محمدتقی جاپلقی، سرپرست اداره کل مدیریت بحران استان تهران در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: با توجه به نام گذاری هفته کاهش بلایای طبیعی که از 20 مهر آغاز شده و تا 24 مهر ادامه دارد، بیش از 80 عنوان برنامه با موضوع کاهش بلایای طبیعی از سوی مدیریت بحران استانداری تهران در راستای افزایش آگاهی و فرهنگ عمومی جامعه نسبت به بلایای طبیعی در استان تهران و شهرستان های اطراف آن برگزار شده است.
وی گفت: نمایشگاهی با نام «نقش آموزش در کاهش بلایای طبیعی»، در شهریار درحال برگزاری است، در این نمایشگاه، کارگاه های متعددی با موضوعات مختلف امداد و نجات، آموزش کوهستان، غواصی، سیل، امداد و نجات جاده ای و ... برپا شده است که جدیدترین مسایل آموزشی در خصوص بلایای طبیعی و نحوه چگونگی مهار حوادث را آموزش می دهد و می توان گفت، این نمایشگاه، از بزرگترین و به روزترین نمایشگاه هایی است که همزمان با هفته کاهش بلایای طبیعی امسال برگزار شده است.
جاپلقی افزود: کمیته کارگروه های استانی در سطح استان تهران با نام کمیته آتش نشانی و مواد محترقه خطرناک، کمیته ماشین آلات، کمیته آواربرداری و کمیته تدفین تشکیل شد که هدف اصلی این کمیته های تخصصی، شناسایی تقویت نقاط ضعف و قوت مدیران هر منطقه، آموزش در راستای آمادگی مدیران بخش های مختلف برای مقابله با کاهش بلایای طبیعی است که امسال تمامی آموزش ها براساس آخرین متدهای به روز دنیا به آنها داده شد.
سرپرست اداره کل مدیریت بحران استان تهران با بیان اینکه کشور ایران بعد از کشورهای چین، هند و بنگلادش چهارمین کشور بلاخیز در آسیااست، گفت: 32 بلای طبیعی در کشور به وقوع می پیوندد که مهمترین آن ها زلزله، سیل، فوران قله دماوند، حرکت رانشی زمین، خشکسالی و تخریب شهرها به دلیل برداشت بی رویه آب های زیرزمینی است که استان تهران و شهرستان های اطراف آن را در معرض خطر حوادث طبیعی قرار می دهد.
وی یادآور شد: بزرگ ترین مانور مدیریت بحران در استان تهران، فردا شب راس ساعت 24 ، در یکی از شهرستان های زلزله خیز اطراف تهران بدون هماهنگی با مدیران ستاد بحران هر منطقه، برگزار می شود و هدف از اجرای آن ارزیابی آموزش های داده شده به مدیران در هفته کاهش بلایای طبیعی است.
وی اظهار کرد: امسال مشکلات هر منطقه، با تشکیل کارگروه ها بررسی و برای حل بحران در هر منطقه ای، بهترین راه مقابله و کاهش پیامدهای بلایای طبیعی در هر منطقه انتخاب شد و به مدیران مربوطه هر بخش آموزش داده شد. به عنوان مثال در غرب تهران که شهرستان های شهریار و رباط کریم قرار دارد بحث نشست زمین و وزش بادهای تند وجود دارد، در شرق تهران که شهرستان های دماوند و فیروزکوه واقع شده، بحث سرمای شدید و فوران قله دماوند است که متناسب با هر بخش آموزش هایی به مدیران داده شد.
جاپلقی تصریح کرد: یکی از اهداف مدیریت بحران استان تهران، افزایش آگاهی فرهنگ عمومی جامعه در مواجهه با بلایای طبیعی است و جامعه ای ایمن است که هر شهروند خود یک امدادگر آگاه به حوادث طبیعی باشد. در همین راستا ستاد مدیریت بحران استان تهران با همکاری سازمان هلال احمر در تمامی پایگاه های امداد و نجات، از مردم علاقه مند، ثبت نام به عمل می آورد و حتی این آمادگی را دارد که مربی آموزشی در اماکن عمومی اعزام کرده و در زمینه کاهش بلایای طبیعی، آموزش رایگان به مردم ارائه دهند.
پایان پیام/
نظر شما