به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی»، امروز (پنج شنبه 29 آذر) در همایش ملی تبیین ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله حائری شیرازی که با عنوان «آیت اخلاق و حکمت» در تالار حافظ شیراز برگزار شد، گفت: از همه کسانی که در راه اندازی این کنگره تلاش کردند، تقدیر می کنم.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه باید پیرامون شخصیت جامع و جامع شخصیت آیت الله حائری شیرازی، بسیار تامل شود، تاکید کرد: 2 عنصر دانشمندی و تفکر در پیام ارتحال وی مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار داشت که نشان از توان علمی دارد.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه آیت الله حائری شیرازی از حفظ و فکر بهره مند بود، یادآور شد: از دوران دبستان به لحاظ شرایط سخت مالی، کتاب نداشت و از همان آغاز به اجبار به حفظ می پرداخت و چنین شد که وی به کتابخانه متحرک تبدیل شد.
رئیس مدرسه «خان» شیراز با یادآوری این مطلب که خودباوری در آغاز نونهالی و نوجوانی درسی در زندگی ایشان بود که این خودباوری وی از برکات زندگی وی بود، تاکید کرد: حفظ حیرت زای او، به او کمک می کرد، از ادبیات، حدیث و مفاهیمی که از علما در ابتدای جوانی گرفته بود، بهره ببرد.
وی، آیت الله حائری شیرازی را دارای 2 مربی درونی و بیرونی دانست و یادآور شد: باید ظرفیت ها و استعدادها با تربیت عجین شود و بدون تربیت تمام ظرفیت ها به خمودی می انجامد.
آیت الله ملک حسینی با تاکید بر اینکه تکلیف برای او تکریم بود، اظهارداشت: اینکه افراد تکلیف را پس می زنند به این خاطر است که نمی دانند تکلیف تکریم است، متاسفانه احساس بر این بود امر و نهی یعنی فشار و تحقیر اما چنین نیست، انسان عالی و متعالی نسبت به انسان معمولی، تکلیف را تکریم تبدیل می کند و تمردها ناشی از حقارت افراد است.
آیت الله ملک حسینی با اشاره به اینکه حفظ ساختار حافظه و تلاش برای بالندگی هوش از ویژگی های او بود، اضافه کرد: مطالبی که او بیان می کرد گاه مورد حمله و تمسخر قرار می گرفت و او می دانست تاوان آزاداندیشی، تمسخر برخی افراد است.
به گفته رئیس مدرسه خان شیراز، اندیشمند شدن با همراه بودن نحوه و قائده اندیشیدن عملیاتی می شود و آیت الله حائری شیرازی، قدرت تمثیل مثال زدنی داشت و با عقل و تفکری پس از وحی آشنا بود، او نگاهی متفاوت داشت و تلاش می کرد به آنچه که می دانست عمل کند و همیشه سعی داشت در پی تاثیر باشد.
آیت الله ملک حسینی با تاکید بر اینکه او همواره خود و دیگران را نصیحت می کرد، دغدغه علمی او بیشتر در حوزه علوم نقلی بود و او فلسفه را می فهمید ولی مایل به فلسفه های رایج کنونی نبود، مرحوم حائری شیرازی می دانست که زیباترین منشا فلسفه قرآن و عترت است و به آن متمسک می شد و انسان را یک موجود، فطرت گرای خدامحور می دانست .
وی با اشاره به اینکه او به فلسفه های غربی نقدهای متفاوتی داشت و در مباحث فقهی از تحلیل حیات انسان و جامع انسان، شروع می کرد، بر نگرش ها ایرادی نداشت اما به شیوه های آن نقد داشت، یادآور شد: او به مسئله ربا بسیار پرداخت و هیچ دریغی در افشاگری در خصوص ربا و ارائه راهکار نداشت، او همیشه ایستاد و هرگز زیربار زور نرفت حتی زمانی که مورد تمسخر، فشار و بی حرمتی قرار گرفت، ربا را هم کساد و هم فساد می دانست و با نگاه به بحث ربا به مفهومی رسیده بود که نمی توان پول را اعتباری دانست و در مسائل فقهی آورد، پول اعتباری نمی تواند در فقه دینی وارد شود و اقتصاد باید بر مدار مال باشد نه بر مدار پول اعتباری، پول اعتباری یا فردی را ظالم و مظلوم می کند و اقتضای کاهش و افزایش چنین چیزی است.
نظر شما