به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «پیام کبیری» امروز ( 3 دی) در جشنواره پژوهش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: خوشبختانه در حوزه پژوهش در سال های اخیر رشد داشته ایم و ایران در منطقه رتبه نخست به لحاظ تعداد مقالات منتشر شده و استنادات را داریم.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت با بیان اینکه ایران رتبه 16 را دارد، گفت: ایران در دنیا به لحاظ تعداد مقالات منتشر شده در بانک اطلاعاتی اسکوپوس (scopus) رتبه شانزدهم و از نظر تعداد استنادات دریافتی توسط مقالهها رتبه هفدهم را دارد.
30 درصد تولید علم کشور سهم دانشگاه های علوم پزشکی است
به گفته وی اسکوپوس (Scopus) یکی از نمایه های استنادی معتبر و شناخته شده دنیاست که اطلاعات بیش از ۱۶ هزار نشریه علمی پژوهشی را در خود نمایه کرده است.
کبیری با اشاره به اینکه باید جایگاه علمی و پژوهشی ایران در منطقه و جهان را حفظ و ارتقا دهیم، افزود: در مجموع دانشگاه های علوم پزشکی کشور بیش از 60 دانشگاه و دانشکده وجود دارد که 30 درصد از مقالات تولیدی کشور مربوط به علوم پزشکی است.
سهم بودجه حوزه پژوهش کمتر از 0.3 درصد تولید ناخالص ملی است
وی ادامه داد: علی رغم توصیه های مقام معظم رهبری اما سهم بودجه حوزه پژوهش و فناوری از تولید ناخالص ملی کشور کمتر از 3 دهم درصد است و در دو سال اخیر در دانشگاه های علوم پزشکی کشور یک تا 3 درصد بودجه به پژوهش اختصاص یافته است.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت با بیان اینکه بیش از 600 شرکت دانشبنیان در حوزه سلامت وجود دارد، عنوان کرد: تاکنون 340 محصول دارویی تولید کردهاند و همچنین در تمام دانشگاههای علوم پزشکی مرکز رشد فعالیت می کند.
کبیری بیان کرد: یکی چهارم کل فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان در کشور متعلق به شرکتهای دانش بنیان دانشگاه های علوم پزشکی است.
وی با اشاره به وضعیت تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سالهای اخیر، گفت: 46 درصد از مقالات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در عرصه پزشکی بالینی منتشر میشود.
انتشار مقالات به سمت مجلات برتر در رشتههای مختلف محدود شود
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت بیان داشت: حدود 10 درصد از مقالات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در بین 10 درصد مقالات پراستناد دنیا قرار گرفته است که این رقم برای کل کشور 11 درصد است بنابراین فاصله زیادی در این دانشگاه از مقالات پراستناد که کیفیت پژوهش در دانشگاه محسوب می شود در کشور وجود ندارد.
کبیری با بیان اینکه 8.8 رصد از مقالات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در بین 10 درصد مجلات برتر دنیا قرار گرفته است که این رقم برای کشور 16 درصد است، گفت: باید در دانشگاه هدفگذاری بهتری برای انتخاب مجله برتر و مناسب برای انتشار مقالات داشته باشیم.
13 درصد مقاله های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با همکاری بین المللی منتشر شد
وی با اشاره به اینکه 13 درصد مقالات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند حاصل همکاریهای بین المللی است که این رقم در کشور 21 درصد است، عنوان کرد: مقالات منتشر شده حاصل از همکاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با صنعت 2 دهم درصد است.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت افزود: 470 مقاله معادل 66 درصد مقالات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند حاصل همکاری ملی و 135 مقاله معادل 19 درصد مقالات حاصل همکاری درون دانشگاهی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه اکنون در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند 898 مقاله در بانک اطلاعاتی اسکوپوس (scopus) داریم، گفت: همچنین این دانشگاه چهار هزار و 353 استناد به مقالات علوم پزشکی دارد.
کبیری با اشاره به نظام نوین اطلاعات پژوهش پزشکی ایران (نوپا)، ادامه داد: در این نظام 12 سامانه اطلاعات علمی داریم که خدمات نوین پژوهشی ارائه میکند که شامل سامانه علمسنجی اعضای هیأت علمی، سامانه علمسنجی دانشگاه های پزشکی، سامانه منبع یاب، سامانه پایاننامههای دانشگاه های پزشکی، سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه های پزشکی، سامانه نشریات علمی پژوهشی پزشکی، سامانه معرفی مجلات نامعتبر و جعلی، سامانه انتشار نتایج و اخبار پژوهشهای سلامت، سامانه کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی کشور، سامانه مشابهت یاب مقالات علوم پزشکی کشور و بانک اطلاعات مقالات پزشکی ایران است.
نظر شما