حذف روز ایمنی در برابر زلزله از تقویم رسمی کشور

رییس جمعیت هلال احمر از حذف روز ایمنی در برابر زلزله در تقویم رسمی کشور خبر داد و گفت: حذف این روز از تقویم رسمی کشور جای سوال است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ابوالحسن فقیه، رییس جمعیت هلال احمر امروز در نخستین سمینار ملی نقش زنان  در مدیریت بحران با ابراز تأسف از حذف روز ایمنی در برابر زلزله در تقویم رسمی کشور گفت: با توجه به اینکه کشور ایران یک سرزمین حادثه‌خیز است و باید یک روز را برای آمادگی مردم در برابر زلزله قرار دهیم اما مسولان این روز را از تقویم رسمی کشور حذف کردند که برای ما جای سوال دارد.

 

وی با بیان اینکه ما در زمان بحران نیازمند تجهیزات خوب، متد علمی و پیشرفته نیروی انسانی و همکاری همه دستگاه‌های مختلف هستیم، اظهار کرد: اگر دستگاه‌های مختلف در زمان حادثه همکاری لازم را نداشته باشند مشکلات مضاعف می‌شود.

 

رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به تشکیل تیم‌های تخصصی زنان هلال احمر تصریح کرد: این تیم‌ها در مرحله اول در هر استان با شرکت 20 زن متخصص در قالب چهار گروه مددکاری، پزشکی، روحی و روانی و امدادی به فعالیت می‌ پردازند.

 

به گفته رییس جمعیت هلال احمر، بر این اساس تا پایان نیمه نخست سال آینده ششصد نفر از بانوان متخصص در زمینه امداد و نجات در قالب تیم‌های 20 نفره در استان‌های سراسر کشور مستقر می‌شوند و در فاز بعدی فعالیت این تیم‌ها به شهرستان‌ها تسری می‌یابد.

 

فقیه با اشاره به حادثه‌خیز بودن کشور ایران یادآور شد: اگر زلزله شش ریشتری جنوب کرمان در تهران رخ می‌داد آمار کشته‌شدگان تهران بیش از بم می‌شد.

 

وی زن را اصلی‌ترین و مهم‌ترین رکن خانواده خواند و افزود: با توجه به آسیب‌پذیر بودن زنان نسبت به مردان می بایست این قشر جامعه را در مقابل حوادث مقاوم تر کنیم.

 

رییس جمعیت هلال احمر نقش زنان را در حین و بعد از حادثه مهم دانست و تصریح کرد: بانوان می‌توانند با نقش عاطفی خود میزان آسیب‌ها را به حداقل برسانند.

 

وی ادامه داد: اگرچه آسیب دیدن هر یک از اعضای خانواده واقعه ای تلخ و ناگوار است ولی از میان رفتن مادران در هنگام حادثه موجب متلاشی شدن این نهاد می‌شود، بنابراین توانمندسازی زنان در آسیب‌پذیری می‌تواند نقش مهمی در استحکام خانواده ایفا کند.

 

وی ادامه داد: در دقایق اولیه حادثه افراد همان محل به ویژه زنان کارآمدترین افراد در کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان هستند. زنان می‌توانند با توانمندسازی خود و بار عاطفی بالا هم خود و هم دیگران را نجات دهند.

 

فقیه با اشاره به لغو دو بخشنامه مبنی بر منع فعالیت زنان در برخی پست‌ها مانند رییس شعبه و معاونت ها اظهار کرد: به دلیل کمرنگ بودن حضور زنان در مسایل مختلف کشور این دو بخشنامه لغو شد و به مدیران و مسئولان توصیه شد که برای تصدی پست‌ها به توانمندی افراد بیشتر از جنسیت توجه کنند.

 

یادآور می شود: نخستین سمینار ملی نقش زنان در مدیریت بحران امروز (پنجم دی) در سالن آمفی تئاتر معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 7495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha