به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، « مهدی مرتضوی» امروز ( 2 دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: یکسال پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اهمیت سوادآموزی به فرمان امام خمینی (ره) در دیماه سال 1358 نهضت سوادآموزی تاسیس شد که هدف آن از بین بردن بی سوادی در جامعه است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال 90 ساختار آموزشی جدید سوادآموزی پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش به عنوان مرحله آموزش بزرگسال کشور اجرایی شد، گفت: متناسب با این ساختار سازمان آموزش و پرورش موظف شد مخاطبان خود را در دو دوره سواد آموزی (معادل سوم ابتدایی) و انتقال (معادل ششم ابتدایی) آموزش دهد.
مرتضوی ادامه داد: در دوره سواد آموزی که اولین مرحله ورود به فعالیتهای سوادآموزی است بی سوادان و افراد کم سواد با ثبت نام و گذراندن 400 ساعت دوره آموزشی در مدت چهار ماه موفق به کسب دانش و تجربه آموزشی معادل سوم ابتدایی می شوند.
وی با بیان اینکه دوره تحکیم سواد بلافاصله بعد از دوره سوادآموزی شروع می شود، افزود: هدف این دوره تثبیت و تعمیق سواد است که در این دوره 14 عنوان کتاب ساده نویسی شده در اختیار سواد آموز قرار می گیرد و سوادآموزان با گذراندن 200 ساعت آموزش حضوری و غیرحضوری آمادگی لازم جهت حضور در دوره انتقال را پیدا میکنند.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه دوره انتقال مرحله گذر از فعالیتهای سوادآموزی است، عنوان کرد: دانش آموختگان دوره سوادآموزی، قبولی های چهارم و مردودیهای پنجم می توانند در این دوره شرکت کنند و با گذراندن 600 ساعت فعالیت های آموزشی موفق به کسب مدرک تحصیلی معادل ششم ابتدایی شوند.
مرتضوی به برنامههای مکمل سواد در استان اشاره کرد و افزود: طرح آموزش عملی نماز کلید بهشت با هدف تصحیح نماز، تعمیق و تقویت فرهنگ اقامه نماز از سال 96 با هدف آموزش 600 نفر در استان شروع شده است.
به گفته وی امسال طرح آموزشی عملی نماز کلید بهشت با آموزش یک هزار و 800 نفر در شهر بیرجند، سربیشه، نهبندان و خوسف در حال اجرا است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح خواندن با خانواده با منظور توسعه فرهنگ مطالعه، کتابخوانی و گسترش کارکردهای خواندن با محوریت خانواده در کلاس های دوره سواد آموزی و انتقال برگزار می شود، تصریح کرد: در سال جاری 520 نفر از اقشار کم سواد و بی سواد در طرح آموزشی حلقههای کتابخوانی شرکت کرده اند.
مرتضوی با اشاره به اینکه طرح آموزش مهارت های اساسی زندگی با هدف بالا بردن میزان مهارت اجتماعی و حقوق شهروندی در گروه سنی 10 تا 49 ساله برگزار می شود، گفت: هدف این طرح آشنایی 600 سوادآموز با حقوق شهروندی است.
وی ادامه داد: طرح آموزش مقدماتی رایانه با هدف کاربردی کردن و تلفیق سواد با مهارتهای مورد نیاز سوادآموزان، ایجاد گسترش مهارت استفاده از رایانه در برنامه سوادآموزی دوره انتقال اجرا می شود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه مراکز یادگیری محلی از سال 94 با تعداد سه مرکز کار خود را آغاز کرده، عنوان کرد: هم اکنون هفت مرکز مشغول فعالیت است و روزانه در این مراکز یادگیری محلی 320 نفر مشغول به فراگیری سواد و مهارت هستند.
مرتضوی با تاکید بر اینکه سازمان نهضت سواد آموزی به منظور یکپارچه کردن دانش و مهارت شغلی آموزش دهندگان در سال 96 اقدام به برگزاری دوره آموزشی در سایت جهاد دانشگاهی کرده است، افزود: تعداد 368 نفر در این دوره ها شرکت کرده که تعداد 305 نفر موفق به گذراندن دوره شدهاند.
به گفته وی درصد باسوادی استان خراسان جنوبی در گروه سنی 10 تا 49 ساله برابر سرشماری سال 95 به میزان 96 درصد بوده که از میانگین کشوری یک درصد بالاتر است.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی جزو 10 استان برتر در حوزه سواد آموزی در سطح کشور است، تاکید کرد: براساس سرشماری تعداد 19 هزار بیسواد ( 97.3 درصد مرد و 4.6 درصد زن) در سطح استان وجود دارد اما این واقعی نیست و بعد از پالایش این آمار که براساس خوداظهاری است به کمتر از 8 هزار نفر خواهد رسید.
مرتضوی با اشاره به سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی، گفت: به همین مناسبت بیش از 30 عنوان برنامه برای هفته ی سوادآموزی در سطح استان پیش بینی شده است.
نظر شما