بزرگ تجاری به بهانه بسته شدن فروشگاههای عرضه کالای قاچاق تلاش دارند تا از مبارزه با قاچاق در سطح عرضه جلوگیری نمایند و حاضرند میلیاردها، پول وکیل و قاضی بدهند«.
با توجه به حجم بالای سرمایه گذاری به نظر می رسد ورشکستکی فروشندگان پوشاک خارجی؛ نقطه ضعف اجرای این طرح از سوی سازمان مبارزه با قاچاق کالا باشد. گلایه این وارد کنندگان از ستاد مبارزه با قاچاق کالا این است که پیش از انجام این اقدام راهکاری به منظور جبران ضررهای مالی این قشر اندیشیده نشده است./
نظر شما