به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام شهابالدین میهنپرست، امامجمعه شهر چوار، در خطبههای این هفته نماز جمعه در مسجد جامع این شهر با اشاره به خطبه 17 کتاب شریف نهجالبلاغه، اظهار کرد: حضرت امام علی (ع) در این خطبه به شرح صفات عالمان و جاهلان مغرور میپردازد.
وی، تصریح کرد: حضرت امام علی (ع) در این خطبه اشاره میکنند که این افراد برای خونهای بهناحق ریخته و اموال بربادرفته، گویی علم، شعور، درک و آگاهی قائل میشوند که حتی این موجودات بیجان فریاد میزنند اما این مغرور بهظاهر انسان، در بیخبری کامل به سر میبرد.
امامجمعه شهر چوار، یادآور شد: اینکه بعضی آمدند کلمه اهل را در تقدیر گرفتهاند و میگویند اولیای این خونها و صاحبان آن اموال فریاد میکشند، تقدیری است که لطافت بیان مولا را که در بالا به آن اشاره شد از بین میبرد، بههرحال قاضیانی که باید حافظ خون و اموال مردم باشند، براثر جهل و نادانی و بیتقوایی، درست در جهات مخالف آن حرکت کرده، امنیت را از بین میبرند و همهچیز را بر باد میدهند.
حجتالاسلام میهنپرست، بیان کرد: این سخن شبیه تعبیر تکاندهندهای که است که امام صادق (ع) در روایت معروف «ابو ولاد» بعدازآن که بعضی از قضاوتهای بسیار ظالمانه را شنید، چنین بیان فرمود که اینگونه قضاوتها سبب میشود که از آسمان رحمت الهی نبارد و زمین برکاتش را بازدارد.
وی، بیان کرد: در فراز کلام مولا علی (ع) اشارات بسیار پرمعنایی به ضررهای فوقالعاده جاهلان عالم نما و عالمان زشتسیرت شده که هم خود را بهسختی میکشانند و هم جامعهای که در آن زندگی میکنند، خطرات آنها تا آنجاست که خونهای بیگناهان ریخته میشود و حقوق مظلومان بر باد میرود، خونها از قضاوت ظالمانه آنها فریاد میکشند و اموال به غارت رفته از دست آنها صیحه میزنند.
امامجمعه شهر چوار، یادآور شد: در حدیث معروف پیامبر اکرم (ص) آمده است آنکسی که بدون آگاهی عهدهدار کاری شود خرابکاری او از اصلاحات او بیشتر است، در حدیث دیگری از همان حضرت آمده است که کسی که بدون آگاهی کافی فتوا دهد درحالیکه نه ناسخ را از منسوخ میشناسد و نه محکم را از متشابه، هم خودش هلاک میشود و هم دیگران را به هلاکت میکشاند.
حجتالاسلام میهنپرست، افزود: اینگونه افراد هر چه بیشتر و سریعتر کار کنند بدبختی آنها و جامعه بیشتر میشود همانگونه که در حدیث پرمعنایی از امام صادق (ع) میخوانیم که کسی که بدون آگاهی عمل میکند، همچون کسی است که از بیراهه میرود که هر چه بر سرعت سیر خود بیفزاید، از جاده اصلی دورتر میشود.
وی، گفت: اینگونه جاهلان عالم نما، به تارهای عنکبوت تشبیه شده است، تشبیهی که درواقع از سوره عنکبوت در قرآن مجید گرفتهشده است که معبودهای مشرکان را به تارهای عنکبوت تشبیه میکند، عنکبوت از عجایب و شگفتیهای جهان آفرینش است، این حشره از قطره بسیار کوچک آب لزجی که در زیر شکم دارد آ را با چنگال خود بیرون میکشد تارهای برای خود میتند.
امامجمعه شهر چوار، با اشاره به تبیین مقام معظم رهبری در ابتدای درس خارج از فقه، تصریح کرد: مقام معظم رهبری در روز سهشنبه 27 آذرماه در درس خارج از فقه با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) درباره اثرات و تبعات اخروی ریاست، فرمودند که هیچکس نیست که ده نفر یا بیشتر ریاست و یا امارت داشته باشد، هرکسی که بر ده نفر نه حالا بر هشتاد میلیون نفر امارت و ریاست داشته باشد، این آدم را که اینقدر در دنیا محترم است و رئیس و مدیر است، چنین آدمی را در روز قیامت وقتیکه میآورند دست او را به گردنش بستهاند، یعنی دستبسته او را وارد محشر میکنند نفس این مسئولیت و امریت و ریاست، یک تبعاتی دارد که آخر ایجاب میکند.
وی، تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که اینها را باید ما بفهمیم، دنبال کرسیهای ریاست بودن چه ریاست اجرایی چه ریاست تقننی، میبینید که برای نمایندگی مجلس بعضی خودشان را میکشند، اگرچنانکه راه پیدا نکنند به هر دلیل یا مثلاً صلاحیتش را تائید نکنند یا رای نیاورد و غیره، خودش را به آبوآتش و درودیوار میزند که چرا نشد؟ عقل نیست، تدبیر نیست، ملاحظه کردید اگر چنانچه این ریاست مایه چنین دغدغههای است، خوب انسان رها کند، مگر اینکه واقعاً متوجه انسان شود و واجب باشد برای انسان، آنجا لازم است.
حجتالاسلام میهنپرست، افزود: پذیرش مسئولیتها، اگر با نگاه تکلیف گرایی و توجه به امور اخروی باشد، آثار و برکات زیادی برای جامعه ازجمله شایستهسالاری و قرار گرفتن افراد لایق در مناصب و مسئولیتها، حل سریع مشکلات جامعه، عدم کوتاهی و قصور مدیران در همه سطوح، افزایش ضریب امنیتی ملی کشور، کاهش بداخلاقیهای سیاسی و تخریب دیگران، کاهش هزینههای ناشی از رقابتهای انتخاباتی و توجه به شاخصهای اسلامی در سپردن مناصب مدیریتی دارد.
امامجمعه شهر چوار، در ادامه با اشاره فتنه 88 و لزوم عبرت گرفتن از آن برای فتنههای فرا روی نظام اسلامی، گفت: با نگاهی به روند تحولات اجتماعی و سیاسی که در جریان انتخابات سال 88 به وقوع پیوست، میتوان گفت که بهطورکلی تاکتیک دشمنان در جنگ نرم علیه نظام اسلامی در آن مقطع، استفاده از ابزار رسانه به سرکردگی رسانههای انگلیسی و آمریکایی قبل، حین و بعد از انتخابات، ایجاد موج علیه حاکمیت و نظام اسلامی در جهت تحقق استراتژی نابودی اقتدار نظام اسلامی با استفاده از تضعیف حمایت مردمی و ایجاد عدم اعتماد در اذهان عمومی نسبت به حضور سیاسی ملت در عرصههای سیاسی همچون انتخابات بود.
وی، با تأکید بر ضرورت توجه به شیطنت اروپا در مورد کانال ویژه مالی، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در شهریورماه امسال در دیدار هیئت دولت درباره رفتار اروپاییها و وعدههایی آنان فرمودند که نگاه شکآلود داشته باشید به وعدههای آنها، به هر چه وعده میدهد، با تردید نگاه کنید، الآن هم که دارند بازی درمیآورند، به نظر من در این قضایای مربوط به برجام و تحریمها دارند شوخی میکنند، درواقع اینها یک رفتار مناسبی الآن با ما ندارند، خوب است مسئولان دستگاه دیپلماسی ما به این رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در شهریورماه امسال توجه کنند.
نظر شما