عدالت جنسیتی در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد/ تنظیم سند ارتقای بهبود وضعیت زنان

معاون زنان و بانوان ریاست جمهوری، بر ضرورت توجه به عدالت جنسیتی در برنامه‌ریزی‌ها تاکید کرد و گفت: سندی به عنوان برنامه ارتقا و بهبود وضعیت زنان و خانواده تنظیم شده و در صورت تصویب در شورای برنامه‌ریزی، اجرا می ‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «معصومه ابتکار»، (شنبه 1 دی) در نشستی با مشاوران امور بانوان فرماندارای ها و زنان کارآفرین خوزستان، یکی از راه های برون رفت از معضلات اجتماعی و مقابله با آسیب ها را توان افزایی زنان و خانواده ها دانست و اظهار کرد: با انجام طرح های جامعه محور نتایج خوبی را به دست آورده ایم.

 

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، با بیان اینکه این نتایج پاسخی به اعتماد مردم است که با رویکردی تحول پذیر، عاملی برای ایجاد فرصت های جدید و تحولات مثبت می شوند، افزود: باید ظرفیت های خود را بشناسیم و در جهت تقویت آنها تلاش کنیم.

 

وی به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: این مراسم باید بزرگداشتی از تلاش ها و زحمات و فداکاری های انجام شده باشد و در عین حال باید با عقلانیت بتوانیم شرایط را برای ارائه راهکارهای مفیدی را در جهت کاهش مشکلات و کاستی ها فراهم کنیم.

 

وی عدالت را یکی از مؤلفه های بسیار مهم از ابتدای انقلاب اسلامی دانست و اضافه کرد: عدالت ابعاد مختلفی دارد و تنها در توزیع ثروت خلاصه نمی شود بلکه از جمله ابعاد آن می توان به دستیابی فرصت های برابر برای آحاد جامعه، دستیابی به حق انتخاب سرنوشت، عدالت جنسیتی و ... اشاره کرد.

 

ابتکار، با بیان اینکه در قانون اساسی عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه تحت عنوان ماده 101 کاملا در نظر گرفته شده، تصریح کرد: از ابتدای دولت دوازدهم با دستوری که از قانون برنامه ششم توسعه داشتیم به این موضوع پرداخته شد و اولین اقدام در این راستا احیای ستاد خانواده به عنوان یک اقدام فرابخشی بود.

 

وی عنوان کرد: اولین جلسه این ستاد که اسفند سال گذشته با حضور رئیس جمهور برگزار شد، دارای سه مصوبه بود که مصوبه اول، تدوین شاخص‌ های عدالت جنسیتی شامل (عدالت در تمهیدات آموزشی، ورزشی و حقوق و ...) است.

 

معاون رئیس جمهور، با اشاره به اینکه عدالت شاخصه‌ هایی دارد که این شاخصه‌ ها باید قابل سنجش باشند و در این صورت است که می‌ توانیم برای کاهش شکاف‌ های جنسیتی حرکت کنیم، گفت: این کار را بر اساس سند بهبود و ارتقای وضعیت زنان و خانواده، انجام می ‌دهیم.

 

وی خاطر نشان کرد: نگاه ما به عدالت جنسیتی، توحیدی و قرآنی است چرا که انسان ها از این منظر از نفس واحده خلق شده اند و برابر هستند لذا در این خلقت برابر باید از فرصت ها برای انتخاب و دستیابی به فرصت ها برای پیشرفت فردی استفاده شود.

 

وی با تاکید بر اینکه نظام برنامه ‌ریزی کشور برای همه برنامه ‌ریزی می ‌کند، یاد آور شد: در آموزش و پرورش، آموزش عالی و ... باید برای همه اعم از دختر و پسر برنامه ‌ریزی ‌شود اما دسترسی به فرصت‌ های فراهم شده به دلایل مختلفی همچون دلایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی مسائل قومیتی برابر نیست.

 

ابتکار، به حذف شدن زنگ ورزش در مدارس ابتدایی به دلیل صرفه جویی در زمان اشاره کرد و افزود: پسران می ‌توانند در کوچه و خیابان ورزش کنند اما دختران ممکن است جای دیگری برای ورزش نداشته باشند و در نتیجه دچار مشکلات ناشی از عدم تحرک و ... می شود.

 

وی با بیان اینکه کم تحرکی، زنان را سمت بیماری های متابولیکی دچار می کند و بعدها هزینه های سنگین درمانی را برای کشور در بردارد، ابراز کرد: در این راستا تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش جهت آموزش 76 هزار معلم اول تا سوم ابتدایی امضا کردیم که این خلا را در مدارس برطرف کنند و تا حدودی این موضوع رفع شد.

 

وی توجه به بحث بهداشت باروری زنان و برنامه ریزی برای این امر را ضروری دانست و با اشاره به اینکه عدم توجه به این موضوع به سیاست های جمعیتی و خانواده آسیب وارد می کند، اظهار داشت: موضوع عدالت جنسیتی از این قرار است که هر کجا خلا و فاصله ای در شاخص ها ایجاد شود آن را با برنامه ریزی مبتنی بر عدالت جنسیتی برطرف کنیم.

 

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری، با بیان اینکه سندی به عنوان برنامه ارتقا و بهبود وضعیت زنان و خانواده تنظیم شده و در صورت تصویب این سند در شورای برنامه ‌ریزی، در استان اجرا می ‌شود، اضافه کرد: شاخص ‌های این سند در ستاد ملی زنان و خانواده در کمیسیون‌ ها مصوب، تصویب و ابلاغ می‌ شوند.

 

وی از برنامه ریزی در جهت توان افزایی بانوان خبر داد و با اشاره به اینکه در این راستا یک ردیف بودجه دراختیار مدیران کل امور بانوان قرار می گیرد، تاکید کرد: معتقدیم در کشور بانوان توانمندی بسیاری در کشور وجود دارد که در صورت توجه به آنها می توانند به موفقیت های خوبی دست یابند.

 

وی با بیان اینکه خوزستان از نظر استخدام بانوان رتبه چهارم در کشور را داراست و 63 واحد صنعتی در خوزستان توسط بانوان مدیریت می شود، تصریح کرد: این نشان می دهد که بانوان در عرصه اقتصادی فعالیت خوبی دارند ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

 

ابتکار، با اشاره به اینکه بیش از 70 درصد صنایع دستی ما توسط زنان تولید می شود، عنوان کرد: در حال حاضر 27 درصد زنان ایرانی دارای تحصیلات دانشگاهی هستند که علاقه مند به فعالیت در عرصه کار هستند و اقتصاد ما هم به آنها نیاز دارد.

 

وی به تصویب لایحه تامین امنیت زنان اشاره کرد و با بیان اینکه این لایحه با قوه قضائیه به نتیجه رسیده و امیدواریم به زودی اجرا شود، یاد آور شد: آموزش‌ های قبل و حین ازدواج و طرح سراسری گفتگوی خانواده، طرح گفتگوی خانواده در کنار مشکلات حقوقی به مسائلی مانند آسیب ‌های مختلف و ... از جمله از طرح ‌های مهم ما هستند.

 

کد خبر 750014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha