به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: سی وششمین نشست «شنبه های انقلاب» با عنوان «ادیان و مذاهب» با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و چهار دهه همبستگی و همدلی با پیروان ادیان توحیدی، 9 صبح امروز شنبه اول دی ماه در محل تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.
در این مراسم که با حضور روحانیون و صاحب نظران ادیان توحیدی مسلمان، مسیحی، کلیمی و زرتشتی چون؛ حجت الاسلام «سید ابوالحسن نواب» رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، « احمدرضا مفتاح» عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب، « ولی الله شجاع پوریان » معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، « مارنرسای بنیامین» اسقف اعظم کلیسای شرق آشور ایران، «روبرت بیگلریان» نماینده اسبق اصفهان و ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی، اسقف اعظم «داویدیان» رهبرارامنه کاتولیک ایران، «همایون سامهیح» رئیس انجمن کلیمیان تهران، «سیامک مره صدق» نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی موبد «پدرام سروشپور» عضو انجمن زرتشتیان تهران، «مهرانگیز شهزادی» عضو سازمان زنان زرتشتی تهران و جمع دیگری از اساتید و نخبگان، برگزار شد؛ دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی در حوزه همبستگی و همدلی با پیروان ادیان توحیدی بررسی شد.
در این نشست «همایون سامه یح» طی سخنانی اظهار کرد: سابقه حضور یهودیان در ایران به 2500 سال پیش برمی گردد و این حضور تا به امروز استمرار داشته است و این استمرار به علت فرهنگ دوستی و ارج نهادن دیگر عقاید در ایران بوده است.
رئیس انجمن کلیمیان تهران ادامه داد: قبل از انقلاب جامعه کلیمیان آزاد نبودند و حتی به زندان و یا اعدام محکوم می شدند اما بعد از انقلاب کلیمیان به صورت آزادانه کارهای دینی و روز مره خود را انجام می دهند.
سامه یح گفت: کلیمیان قبل از انقلاب و بعد از انقلاب شهدایی را تقدیم این نظام مقدس کرده اند و این جامعه نه تنها سرباز به این نظام داده است بلکه پزشک نیز به این نظام هدیه کرده است.
وی با اشاره به حضور آزادانه کلیمیان در جامعه بعد از انقلاب اسلامی بیان داشت: کلیمیان به غیر از شرکت در راهپیمایی های انقلاب و جنگ در دوران بازسازی و سازندگی کشور هم حضور فعالی داشته اند.
سامه یح تصریح کرد: جامعه کلیمیان از انقلاب انتظار داشتند تا حقوق شهروندی آنها را به رسمیت بشناسد که این امر با تدبیر امام راحل و مقام معظم رهبری تحقق یافت و امروز کلیمیان همانند مسلمانان آزادانه به فعالیت های دینی خود می پردازند.
وی با بیان این مورد که بعد از انقلاب انسجام ادیانی در بین ملت ایران ایجاد شده است خاطرنشان کرد: وجود این انسجام در ایران به برکت انقلاب اسلامی است که ثمره آن امنیت پایدار در کشور است که این امنیت را در دیگر کشورهای منطقه مشاهده نمی کنیم زیرا آن ملتها انسجام ندارند.
رئیس انجمن کلیمیان تهران تاکید کرد: در حال حاضر کلیمیان در تهران دارای 5 مدرسه هستند که با وجود تعداد کلیمیان در تهران این تعداد مدارس بسیار زیاد است. بعضی از مدارس دارای 3 یا 4 دانش آموز است که با عنایت حکومت، دولت و آموزش و پرورش جمهوری اسلامی این کلاس ها دایر و سرپا هستند.
سامه یح با اشاره به تقدس روز شنبه برای کلیمیان گفت: با همراهی آموزش و پروش جمهوری اسلامی تمام مدارس کلیمیان در روز شنبه تعطیل و به جای آن روز پنجشنبه مدارس دایر هستند. از حمایت وزارت ورزش، آموزش وپرورش، ارشاد، نیروی انتظامی و قوه قضاییه که از جامعه اقلیت ها انجام می دهند تشکر ویژه ای دارم.
رئیس انجمن کلیمیان تهران با بیان این که در جمهوری اسلامی برابری و عدالت برای همه ادیان ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: بعضی از کسانی در اوایل انقلاب جامعه یهودیان ایران را با صهیونیست ها برابر می دانستند اما با تدبیر حکیمانه امام خمینی (ره) این مورد رد شد و ایشان فرمودند: حساب جامعه کلیمیان با صهیونیست ها جدا است.
وی بیان کرد: آزادی کلیمیان مخصوص شهر تهران نیست بلکه در شهرهایی مانند شیراز، یزد، اصفهان، کرمانشاه و... که کلیمیان حضور دارند به صورت آزادانه به فرائض دینی می پردازند.
سامه یح در پایان سخنان خود گفت: بعد از انقلاب تدریس علوم دینی کلیمی در کشور رونق گرفت و امروزه مراجع دینی را فارغ التحصیل می کند که این مورد قبل از انقلاب یعنی تحصیل علوم دینی، کلیمیان باید به خارج از کشور می رفتند.
امروز به برکت انقلاب اسلامی در کشور شاهد یک امنیت کامل برای ادیان مختلف هستیم
در ادامه «تاج گوهر خداداد کوچکی» با بیان این که دین زردتشت بر راستی بنا نهاده شده است و هیچگاه دروغ در این مسلک راه ندارد اظهار داشت: زمانی که جنگ تحمیلی آغاز شد از تمام ادیانی که در این کشور حضور داشتند برای این مرز و بوم جنگیدند و شهید دادند.
رئیس کمیسیون روابط عمومی و امور اجتماعی انجمن زردتشتیان تهران افزود: یکی از این شهدا فرزند من شهید فرهاد خادم بود که همراه رفقای خود که مسلمان بودند سازنده پلی روی رودخانه چذابه که در عملیات فتح المبین از آن استفاده شد بودند.
خداداد کوچکی گفت: این کشور و این جنگ مخصوص مسلمانان نبود بلکه هرکسی که ارق ملی و سربلندی ایران را می خواست گرچه در دین های مختلف بودند اما در این جنگ شرکت کرده و از کیان ایرانی دفاع کردند.
وی ادامه داد: زمانی که در دانشگاه شریف دعوت می شوم و به عنوان مادر شهیدی که فرزندش در آن دانشگاه فارغ التحصیل شده همیشه می گویم قدر این صندلی ها را بدانید زیرا برای تک تک این صندلی ها خون هایی ریخته شده است.
رئیس کمیسیون روابط عمومی و امور اجتماعی انجمن زردتشتیان تهران تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی در کشور شاهد یک امنیت کامل برای ادیان مختلف هستیم که در هیچ یک از کشورهای جهان آن را مشاهده نمی کنیم و آن را هم مدیون خون شهدا هستیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: سازمان ها و حوزهای زردتشتی به صورت آزاد در حال فعالیت هستند و در خود شهر تهران زردتشتیان 3 مدرسه پسرانه و 3 مدرسه دخترانه دارند.
نظر شما