پیامدهای تصمیم «ابومازن» برای انحلال مجلس قانونگذاری

تحلیلگران سیاسی معتقدند که تصمیم «محمود عباس» برای انحلال مجلس قانونگذاری و دعوت به انتخابات پیامدهایی ناخرسندی را به همراه خواهد داشت که وضعیت فلسطین را بحرانی تر می کند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین شب گذشته (شنبه یکم دی 1397) انحلال مجلس قانونگذاری فلسطین اعلام و تاکید کرده است: این انحلال به حکم دادگاه قانون اساسی فلسطین انجام گرفته و قرار است که انتخابات طی شش ماه دیگر انجام گیرد.

 

عباس در نشست کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین بر پایبندی به حکم داده قانون اساسی که تصمیم انحلال قانونگذاری را صادر و به انتخابات دعوت کرده است، تاکید کرده است.

برهمین اساس، تحلیلگران توافق دارند که تصمیم محمود عباس درباره انحلال مجلس قانونگذاری، وضعیت فلسطین را بحرانی تر می کند و شاید زمینه را برای انزوای بیشتر نوار غزه مهیا کند.

 

لبه شمشیر

دکتر«هانی البسوس» استاد علوم سیاسی دانشگاه اسلامی غزه درباره پیامدهای تصمیم عباس مبنی بر انحلال مجلس قانونگذاری و دعوت به انتخابات، گفت: این تصمیم اختلافات فلسطین را تشدید خواهد کرد و انزوای نوار غزه را بیشتر می کند.

البسوس در گفتگو با «عربی 21» احتمال داده است که انتخابات قانونگذاری تنها در کرانه باختری برگزار می شود و امکان دارد که شورای مرکزی فلسطین جایگزین شورای قانونگذاری شود.

 

این استاد علوم سیاسی تاکید کرده است که نیاز مبرم به برگزاری انتخابات برای همه نهادهای سیاسی فلسطین وجود دارد، اما با توافق ملی نه با شمشیر.

السبوس بعید دانسته که تصمیم رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در راستای مانور سیاسی باشد، چرا که این مسایل به اوج خود رسیده است، بنابراین آنچه رخ داده است، این است که ابومازن مسئله انحلال مجلس قانونگذاری را در حوزه تخصصی دادگاه قانون اساسی قرار داده است تا مسئولیت این تصمیم را نپذیرد.

 

از سوی دیگر، «عبدالله العقاد» نویسنده و تحلیلگر سیاسی در گفتگو با «عربی 21» درباره تصمیم محمود عباس، گفته است که رئیس تشکیلات با توان به سمت جدایی حرکت می کند.

العقاد گفته است که تشکیل به اصطلاح دادگاه قانون اساسی، در غیاب رئیس قانونگذاری یک نقص قانونی بوده است.

این تحلیلگر سیاسی عنوان کرده است که امروز عباس با این تصمیم موانع بیشتری را دربرابر وحدت ملی فلسطین قرار می دهد و فضا را برای دور شدن از غزه فراهم می کند.

 

برنامه جدایی

العقاد ادامه داده است که ما دربرابر یک برنامه جدایی طلبانه نیستم، بلکه آنچه ما شاهد آن هستیم پایانی برای اجرای این برنامه است که عباس از زمان طولانی آن را می خواست، اما تمایل داشت که مسئولیت این مسئله را برعهده نگیرد.

 

این تحلیلگر سیاسی معتقد است که دعوت عباس برای انتخابات قانونگذاری بدون توافق ملی و بدون انتخابات ریاست و شورای ملی تنها فرار به سوی جلو است.

او  گفته است که عباس سیاست با روش پارکوری(پریدن از موانع) را به منظور رسیدن به اهدافش بدون پایبندی به تعهداتی که به آن باور ندارد، درپیش گرفته است.   

این نویسنده تاکید کرده است که عرصه ملی شاهد افزایش جدل ها و افزایش بحرانهاست .

 

از سوی دیگر، «حسام الدجنی» نویسنده و تحلیلگر سیاسی در صفحه فیس بوک خود نوشته است که تصمیم عباس فرصت های جدایی طلبانه بین موسسه و نهادهای سیاسی فلسطین را افزایش می دهد و وضعیت نظام سیاسی را بحرانی تر می کند.

الدجنی نوشته است که پاسخ حماس و گروههای دیگر، روند پیامدها و رویکردها را مشخص خواهد کرد، اما اولین پیامد آن پایان نقش روسیه در پرونده صلح است و همچنین این تصمیم سیلی به تلاش های قاهره خواهد بود.

 

در همین حال، «منصور ابو کریم» نویسنده و پژوهشگر سیاسی پیش بینی کرده است که در صورت مخالفت حماس با تصمیم انحلال مجلس قانونگذاری و دعوت به انتخابات، انتخابات تنها در کرانه باختری انجام می گیرد و شکاف و اختلاف سیاسی و جغرافیایی فلسطینی بیشتر می شود.

ابوکریم در گفتگو با «عربی 21» گفته است که در این صورت تشکیلات فلسطین به برنامه و تدابیر جدیدی در قبال جنبش حماس در غزه روی می آورد.

کد خبر 750101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha