«حجت الاسلام عبدالامیر رجب پور»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص فعالیت های حوزه علمیه خواهران خوزستان، اظهار کرد: حوزه های علمیه خوهران استان تحت اشراف آیت الله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در استان از همان روزهای ابتدایی انقلاب فعالیت خود را آغاز کرده است.
6300 طلبه تحت پوشش حوزه علمیه خواهران خوزستان هستند
رئیس حوزه های علمیه خواهران خوزستان، با بیان اینکه 33 مدرسه علمیه خواهران در استان در سطوح 2، 3 و 4 فعالیت می کنند، افزود: تعداد طلابی که تحت پوشش این مدارس هستند 6 هزار و 298 نفر است که از این تعداد 2 هزار و 955 نفر فارغ التحصیل شدند و در عرصه های مختلف فرهنگی، معرفتی و تبلیغی فعالیت می کنند و مابقی در حال تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: حوزه های علمیه جدای از مباحث آموزشی، در بُعد پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی هم فعال هستند و در این عرصه فعالیت ها و تجربه های خوبی دارند؛ همچنین اساتید بزرگواری در این عرصه کار می کنند که منشا اثر بوده و آثار آن هم در میان قشرهای مذهبی ما مشهود است و هر زمان ماموریتی بوده در راستای انقلاب و نظام در صحنه بودند و کارها را پیش بردند.
فعالیت حوزه های علمیه خواهران یک نیاز برای جامعه است
حجت الاسلام رجب پور، به ضرورت فعالیت حوزه های علمیه خواهران اشاره کرد و ادامه داد: در بُعد روحانی، آن چیزی که نیاز انسان است، در قالب بسته ای به نام دین از سوی خداوند برای انسان ها ارائه شده و به طور قطع بانوان هم جزو کسانی هستند که مکلفند امور دینی و معنوی را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه باید ابتدا از دین و ابعاد و زوایای مختلف آن شناخت پیدا کنیم و در مرتبه دوم این مفاهیم را به قشر محتاج و نیازمند آموزش دهیم، عنوان کرد: بهترین راه و مسیر این است که کسی از جنس خود افراد مطالب را بیان کند؛ در این راستا خداوند پیامبران را جنس انسان و میان انسان ها برگزید.
وی با بیان اینکه وقتی معارف دینی توسط همجنس توزیع شود اثرگذاری بیشتری دارد از این رو می طلبد، مسائل مربوط به بانوان توسط همجنس خودشان آموزش داده شود، تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم جمعیت قابل توجهی از بانوان را پوشش دهیم، طبیعتا وجود حوزه های علمیه خواهران و فراگیری امور معرفتی و دینی در این حوزه ها و سپس توزیع این آموزه ها در میان بانوان ضروری است.
رئیس حوزه های علمیه خواهران خوزستان، اذعان داشت: ضرورتی که برای حوزه های علمیه خواهران دیده می شود کمتر از حوزه های علمیه برادران نیست و چه بسا بیشتر و عمیق تر باشد، به جهت اینکه مدیریت کار تربیتی و اداره امور خانواده که از نهادهای اصلی و اساسی یک اجتماع است، بر عهده بانوان بوده و اگر بانویی در این عرصه موفق باشد، در امور تربیتی، خانه داری و مدیریت خانه موفقیت بیشتری کسب می کند.
محتواهای آموزشی مدارس علمیه بر اساس نیازهای روز بروزرسانی شود
وی با اشاره به اینکه در عرصه آموزش و امکانات سخت افزاری توانستیم نیروهای لازم را جذب کنیم، اذعان داشت: در امر محتوا و محتواسازی هم برنامه های خوب و دقیقی صورت گرفته، هر چند نیاز است محتواها را بر اساس نیازهای روز و زمانه بروزرسانی کنیم و در قالب مباحث آموزشی در اختیار حوزه ها قرار دهیم.
حجت الاسلام رجب پور، خاطر نشان کرد: در این راستا به لحاظ کمی موفقیت های خوبی به دست آمده و به لحاظ کیفی همپای حوزه های علمیه برادران، حوزه های خواهران هم در جاهایی که زمینه فراهم و درخواستی بوده، ماموریت هایی تعریف و به نحو احسن انجام شده است.
حضور خواهرن در مناطق محروم توسعه و گسترش یابد
وی در خصوص اعزام خواهران مبلغه به مناطق محروم، گفت: این اعزام ها در قالب کارهای جهادی انجام می شود ولی آن انسجامی که باید وجود داشته باشد، به معنای اینکه ابتدا نقطه گذاری کرده و مناطق محروم شناسایی و سپس نیازسنجی شود و بر اساس آن کاری صورت بگیرد، آنچنان ساماندهی نشده است.
رئیس حوزه های علمیه خواهران خوزستان، توضیح داد: تاکنون حضور خواهران در مناطق محروم بر اساس حسن انجام وظیفه و ادای دین و تکلیف بوده که خوشبختانه کارهایی انجام شده که باید گسترش و توسعه یابد و مدیریتی برای آن صورت بگیرد که این امور در دست اقدام است.
فعالیت های پژوهشی طلاب حوزه های علمیه حمایت شود
وی به فعالیت حوزه های علمیه در زمینه پژوهشی اشاره کرد و یاد آور شد: مباحث پژوهشی جزء ساختارها و بایدهای طلبگی است و هر طلبه ای حداقل در طول دوران تحصیل در هر مقطعی باید یک اثر پژوهشی از خود ارائه دهد، لذا در این زمینه خواهران ما دارای آثار و تالیفات متعددی در موضوعات دینی، تاریخی، کلامی، تفسیر، فقه، اصول، فلسفه و حتی امور تربیتی و خانواده هستند.
وی با بیان اینکه کارهای پژوهشی در زمینه های مختلفی در حال انجام است ولی باید این اثرها حمایت، توزیع و تبدیل به کتاب شوند، تاکید کرد: معتقدیم زکات علم نشر آن است از این رو این فعالیت ها باید در میان اقشار مختلف جامعه نشر داده شود و مردم از آنها بهره بگیرند.
حجت الاسلام رجب پور، با اشاره به اینکه حمایت از آثار برتر و کارهای تحقیقی و پژوهشی باید صورت بگیرد، اظهار داشت: این موضوع در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران دیده شده منتهی باید عملی شود و کارها و آثار پژوهشی که در حال انجام است را به کتاب تبدیل و در جهت توزیع انها تلاش کنیم.
نظر شما