پذیرش ۱۵۰ عنوان مقاله  در همایش اخلاق و رسانه/ بسیاری از ناکامی ها ما در  حوزه های  مختلف کم توجهی به امر پژوهش است

مدیرکل پژوهش ‌های اسلامی رسانه سازمان صدا و سیما گفت: ازمیان۳۵۲ مقاله رسیده به نخستین همایش علمی اخلاق و رسانه، ۱۵۰ مقاله علمی پذیرفته که چکیده این مقاله ها در قالب ۲ جلد کتاب منتشر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمدحسین ظریفیان امروزچهارشنبه (28 اذر) در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به آغاز هفته پژوهش گفت: هفته پزوهش یک خدمت ورسم ارزشمندبرای شناخت ساحت پژوهش است چرا که زیر ساخت هر حرکت عالمانه ای پزوهش است.

 

مدیرکل پژوهش ‌های اسلامی رسانه سازمان صدا و سیما افزود: هیچ حرکتی بدون پژوهش به ثمر نمی رسد چرا که بسیاری از ناکامی های ما در حوزه های مختلف کم توجهی به پژوهش است.

 

ظرفیان ادامه داد: هفته پژوهش نیز تلنگر است که ما بیشتر به آن توجه داشته باشیم و رسانه ها نیز باید مطالبه بیشتری از ما در حوزه های پژوهشی در  مسیر رمز گشایی مشکلات داشته باشد .

 

دبیر علمی نخستی همایش اخلاق و رسانه  تصریح کرد: سازمان صدا وسیما طی 14 دهه بعد از انقلاب  نسبت به این موضوع با توجه به رویکرد دینی انقلاب و رویکرد صداسیما  توجه ویژه داشته اما بعد از دهه اول پیروزی انقلاب با توجه به مشکلاتی که برای کشور از جمله جنگ تحمیلی به وجود امد بیشتر به مقوله رسانه دینی توجه جدی شده است.

 
وی اظهار داشت: نگاه رهبردی نشان داده پایه اصلی در حوزه فکر  واندیشه وتوجه به زیرساختها پژوهش است و بسیار ارزشمند می باشد چنانچه در 25 سال 800 عنوان کتاب، 1200 شماره نشریه به همراه تولیدات متنوع ایجاد شده همچنین تاسیس نخستین کتابخانه تخصصی پژوهش با بیش از 130 هزار دقیقه فیلم از مفاخر  وبزرگان حوزه وتاریخ شفاهی انقلاب از دیگر اقدامات انجام شده این مرکز پژوهشی می باشد.

 

ظریفیان با اشاره به ایجاد هشت کمیسیون در این همایش گفت: در راستای نیل به رسانه تراز انقلاب اسلامی، همایش اخلاق و رسانه با همکاری بیش از 50 مرکز حوزوی، دانشگاهی و رسانه ای با حضور استادان، صاحب نظران، پژوهشگران، دانشجویان و طلاب برگزار شد.


دبیرعلمی نخستین همایش اخلاق و رسانه با اشاره به اینکه در این همایش از صاحبان هشت مقاله برتر تجلیل به عمل آمده و از 6 کتاب رونمایی شده گفت: حوزه اخلاق و رسانه حوزه ای است که ورود علمی به آن کمتر صورت گرفته است، به همین علت ادبیات علمی کمتری در این زمینه وجود دارد که در این همایش به دنبال رسیدن به مبانی علمی و ادبیات دانشی در این حوزه بودیم تا در آینده، محققان مبتنی بر این تکاپوی علمی، مسیر را توسعه، ارتقا و تکمیل کنند.


وی افزود: تکمیل شاخص های اخلاق حرفه ای، نقد و بررسی نظریه های موجود، ایجاد فهم مشترک از اخلاق حرفه ای، رسیدن به نظریه هایی جدید مبتنی بر اخلاق اسلامی، ایجاد زیربنا برای تولید نظریه رسانه ای و ارائه راهبردها برای رسیدن به رسانه اخلاقی از جمله هدف های برگزاری همایش مذکور بود.


ظریفیان افزود:  رسانه اخلاقی  رسانه ای پایبند به ارزش های اخلاقی و پاسدار مرزهای ارزشی جامعه بوده و از جمله دغدغه های سازمان صدا و سیما ترویج اخلاق در تولیدهای این رسانه است.


وی برگزاری این همایش را حرکتی مهم و تعیین کننده برای تولید دانش نظری در حوزه دین و رسانه دانست و گفت: تاثیرگذاری روز افزون رسانه ها بر ابعاد گوناگون جامعه به ویژه در حوزه اخلاق سببب شد تا در این همایش بر محوریت اخلاق در رسانه و رسانه اخلاقی توجه ویژه ای شود.


مدیرکل پژوهش ‌های اسلامی رسانه سازمان صدا و سیما تصریح کرد: در این همایش 352 چکید مقاله ارائه شده بود که در  نهایت 150 مقاله علمی دریافت و در فرآیند داوری علمی  و پژوهشی قرار گرفته است ومقالات برگزیده در قالب 30 محور ذیل اخلاق رسانه ای  واخلاق دینی در 2 جلد منتشر خواهد شد.

 

طریفیان ابراز داشت: در برگزاری این همایش 50 نهاد حوزوی، دانشگاهی رسانه در  کنار هم فعالیت داشته  که پس از اصلاح مقاله های رسیده، تمامی آنان در یک مجموعه کتاب منتشرخواهد شد.

 

کد خبر 749374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha