به گزارش خبرگزاری شبستان سید علیاکبر پرورش متولد ۱۳۲۱ در زرین شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند سپس در دانشگاه اصفهان مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات اخذ نمود ایشان مدرک فوق لیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت کرد وی لیسانس ادبیات خود را از دانشگاه اصفهان گرفت و بعدها مدرک فوقلیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت کرد.
پرورش از مبازران انقلابی و سیاسی است که به مدت 4 سال، از سال 60 تا 64 مسئولیت وزات اموزش و پرورش را بعنوان وزیر برعهده داشته است و از سال ۷۲ عضو شورای مرکزی جمعیت موتلفه اسلامی شده و تا سال ۸۰ قائممقام دبیرکل مؤتلفه بود. عضویت در مجلس خبرگان رهبری، عضو شورای عالی دفاع، قایم مقام دبیرکل حزب جمهوری اسلامی و دو دوره نایب ریسی مجلس از دیگر سوابق وی است.
وی در مبارزات قبل از انقلاب اصفهان که منجر به دستگیریش شد نقش محوری داشته است، و در کنار همرزمانی همچون شهید صیاد شیرازی و حجت الاسلام سالک به فعالیت انقلابی می پرداخته است.
از سوابق اجرایی این فعال سیاسی می توان به وزیر اموزش و پرورش در دولت شهید باهنر، دولت موقت مهدوی کنی ودولت میرحسین موسوی اشاره کرد، وی نمایندگی مجلس خبرگان را نیز در یک دوره برعهده داشته است و در دوره های اول ، سوم و چهارم نیر نماینده مجلس شورای اسلامی بوده و در دوره اول نایب رییس اول و در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی نایب رییس دوم بوده است.
شهید مطهری علی اکبر پرورش را به عنوان استاد یاد می کردند عضویت در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، دو دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری، عضویت شورای مرکزی مؤتلفه اسلامی از سال 1372 تا سال ۹۶ و قائممقامی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی به مدت ۸ سال از سال 1372 تا سال 1380 از سوابق علیاکبر پرورش است
مرحوم حبیب الله عسگر اولادی پرورش را شخصیتی فرهیخته از سردمداران نظام آموزشی کشور و انقلاب اسلامی عنوان کرده و معتقد بود:« استاد پرورش تعصب و توسل و جهاد در راه خدا در فعالیتهای استاد پرورش موج میزند.جهاد در راه خدا در طول فعالیت ایشان در شورای مرکزی حزب جمهوری ادامه داشته و استاد پرورش این ویژگی خود را به تمام اقدامات خود سرایت داده است خدمت به مردم، دفاع از کشور و حفظ ارزشهای ایرانی و اسلامی همواره در دستور کار این استاد فرهیخته قرار دارد. پرورش با دلسوزی تمام در تاسیس روزنامه رسالت گام برداشته است و همواره به دنبال روشنگریهای مردم و مبارزه با بیدادگری و ظلم و ستم موجود در جامعه حرکت میکرد.استاد پرورش همواره با جهاد در راه خدا در این حزب فعالیت کرده و با غافل شدن از خود در راستای خدمت به دین و دنیا اقدامات بسیاری انجام داده است.این شخصیت ارزشمند یک عارف سالک واقعی محسوب میشود و گنجینههای ارزشمندی در درون او نهفته است. استاد سید علی اکبر پررورش با بهرهگیری از قرآن و روایات اسلامی به دنبال بیداری مردم و به ویژه نسل جوان جامعه بوده است.»
ایت الله مهدوی کنی نیز در مراسم بزرگداشت وی ، پرورش را معلمی فرهیخته عنوان می کند که نقش مهمی در راهپیمایی دیگر اصناف و اقشار متدین و مبارز و همچنین تحکیم وحدت اصناف فرهنگی و دانشجویی در دوران ستم شاهی داشته است و به تکلیف خود در تربیت آنان در خط نورانی نهضت امام خمینی(ره) پشت سر روحانیت متعهد و علمای ربانی عمل کرده است.
سرلشکر رحیم صفوی مشاورعالی فرماندهی معظم کل قوا نیز در مورد استاد پرورش معتقد است: « استاد پرورش را سردار فرهنگی میدانم که عرفان را با خردمندی، بصیرت سیاسی و شجاعت در دفاع از دین، قرآن و ولایت در هم آمیخته بود. و با تربیت نیروهای انقلابی، پرورش سپاه قدرتمندی برای دفاع مسلحانه در جنگ تشکیل داد. بالاترین خدمت استاد پروش تربیت نسل انسانی، دیندار، بصیر، ولایتمدار، شجاع و با اخلاق بوده است هستههای مسلح نیروهای انقلابی را برای مبارزه آماده و آموزش میداد. همچنین برخورد با ساواک را در آن زمان به نیروها آموزش میداد. سپاه در شمال، جنوب و سیستان و بلوچستان با الگوگیری از روش استاد پرورش و شورایی که او در اصفهان تشکیل داده بود، شکل گرفت. پرورش سپاه قدرتمند را برای دفاع مسلحانه با قدرت در زمان جنگ تشکیل داد و این مهم با تربیت نیروهای انقلابی صورت گرفت.
حجت الاسلام ناطق نوری نیز در مورد استاد پرورش معتقد است:« از خصوصیات آقای پرورش این بود که آدم تنگ نظری نبود. تفکر خاصی داشت. اما به تعبیر شهید بهشتی، آقای پرورش معتقد بود جاذبه باید بینهایت و دافعه حداقل باشد. این فقط در مسائل فردی نیست. به خصوص در جریانات سیاسی خیلی ظهور دارد. اگر کسی تنگ نظر باشد مشکلات زیادی به بار میآورد.مثلاً شریعتی سلایق خاصی داشت که بعضی علما با آن دیدگاهها مشکل داشتند. اما برخورد با شریعتی و برخورد با طرفدارانش چند گونه بود. یک عده دفعی برخورد میکردند و وی را کافر یا سنی میدانستد. یک عده هم سلایق شریعتی را نمیپسندیدند اما قائل به طرد وی نبودند. چون طرد کردن ضایعاتش زیاد بود. آقای پرورش از آنهایی بود که به نظریات شریعتی نقد داشت چون خودش صاحب نظر بود. اما قائل بود نباید دفعی برخورد کرد. اطرافیان شریعتی کم نبودند. هنر روشنفکران ما این بود که نه جذب شریعتی شوند و نه با او دفعی برخورد کنند.»
حجتالاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نیز در مورد استاد پرورش اظهار کرد:« سخنان استاد پرورش به دلیل اینکه با اخلاص از دل بر میآمد تاثیر بسیار خوبی نیز بر دل و جان شنوندهها داشت جلسات استاد پرورش خودجوش و دلسوزانه برای عموم مردم بود و همانطور که سازمان آب به 70 میلیون نفر آب میدهد و هیچ کسی از او تعریف نمیکند و پرورش نیز همینگونه به مردم علم و دانش یاد میداد استاد پرورش در تعلیم به دانشآموزان اخلاص در اعمال آنها را آموزش میداد و نیت خالصانه برای خدا را در سرلوحه همه امور میدانست پرورش کسی بود که 40 سال کار مجانی با اخلاص و خودجوش برای این مردم انجام داد و چه اشکالی دارد که از این شخصیت تجلیل کنیم پرورش هم شکنجههای فراوانی را در دوران رژیم شاهنشاهی تحمل کرد ولی با این وجود هیچ زمانی به زبان نیاورد که مورد شکنجه قرار گرفته است.»
نظر شما