ناصر لیمبا: مشهد الرضا خاستگاه تجلی هنر برای معرفی فرهنگ رضوی است

برگزیده فیلیپینی بخش بین الملل جشنواره امام رضا(ع) با بیان اینکه خلاء معنوی امروز جهان را فقط با اندیشه پیامبر اکرم(ص) و خاندان پاکش می توان جبران کرد،گفت: مشهدالرضا خاستگاه تجلی هنر برای معرفی فرهنگ رضوی است.

خبرگزاری شبستان//خراسان رضوی


اشاره:

 یکی از موضوعاتی که امروز بیش از هرزمان دیگری ذهن مسلمانان و به خصوص شیعیان را به خود معطوف ساخته است، فراهم آوردن زمینه های رقابت با فضای تبلیغاتی گسترده در شرایط امروز است.

 

هر روز از زبان افراد مختلف می شنویم که شبکه های ماهواره ای گسترده ای در سراسر جهان فعال است تا ذهن جوانان این سرزمین را به سمت خود معطوف سازد و با این ترفند رسانه ای جلوی پیشرفت و ترقی نوجوانان و جوانان گرفته شود و آنان تبدیل به عروسک های خیمه شب بازی سنگر دشمن شوند در حالی گاه شناخت جوانان با سنت و مذهب دیرینه این سرزمین، حربه ای برای برملا ساختن توطئه های دشمنان است و حال دراین گذر و به بهانه برگزاری نهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) پای صحبت دکتر ناصر لیمبا از فیلیپین می نشینیم تا درخصوص آشنایی اش با ایران و امام رضا (ع) بیشتر بشنویم....
 

برای اولین بار است که به ایران می آئید؟ آیا کشور شما مسلمان نشین است؟ فیلیپین در جنوب شرقی آسیا قراردارد و اکثریت جمعیت آن مسیحی هستند و جمعیت شیعه در این کشور 10 تا 50 هزار نفر است اما ما در موسسه خود بیشتر محصولات فرهنگی رضوی را برای اشاعه فرهنگ اسلامی در اختیار مسلمانان قرار می دهیم.
 

لیمبا در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی براینکه ما معتقدیم که مشهدالرضا مرکز اشاعه فرهنگ اسلامی برای شیعیان است، آیا توانسته ایم از این ظرفیت و بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) به نحو احسن بهره مند شویم؟ گفت: از آنجا که تبلیغ و اشاعه فرهنگ اسلامی در شرایط امروزی که رسانه های قوی در سراسر جهان مشغول به فعالیت هستند کاربسی دشوار اشت، اما خوشبختانه حرم امام رضا (ع) و خیل مشتاقانی که هر روز به امید زیارت به این سرزمین می شتابند در واقع بستر بسیار مناسبی را برای اشاعه این فرهنگ الهی فراهم ساخته است.


وی با تاکید براثرگذاری بیشترفیلم های دینی و مذهبی در مقایسه با کتاب، بر تولید اثرات فاخر دراین زمینه تاکید کرد و گفت: شاید اثرگذاری یک فیلم با محتوای دینی مذهبی از یک کتابخانه یک هزار جلدی بیشتر باشد چرا که امروز عصر تکنولوژی و پیشرفت است و بشر به بهانه قرار گرفتن در فضای مجازی از مطالعه و کسب اطلاعات به صورت سنتی فاصله گرفته است.
 

وی با بیان اینکه امروز قشر مخاطب در جهان رو به گسترش است و متاسفانه در امر تبلیغات گاه کشورهای مسلمان از این چرخه، سرعت نوری عقب می مانند، تصریح کرد: برای رقابت با رسانه های جهانی و گاه تفکرات وهابی که متاسفانه رو به گسترش است هنرمندان مسلمان چاره ای به جز تولید اثرهای هنری فاخر و مخاطب محور ندارند تا در این راستا بتوانند به اهداف خود که همان گسترش فرهنگ علوی و رضوی است دست یابند.
 

وقتی در خصوص تاثیر حضور در حرم امام رضا (ع) از اوپرسیدم، لحظه ای سکوت کرد و سپس با صدایی بلندتر گفت: بدیهی است که تأثیر حضور در حرم امام رضا (ع) و لمس کردن این فضای معنوی با مطالعه درباره زندگی و شخصیت حضرت بسیار متفاوت است چرا که در حرم امام رضا (ع) گردشگران غیر مسلمانی را می بینیم که فقط با انگیزه دیدن معماری و جنبه هنری به این مکان آمده اند، ولی هنگام بیرون رفتن با این که مسلمان نشده اند، اما رفتارشان مانند زائران دیگر است. گاهی آن قدر تحت تأثیر فضای معنوی حرم قرار می گیرند که مثل یک زائر شیعه معتقد، مبلغی را به عنوان نذر برای امام رضا (ع) پرداخت می کنند.


وی افزود: حتی مسلمانان غیرشیعه هم برای سفر به مشهد اشتیاق زیادی دارند. من در بین همه مسلمانان کشورهای مختلف انگیزه زیارت امام رضا (ع) را مشاهده کرده ام.


لیمبا در پایان از تعامل اندک کشورهای مسلمان با یکدیگر انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر مردم کشورهای اسلامی در حصاری از قوانین دست و پاگیر زندانی شده اند و نمی توانند به راحتی با هم ارتباط برقرار کنند و اگر رفت و آمد و ارتباط بین کشورهای اسلامی تسهیل شود، ملت های مسلمان به هم نزدیک تر می شوند چرا که خلاء معنوی امروز جهان را فقط با اندیشه پیامبر اکرم (ص) و خاندان پاکش می توان جبران کرد.


پایان پیام/

کد خبر 74955

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha