کمتر از ۳۰ درصد از اهداف و برنامه ها در زمینه زلزله تحقق پیدا کرده است

رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران ما جزو تولید کنندگان مقالات علمی بالا در زمینه زلزله هستیم اما اثرگذاری لازم را ندارد لذا ما نیازمند تغییر رویکرد و رفتار هستیم، ادامه داد: کمتر از ۳۰ درصد از اهداف و برنامه ها در زمینه زلزله تحقق پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محسن غفوری آشتیانی، رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران و استاد پژهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله امروز ( 28 آذر ) در هشتمین کنفرانس ملی زلزله و سازه گفت: همه ما از دست مدیریت ناراضی هستیم، مشکل توسعه دنیا بحث مدیریت است و در ایران نیز اینچنین است.

 

 

وی با افزود اینکهن مدیریت های ما دانش محور نیست برای همین است که مدیریت ما موفق نیست، کیفیت ساخت و ساز خوب نیست مهندسی و ایمنی مشتری خود را ندارد لذا بین علم و عمل فاصله وجود دارد؛ ابراز داشت: از شرایط موجود مردم و مسئولین راضی نیستند و نتیجه عدم رضایت همین خرابی هایی است که در سوانح ساختمانی آزمون، پس می دهند لذا توسعه ما نسبتاً ناپایدار است.

 

رئیس انجمن مهندسی زلزله ایران با بیان این مطلب که داشتن یک برنامه پایدار و ارزش دهی صحیح اقتصادی ضرورت دارد، ابراز داشت: ارتباط دقیقی بین جامعه علمی و مهندسی وجود ندارد که مصداق آن ساختمان های شهری در نقاط مختلف کشور است.

 

وی با اشاره به اینکه نبود هماهنگی و همراهی بازیگران اصلی در پیاده سازی قوانین یکی از مشکلات اساسی در کشور است و افراد سودجو از این ناهماهنگی سوءاستفاده می کنند، بیان داشت: از سیاست های کلی ایمنی کشور می توان به سیاست های کلان پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی و حوادث غیر مترقبه اشاره کرد که دارای پیام هایی همچون افزایش آگاهی و گسترش فرهنگ ایمنی، بهبود مدیریت شهری، کاهش آسیب پذیری و ریسک موجود است.

 

غفوری آشتیانی با بیان این مطلب که ما برنامه نویسی می کنیم اما هیچ کدام از آنها تحقق پیدا نمی کند همچنین ما جزو تولید کنندگان مقالات علمی بالا در زمینه زلزله هستیم اما اثرگذاری لازم را ندارد لذا ما نیازمند تغییر رویکرد و رفتار هستیم، ادامه داد: کمتر از 30 درصد از اهداف و برنامه ها در زمینه زلزله تحقق پیدا کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه باید از مدیریت پاسخ محور به مدیریت خطرپذیری و پیشگیری محور حرکت کنیم و باید سندهای موجود را محور قرار داده و آنها را پیاده کنیم، خاطرنشان کرد: از جمله راهکارهای اقتصادی برای سازه ایمن و با کیفیت می توان به ایجاد تقاضا و مطالبه اجتماعی برای بناهای ایمن در برابر زلزله، افزایش اعتماد مردم به مهندسین، استفاده از ابزار و مشوق های اقتصادی و بانکی برای ساخت و ساز ایمن، رتبه بندی کیفیت و ایمنی ساختمان و ارزش دهی اقتصادی به ساخت و ساز ایمن و با کیفیت اشاره کرد.

 

استاد پژهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان این مطلب که بیمه از عوامل مهم برای کنترل کیفیت است، افزود: مؤلفه های لازم مورد نیاز در زمینه موضوع زلزله داریم و در 30 سال گذشته مهندسی زلزله ما پیشرفت کرده است اما انتظار ما بیشتر است.

 

وی افزود: به دلیل نبود مدیریت جامع نگر در برنامه های توسعه ای شهرها، ضعف حاکمیت، عدم پاسخگویی مسئولین، نبود مدیریت تخصصی و کارآمد شاهد توسعه ناسازگار و آسیب پذیر هستیم.

 

غفوری آشتیانی با بیان این مطلب که اگر با همین روند حرکت کنیم به هیچ جایی نمی رسیم بنابراین مشکل ما مدیریتی است، تصریح کرد: باید کارهای چالشی انجام بدهیم، از کارهای کلاسیک بیرون بیائیم و روند موجود مهندسی باید تغییر پیدا بکند.

 

محمدشکرچی زاده، معاون وزیر راه و شهرسازی در این جلسه با اشاره به اینکه فلات ایران از نظر تکتونیکی نا آرام است و شاهد فوجی از زلزله ها هستیم، اظهار داشت: در کشور دارای یک هزار و 91 ایستگاه شتاب نگاری هستیم و رکوردهای ثبت شده 13 هزار و 479 مورد بوده است.

 

وی با بیان این مطلب که از( 10 آذر ) سال 96، 3 زمین لرزه بالای 6 ریشتر داشته ایم، ابراز داشت: کرمانشاه یک استان ناآرام است و امکان زلزله های شدید را دارد؛ از طرف دیگر کشور ترکیه در حال حاضر از ما جلوتر است درحالی که 40 سال پیش از ما عقب تر بود.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در زلزله سال 96 کرمانشاه ما مدیریت در بحران کردیم نه مدیریت بر بحران، افزود: براساس برداشت های میدانی کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کرمان در حوزه شهرستان راور 600 واحد روستایی و 300 واحد شهری آسیب دیده است لذا در زلزله هجد کرمان یک هزار و 500 واحد آسیب دیده است.

 

کد خبر 749225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha