به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اختتامیه دوازدهمین دوره مسابقات خواهران دارالقرآن امام علی(ع) با حضور حافظان و قاریان قرآن کریم، آیت الله واعظ موسوی عضو خبرگان رهبری و حجج اسلام احمدی قمی و حیدری فر در بیت مرحوم علامه طباطبایی و با سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم زهرا خلیلی نفر اول مسابقات حفظ کل قرآن کریم در بخش روشندلان کمتر از ۱۶ سال آیاتی از قرآن را تلاوت کرد و سپس مرتضی نجفی قدسی مسئول دارالقرآن امام علی(ع) به سخنرانی پرداخت و ویژگی های منحصر به فرد این مسابقات را بیان کرد.
حفظ قرآن نباید شغل باشد
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی با حضور در میان بانوان قرآنی در دوازدهمین دوره مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) با بیان اینکه فرصت تحصیل علم برای خانمها کمتر است، گفت: خانمها زودتر ازدواج میکنند و بارداری و بچه داری را در پیش دارند بنابر این باید از فرصتها استفاده کنند.
این مفسر قرآن خطاب به حفاظ قرآنی گفت: نمی گویم فقط درس بخوانید اما عمر را تلف نکنید تجربه بیاندوزید، حافظان قرآن میتوانند رشتههای دیگر مانند خیاطی و آشپزی را هم یاد بگیرید.
وی گفت: کتابهای مفید بخوانید و البته کتابهایی که دختران میخوانند باید با کتابهایی که پسران میخوانند متفاوت باشد. بانوان باید کتابهایی در مورد زنان برجسته و دستاوردهای آنان بخوانند.
قرائتی افزود: دراین زمینه مطالعه کنید که چه عواملی باعث میشود بچه ترسو، صبور یا علیم شود؟ و آیین همسرداری و انتخاب همسر چیست؟
وی با تاکید براینکه حفظ قرآن نباید شغل باشد، گفت: برخی قرآن را به الحان مختلف میخوانند اما معنای آن را نمی دانند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: اوایل انقلاب به پاکستان رفتم از من سوال کردند که چند حافظ قرآن دارید؟ آن زمان تعداد حفاظ در ایران کم بود و من با خود گفتم اگر راست بگویم آبروی ایران میرود و اگر دروغ بگویم باید جواب خدا را بدهم گفتم ما در ایران حافظ قرآن تربیت نمیکنیم بلکه محافظ قرآن تربیت میکنیم؛ گفتند یعنی چی؟ و من ادامه دادم حافظ با استعداد خوب قرآن را حفظ میکند اما محافظ هشت سال بمباران میشود یک وجب از زمین کشورش را به صدامیان نمیدهد.
قرآن کریم سعادتنامه جهان است
بنابر گزارش خبرگزاری شبستان، دکترمعصومه آقاپور علیشاهی ظهر جمعه سی ام آذر ماه در اختتامیه دوازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) که در دارالقرآن علامه طباطبایی(رض) برگزار شد، گفت: جلسات قرآنی جلسه نورانیت، عقلانیت و حکمت است که باید از آن نهایت استفاده شود، قرآن کریم سعادتنامه جهان است که همه اقشار و طبقات می توانند از این سفره الهی بهره مند شوند.
عضو هیأت رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این که امروز انقلاب مورد هجوم جنگ اقتصادی، رسانه ای و تبلیغاتی دشمنان قرار گرفته است، گفت: تنها راه نجات مسلمانان به ویژه ملت ایران تمسک به قرآن کریم است.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی افزود: قرآن کریم همه ابعاد زندگی انسان را در بر می گیرد که شامل بعد اجتماعی، سیاسی، فلسفی و عرفانی می شود و برای همه جهات زندگی انسان برنامه ارائه می کند، قرآن می تواند زبان مشترک بشریت باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی قرائت قرآن را مقدمه ای برای عمل به آن دانست و خاطرنشان کرد: باید افزون بر قرائت قرآن در عمل به دستورات قرآن کریم پیشتاز باشیم.
تمسک به قرآن تنها راه خروج دنیای امروز از بن بست
بنابراین گزارش حمیدرضا مقدم فر در مراسم اختتامیه دوازدهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) با بیان این که دنیا در حال تحول اساسی است، گفت: درک این پیچ بزرگ تاریخ، بصیرت می خواهد و امروز دنیا تشنه معارف قرآنی و معنوی است.
مشاور فرهنگی و رسانه ای فرمانده سپاه افزود: مکاتب غربی، خدا را از جامعه گرفتند و کشورهای غربی بر این مدار حرکت کردند، انسان امروز گمشده ای در دنیا به ویژه در مجامع غربی دارد، بسیاری از اندیشمندان این مکاتب به بن بست خورده اند و کویری از مادی گرایی آن ها را احاطه کرده است.
مقدم فر اظهار کرد: موج اسلام گرایی در غرب در حال گسترش است و یکی از دلایل خلق داعش همین بود، غربی ها از افزایش موج اسلام گرایی احساس نگرانی کردند و داعش را راه انداختند تا مردم را به اسلام بد بین کنند اما با وجود هزینه های زیاد نتوانستند جلوی اسلام گرایی را بگیرند.
وی گفت: ریشه تمام تحولات زندگی فردی و اجتماعی در قرآن است و اگر بخواهیم تحولی صورت گیرد رویکردها باید قرآنی باشد، امروز یاران و اصحاب قرآن باید پیام قرآن را در داخل و خارج گسترش دهند.
مشاور فرهنگی و رسانه ای فرمانده سپاه خاطرنشان کرد: همانگونه که قرآن توانست به عصر جاهلیت خاتمه دهد امروز هم می تواند به جاهلیت مدرن پایان بخشد، چرا که نور معنویت قرآن است که جاهلیت مدرن را از بین می برد.
مقدم فر با اشاره به 40 سالگی انقلاب اسلامی اضافه کرد: در این 40 سال خیلی تلاش کردند که معارف اسلام و انقلاب را منکوب کنند اما انقلاب چهل ساله شد، در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی چند وظیفه داریم که باید پیگیری کنیم.
وی افزود: قرآن باید از مهجوریت خارج شده و سبک زندگی قرآنی در جامعه نهادینه شود، غرب چند دهه است تلاش می کند که سبک زندگی را درجامعه تغییر دهد و سبک زندگی غربی را جایگزین کند، اصحاب قرآن باید تربیت قرآنی را در جامعه در ابعاد فردی و اجتماعی بسط دهند.
مشاور فرهنگی و رسانه ای فرمانده سپاه اذغان کرد: برای ارتقای جامعه و از بن بست خارج کردن دنیای امروز که خلأ معنوی دارد باید به قرآن متمسک شویم.
قرآن بهترین قانون برای اداره جامعه است
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری در مراسم اختتامیه مسابقات دارالقرآن امام علی(ع) که در بیت مرحوم علامه طباطبایی مفسر بزرگ قرآن برگزار شد، با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام در خصوص حافظان قرآن به بیان امتیازات علما و حافظان قرآن پرداخت و گفت: نکته اول اینکه علما وارث انبیاء هستند و پس از سلسله انبیاء گرامی ترین افراد محسوب می شوند و در مرحله بعد از آنها حاملان قرآن هستند.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه و امام جمعه قم افزود: عالمان مانند انبیای الهی از این دنیا رخت می بندند و در روز محشر، عالمان و حاملان قرآن با انبیاء الهی محشور می شوند که این امتیاز بزرگی است.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: عالمان جواز عبور از صراط را همگام با انبیای الهی دارند و ثواب و پاداشی که نصیب انبیاء می شود این ها هم از رهگذر علم و دانش و عامل قرآن بودن نصیبشان می شود.
وی در پاسخ به اینکه چرا می گویند گوارا باد و خوشا به حال طالبان علم، علما و حاملان قرآن، گفت: زیرا این افراد برخوردار از کرامت و شرافت هستند و خدا با آنان سخن می گوید زیرا در حدیث است که اگر انسان می خواهد با خدا سخن بگوید نماز بخواند و اگر می خواهد خدا با وی سخن بگوید قرآن بخواند.
آیت الله حسینی بوشهری گفت: این یک واقعیت است که اگر قرآن نبود بخش زیادی از معرفت ها و شناخت های ما امروز وجود نداشت و نخستین نمونه آن اطلاعات بشر درباره جهان پس از مرگ است که از اخبار قطعی است زیرا بشر این راه را طی نکرده و در این مورد اطلاعاتی ندارد و تنها از اخبار قرآن و اهل بیت(س) به عنوان مفسران قرآن بهره می بریم و در حقیقت، قرآن بهترین و صادق ترین اخبار را از مکانی که نمی دانیم و نرفته ایم به ما می دهد.
امام جمعه قم ادامه داد: قرآن بهترین قانون برای اداره جامعه است زیرا قانونی را ارائه می دهد که ولایت و سرپرستی در مرحله اول با خداست لذا کار قرآن ارائه قانونی است که قانونگذار آن خداست.
آیت الله حسینی بوشهری با خواندن آیه «الا بذکر الله تطمئن القلوب» گفت: قرآن مایه آرامش است کسانی که قدم در این راه گذاشتند حتما این آرامش روحی را بدست آورده اند، گفت برای آنکه با قرآن به آرامش برسیم و ویژگی های آن در ما اثر کند نخستین گام آشنایی و تدبر در قرآن است وآشنایی و حفظ قرآن، مقدمه تدبر و تدبر هم مقدمه ای برای عمل است وافرادی که با قرآن آشنا می شوند، در برپایی نماز، روزه، حج، امر به معروف نهی از منکر، دوری از اسراف، دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا مخاطب این کتاب آسمانی قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینکه مشکل جامعه امروز خلاء حضور قرآن در متن زندگی بشر است گفت: امام محمد باقر(ع) در حدیثی قاریان قرآن را به سه دسته تقسیم می کنند، گروهی قرآن را سرمایه ای برای کسب درآمد قرار می دهند این ها اجر و پاداششان را از مردم می گیرند؛ گروه دوم کسانی هستند که الفاظ قرآن را حفظ اما حدود آن را ضایع می کنند و دسته سوم قرآن را داروی دردهای خود می دانند و شب را با قرآن شب زنده داری می کنند.
دوازدهمین دوره مسابقات خواهران دارالقرآن امام علی(ع) با حضور بیش از پنج هزار شرکت کننده به مدت یک هفته در مجتمع یاوران مهدی جمکران برگزار شد با این تعداد شرکت کننده به عنوان رکورد و شاهکاری در کشور به ثبت رسیده است.
مسئول بخش خواهران دارالقرآن حرم امام حسین(ع) نیز در این مراسم با بیان اینکه قرآن آرامش را به قلب آدم نازل و فتنه را دور می کند، پرچم گنبد امام حسین(ع) را به عنوان تحفه ای به مدیر دارالقرآن امام علی (ع) اهدا کرد.
در این مراسم امل مطوری به نیابت موسسه قرآنی بصائر در حرم امام حسین(ع) گفت: ما در این مسابقات شاهد حضور قاریانی بودیم که از شهرها و کشورهای مختلف به قم آمدند و از آشنایی با آنان خرسند شدیم.
حنانه خلفی حافظ و نخبه ۱۲ ساله قرآن کریم نیز در این مراسم برنامه قرآنی متنوعی را اجرا و به روش های مختلفی قرآن را تلاوت کرد.
در بخش ویژه این مراسم هم از مسن ترین شرکت کننده به نام نجبا حنایی از جهرم استان فارس و یسنا کریمی به عنوان کوچکترین شرکت کننده این مسابقات از استان قزوین وخادمان این مسابقات چون زهرا مظاهری، ناهید مشرفیان، مشهدی محمد و عامری و از گروه فنی و مهندسی شامل مهندس محمد باقر محمدی، نوید محمدی، حجت اسماعیل بیگی، جواد عرفانی، روح الله شفیعی و همچنین امیرحسین جعفری، ناصر صیایی، محمد مظاهری، مجتبی شیرعلی، علی طالبی، سعید افشاری، مرتضی قیاسی و حمید قاجار با سنگ های متبرک قبر امام حسین(ع) هدیه عتبات عالیات تقدیر شد.
جوایز نفرات برتر دوازدهمین دوره مسابقات دارالقرآن امام علی (ع) خواهران در مراسمی با حضور علما، فضلا و شرکت کننده های این دوره از مسابقات اهدا شد.
در پایان مراسم هم عکس دسته جمعی متسابقین به همراه پرچم گنبد سیدالشهدا(ع) گرفته شد.
نظر شما