به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» توسط «حسامالدین آشنا» و همکاران در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تدوین و از سوی انتشارات این پژوهشگاه منتشر شده است.این مجوعه با هدف طراحی چارچوبی بومی برای سنجش عملکرد و آثار سیاست فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران نوشته شده است.پژوهشگران این مجموعه تلاش کردهاند تا مدلی برای کشف مسائل فرهنگ سیاسی در ایران معرفی کنند. جلد اول این مجموعه به مبانی نظری و روشی و بررسی تجربههای جهانی تولید چارچوبها و شاخصهای فرهنگی اختصاص دارد. جلد دوم، تجربه جمهوری اسلامی ایران در سیاستگذاری، تولید شاخص و آماره های فرهنگی را مورد مطالعه قرار میدهد و جلد سوم به ارائه چارچوب پیشنهادی برای جمهوری اسلامی اختصاص دارد.
مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» چهارشنبه ،28 آذر با حضور محمد سلگی رییس پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات، جمعی از اساتید و پژوهشگرانی همچون «نعمت الله فاضلی» عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، «کیومرث اشتریان»عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و «مسعود کوثری» مدیر انتشارات علمی فرهنگی در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
گفتگو با «حسام الدین آشنا»، مشاور رییس جمهوری به بهانه چاپ مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» بدین شرح است:
مخاطبان اصلی مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» چه کسانی هستند؟
پژوهشگران و دانشجویان. این مجموعه راه را برای پژوهشگران و دانشجویان حوزه سیاستگذاری فرهنگی روشن تر می کند و به آنها جهت میدهد.
مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» چه افق جدیدی را پیش روی مخاطبان این اثر قرار می دهد؟
ما امیدوار هستیم که با انتشار مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی»و اینکه این مجموعه در دسترس پژوهشگران قرار گیرد، این امکان فراهم شود که رابطه میان سیاستگذاری فرهنگی و سنجش فرهنگی چه در سطح بین المللی و چه در سطح ملی روشن تر و شفاف تر شود و دانشجویان ما بتوانند یک چهارچوب منظمی برای مطالعه در پژوهش داشته باشند.
چقدر فاصله بین سیاستگذاری فرهنگی و شاخص های فرهنگی وجود دارد؟
ما مجموعه ای از سیاستها داریم که سنجش نمی شوند و از طرف دیگر مجموعه ای از شاخص ها داریم که مبتنی بر سیاستها نیستند. ان شالله مجموعه سه جلدی «از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» بتواند به پیوند زدن بین سیاستهای فرهنگی و سنجش فرهنگی کمک کند.
چه اقداماتی دیگری باید به منظور پیوند زدن بین سیاستگذاری فرهنگی و سنجش فرهنگی انجام شود؟
اصل کار را باید شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال کند. شورای انقلاب فرهنگی باید در چهار چوب سند مهندسی فرهنگی خود برای سیاستگذاری هایش تولید شاخص می کرده است. امیدوارم در این شورا این کار انجام شود.
آیا قرار است مجموعه سه جلدی«از سیاستگذاری تا سنجش فرهنگی» مجلدهای دیگری در آینده داشته باشد؟
مجموعه مطالعاتی پشتیبان این کار که پنج مجلد است قرار است در آینده منتشر شود.
نظر شما