به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، «سرتیپ دوم صفرعلی موسوی» در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز ابلاغ فرمان رهبر انقلاب گفت: در سی و چهارمین سالگرد استقرار سپاه در فرودگاه های کشور و هواپیماهای مسافربری هستیم. این ماموریت از جمله ماموریت هایی بود که امام (ره) آن را مستقیما به سپاه منتقل کرد.
فرمانده سپاه حفاظت هوایی با بیان اینکه در سال 63 و 67 چندین مورد عملیات هواپیماربایی داشتیم، گفت: به لطف خدا سپاه حفاظت هوایی در این ماموریت ها موفق به خنثی کردن توطئه های دشمنان شد.
وی اظهار کرد: اهمیت سپاه حفاظت هوایی تا جایی است که امام (ره) تا چند ماه قبل از رحلت خود دوباره این ماموریت را به سپاه ابلاغ کردند و یادآوری کردند که این ماموریت یعنی حفاظت از فرودگاه های کشور و هواپیماهای مسافربری بر عهده سپاه است.
سرتیپ موسوی با اشاره به چهملین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: یکی از دستاوردهای ما موضوع برقراری امنیت در صنعت هواپیمایی کشور است که تاکنون به لطف خدا اتفاق بدی در این حوزه ماموریتی نیفتاده است.
وی با بیان اینکه ماموریت سپاه در دو بخش زمین و پیشگیری تعریف شده است، اظهار کرد: سپاه حفاظت هوایی با استفاده از نیروهای آموزش دیده و سیستم های امنیتی استاندارد که در هر کشوری استفاده می شود، اقدامات امنیتی مناسبی را در آسمان انجام می دهند و تاکنون هیچ اتفاق ناگواری نیفتاده است.
فرمانده سپاه حفاظت هوایی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 50 میلیون مسافر از طریق خطوط هواپیمایی جابجا شده اند، اظهار کرد: موضوع امنیت هوایی به شکلی در کشورهای دیگر با عقاید و سلایق خاصی اعمال می شود که در جمهوری اسلامی ایران تکریم کرامت انسانی و امنیت بر اساس اصول اخلاق مداری است و البته برخی از الگوهای امنیتی در برخی کشورها موارد اخلاقی را رعایت نمی کنند که این موضوع موجب اعتراض مسافران شده است.
وی با بیان اینکه برخی از کشورها از برقراری امنیت هوایی ناتوان هستند، اظهار کرد: کویت برای برقراری امنیت هوایی خود از نیروهای انگلیسی استفاده می کند و عربستان سعودی نیز از رژیم صهیونیستی در این زمینه بهره می برد اما در کشور ما با وجود بیش از 15 شرکت هواپیمایی مستقر در صنعت هواپیمایی کشور و با توجه به تهدیدات متنوع امنیت کامل در خطوط هواپیمایی برقرار است.
فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی ادامه داد: در کنار بحث حفاظت از هواپیماها و فرودگاه ها حفاظت از ارزش های نظام از هواپیما برای ما مهمتر است و سعی کردیم از ارزش های نظام نیز در این زمینه حفاظت کنیم.
وی در مورد هماهنگی های صورت گرفته با سازمان های دیگر در موضوع امنیت هوایی خاطرنشان کرد: در امنیت پرواز در زمین و هوا به صورت سیستمی و با هماهنگی های لازم میان نیروهای ناجا و آجا امنیت خوبی در فرودگاه ها برقرار شده است.
فرمانده سپاه حفاظت هوایی گفت: در استانداردسازی امنیت فرودگاه ها در سراسر دنیا به یک شکل عمل می شود و امروز جمهوری اسلامی ایران تمامی استانداردهای مدنظر ایکائو را دارا بوده و تمامی موارد امنیت بین المللی را در فرودگاه های کشور پیاده می کند.
وی در مورد سوالی در مورد وجود برخی پرنده ها و ریزگردها در فرودگاه های لندن اظهار کرد: این موضوع از تهدیدات نوین است که در موضوع ماموریت خاص ما نیست اما به آن می پردازیم و موضوع ساماندهی برخورد با ریز پرنده ها را تدبیر کرده ایم.
سرتیپ دوم موسوی با بیان اینکه ایکائو آسمان ایران را از امن ترین آسمان های دنیا می داند، گفت: طبق هماهنگی های انجام شده میان سپاه و پدافند هوایی امنیت مطلوبی در پرواز فرودگاه ها برقرار شده است به طوری که جمهوری اسلامی ایران مورد ممیزی سازمان های بین المللی قرار داشته و جزء کشورهایی است که امتیاز ممتاز را از سازمان های بین المللی هواپیمایی دریافت کرده است. برای برقراری امنیت هوایی با سازمان های مربوطه در این زمینه از جمله پدافند هوایی ارتباط و هماهنگی خوبی داریم. همچنین به جز ایکائو سازمان های دیگر بین المللی نیز در زمینه هواپیمایی امتیازات خوبی به امنیت پرواز کشورمان دادند.
وی در مورد کیفیت فرآیند هواپیمایی و امنیت در پروازهای داخلی و خارجی اظهار کرد: بخشی از کنترل ها در داخل فرودگاه و بخشی در فرودگاه های بین المللی اعمال می شود که البته برخی موضوعات در خصوص روش ها و تاکتیک ها در پروازهای داخلی و خارجی و اقدامات کنترلی و امنیتی و نظارتی یکنواخت است.
فرمانده سپاه حفاظت هوایی در مورد احتمال نفوذ داعش در فرودگاه های کشور اظهار کرد: البته امروز داعش به طور کلی برای تمامی کشورها تهدید محسوب می شود و تاکنون هیچ اقدام تروریستی از سوی آنها در فرودگاه ها انجام نشده است.
وی در مورد برگزاری رزمایش در سامانه حفاظت هوایی اظهار کرد: نیروهای امنیتی و نظامی هر یک بنا به ماموریت خود باید تمرین های رزمایشی و امنیتی را با توجه به نوع تهدیدات انجام دهند، این موضوع هر ساله بنا به سلسله مراتب دنبال می شود. برای رسیدن به اهداف امنیتی و نظامی تمامی نیروهای امنیتی و نظامی هر ساله آموزش ها و رزمایش های مناسب با نوع تهدیدات را طی می کنند.
وی در مورد جذب نیروهای جوان در حفاظت هوایی اظهار کرد: ماموریت حفاظت هوایی از جمله ماموریت های متغیر است که بنا به افزایش تعداد فرودگاه ها و هواپیماها نسبت به جذب نیروهای جوان اقدام می شود.
فرمانده سپاه حفاظت هوایی در مورد برخورد نیروهای حفاظت هوایی با مردم نیز اظهار کرد: طبق تاکیدات فرمانده محترم سپاه برخورد مطلوب با مردم اولویت اول نیروهای امنیت هوایی است و ما می بینیم در هیچ جای دنیا در خصوص نحوه برخورد با مردم نظرسنجی انجام نمی شود اما ما این نظرسنجی را در شرکت های فرودگاهی انجام دادیم و نمرات مطلوبی در این زمینه کسب کردیم اما باید بگوییم که برخی اقدامات ماموریتی محدودیت هایی را نیز ایجاد می کند.
وی در مورد انتقال تجربیات جمهوری اسلامی ایران در حفاظت هواپیمایی به سایر کشورها گفت: کشورهای همسایه و منطقه درخواست انتقال تجربیات از جمهوری اسلامی را داشته اند اما بنا به درخواست آنها نامی از این کشورها برده نمی شود.
سرتیپ دوم موسوی در مورد حضور جمهوری اسلامی در سایر کشورها برای تامین امنیت پرواز اظهار کرد: تاکنون امنیت پرواز هیچ کشوری در دست ما نبوده است البته این توانمندی در حفاظت هواپیمایی ما وجود دارد که در صورت درخواست کشورهای دنیا تجربیات خود را به آنها منتقل کند.
وی اظهار کرد: در سازمان های بین المللی امنیت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در سطح مطلوبی قرار دارد و در میان نهادهای بین المللی امتیازات خوبی را کسب کرده است در حالی که امنیت پروازهای رژیم صهیونیستی تا حدی نامطلوب است که در هنگام فرود آنها با حفاظت تانک و نفربر این پروازها کنترل می شوند./
نظر شما