به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، اعتراض ها به دولت سودان در شهرهای مختلف این کشور نسبت به وضعیت اقتصادی و معیشتی و افزایش قیمت نان ادامه دارد و این اعتراض ها به شهرهایی همچون ام روابه و ام درمان انتقال یافته است.
پس از مسابقه فوتبال تیم الهلال سودان و تیم آفریقایی تونس، معترضان سودانی از باشگاه فوتبال الهلال در شهر ام درمان تظاهرات خود را آغاز کردند؛ تظاهرکنندگان در خیابان های اطراف باشگاه الهلال شعارهای ضد دولت سردادند.
شاهدان عینی گزارش دادند که پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کرد و خیابان های اصلی در اطراف این باشگاه را محاصره کرده و بیش از 30 کامیون نیروهای امنیتی را برای استقرار در این منطقه منتقل کرده است.
این شاهدان گزارش دادند که تظاهر کنندگان شعار «آزادی- صلح – عدالت»، «انقلاب گزینه ملت»، «انقلاب انقلاب ای خارطوم» را سر دادند.
نیروهای امنیتی شامل نیروهای ویژه از ورود معترضان به پل منتهی به قلب خارطوم و کاخ ریاست جمهوری جلوگیری می کنند.
در همین حال، دایره اعتراض ها ضد سیاست های اقتصادی دولت گسترش یافته است و روز گذشته(یکشنبه دوم دی 1397) شهر ام روابه در ایالت شمال کردفان باوجود تعطیلی مدارس در همه سطوح، شاهد اعتراض های گسترده مردمی بود.
شاهدان عینی گزارش دادند که پنج معترض در ام روابه با گلوله های نیروهای امنیتی زخمی دشند و به سرعت به بیمارستان این شهر برای درمان منتقل شدند.
یکی از ساکنان ام روابه به فرانس پرس، گفت: نزدیک به 600 نفر در بازار این شهر شعار «ملت خواهان سقوط نظام هستند» سردادند و به سمت ساختمان دیوان زکات حرکت کردند و می خواستند تا وارد ساختمان شوند و پلیس از ورود آنها جلوگیری می کرد.
این شاهدان گزارش دادند که تظاهرکنندگان همچنین به آتش زدن طایر خودورها و شاخه های خشک درختان در خیابان های اصلی این شهر اقدام کردند.
عصر روز گذشته(یکشنبه دوم دی)؛ صدها نفر از ساکنان شهر عطبره در 400 کیلومتری شمال خارطوم دوباره تظاهرات اعتراض آمیز به راه انداختند و شعار «ملت سرنگونی نظام را می خواهد»، سر دادند.
نیروهای ضد شورش به سمت معترضان گازهای اشک آور پرتاب کردند تا این تظاهرات اعتراض آمیز را برهم زنند.
در همین راستا، خیابان های خارطوم از روز گذشته به علت تعطیلی همه دانشگاهها و مدارس و استقرار نیروهای پلیس ضد شورش آرامش نسبی دارد. آرامش برخی از شهرهای سودان به علت وضعیت فوق العاده و حکومت نظامی است که از ساعت ۱۸ تا شش صبح در نظر گرفته شده است.
گفتنی است، اعتراض ها برای افزایش قیمت نان و وضعیت معیشتی از روز چهارشنبه(28 آذر 1397) در شهرهای بورتسودان در شهر سودان و عطبره در شمال این کشور آغاز شد و روز پنجشنبه(29 آذر 1397) به شهرهای دیگر از جمله خارطوم کشیده شد و همچنان این اعتراض ها با وجود سرکوب تظاهرکنندگان و دستگیری معترضان همچنان ادامه دارد.
نظر شما