جشنواره پژوهش فرهنگی سال توسعه پیدا می کند

سلگی با بیان اینکه جشنواره پژوهش فرهنگی سال پتانسیل بین المللی شدن را دارد، گفت: در نظر داریم تحقیقات ایران شناسی و اسلام شناسی در سایر کشورها را به این جشنواره اضافه کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «محمد سلگی» امروز (سه شنبه 27 آذر) در نشست خبری پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: این جشنواره از سال 1375 آغاز شده است و بالغ بر 4 دوره مستمر را گذرانده است. جشنواره پژوهش فرهنگی سال، پژوهش های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ارزیابی می کرده است. امسال این جشنواره را به روال قبلی برمی گردانیم و آن را با حضور دانشگاه ها، محققان و پژوهشگران برگزار می کنیم.

 

رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در مورد اهداف پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال گفت: تشویق پژوهشگران و اندیشمندان داخلی و خارجی به تحقیق در ابعاد مختلف فرهنگ، هنر و ارتباطات شناسایی و معرفی آثار برتر در حوزه پژوهش های فرهنگی در راستای تقویت پژوهش، زمینه سازی برای انجام پژوهش های فرهنگی بومی مرتبط با زمینه های پژوهش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گسترش پژوهش های فرهنگی در حوزه فرهنگ و تمدن اسلامی، شناسایی و تقویت جنبه های مشترک فرهنگ و تمدن ایران با سایر کشورها، آشنایی با تاثیرگذاری متقابل فرهنگ و تمدن اسلام و ایران و توسعه مطالعات میان رشته ای در حوزه فرهنگ، هنر و ارتباطات از جمله اهداف پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال است.

 

وی اظهار داشت: پژوهش فرهنگی از نظر روشی به اثر مکتوب که به یک یا چند پرسش در مورد فرهنگ جامعه پاسخ دهد و بر اساس مدارک و شواهد با روش های علمی به نتایج کاربردی و بنیادی برسد، اطلاق می شود. هدف جشنواره ها معرفی آثار مهم در یک عرصه و تقدیر از فعالان آن حوزه است که در ادامه به رونق آن بخش کمک کنند. ما در این پژوهشگاه  می خواهیم چراغی که کم سو شده بود را فروزان تر کنیم تا  پژوهش فرهنگی در کشور رونق گیرد.

 

دبیر پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال خاطرنشان کرد: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم معاونت پژوهشی را دارد و تلاش می کند که به پژوهش ها در این وزارتخانه جهت دهد. در دو دهه گذشته مرجعیت پژوهش های فرهنگی کشور در این پژوهشگاه بوده است.

 

سلگی با بیان اینکه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال در سه قالب برگزار می شود، اظهار داشت: آثار باید در قالب های طرح پژوهشی، پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و کتاب برگرفته از طرح پژوهشی باشند. ما یک جشنواره محدود داخلی داشتیم که همه رسانه ها از آن مطلع نمی شدند چون کار داخلی بود. امسال در نظر داریم جشنواره پژوهش فرهنگی سال را به صورت گسترده با حضور وزیر و محققان و پژوهشگران برگزار کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: روال جشنواره ها اهدای لوح و تقدیر از برگزیدگان است. درصدد هستیم که پایان نامه برگزیده و همچنین پژوهش های برگزیده را به صورت کتاب منتشر کنیم. در تلاش هستیم اگر کتابی هست که از پژوهشی اقتباس شده است زمینه ترویج آن را فراهم کنیم. همچنین می خواهیم جلسات نقد و بررسی در مورد پژوهش های برگزیده ترتیب دهیم.

 

سلگی با بیان اینکه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال بهمن امسال برگزار می شود، عنوان کرد: بعد از اختتامیه جشنواره، دبیرخانه همچنان فعال خواهد بود تا اقداماتی را برای ترویج پژوهش ها انجام دهد. جشنواره پژوهش فرهنگی سال پتانسیل بین المللی شدن را دارد. تحقیقاتی که به خصوص در حوزه ایران شناسی و اسلام شناسی در سایر کشورها انجام شود را در نظر داریم به این جشنواره اضافه کنیم.

 

کد خبر 748919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha