به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محسن پویان صبح امروز (27 آذر) در نشست خبری به منظور تشریح برنامه همایش ملی عناب در خراسانجنوبی اظهارداشت: مجتمع گیاهان دارویی استان با وجود سه آزمایشگاه تخصصی در حوزه آزمایشگاه بیوتکنولوژی، بیولوژی و صنایع غذایی در مورد گیاهان دارویی به ویژه زرشک، عناب و زعفران فعالیت دارد.
دبیر نخستین همایش ملی عناب خراسانجنوبی با اشاره به فعالیت پنج متخصص حوزه گیاهان دارویی در این مجتمع گفت: خراسانجنوبی دومین مرکز تولید عناب دنیا بعد از کشور چین و نخستین تولیدکننده این محصول با داشتن 95 درصد تولید عناب کشور بوده ولی متأسفانه بهره زیادی از این محصول نبرده است.
وی با تأکید بر اینکه باید کارهای پژوهشی با کاربست اقتصادی و اشتغالزایی و نه تنها کار صرف علمی باشد، اضافه کرد: اگر این امر مد نظر قرار گیرد بدون شک کارهای پژوهشی یک نوع سرمایهگذاری خواهد بود.
پویان ادامه داد: در این مجتمع بر روی فرآوری و اشتغال گیاهان دارویی و محصولات استراتژیک استان و در حال حاضر در مورد محصول عناب تمرکز شده است.
وی با اشاره به اینکه مجتمع گیاهان دارویی استان به زودی 12 محصول فرآوری شده از عناب را به بازار معرفی میکند، اضافه کرد: همچنین پنج مورد از این محصولات در حال ثبت اختراع هستند.
دبیر نخستین همایش ملی عناب خراسانجنوبی به بهرهگیری از مشاوره نخبگان و پژوهشگران دانشگاهی در این مجتمع گفت: در حال حاضر 12 پژوهشگر از دانشگاههای مختلف استان با این مجتمع در راستای ارائه خدمات مشاورهای همکاری میکنند.
پویان با بیان اینکه عناب خواص دارویی بسیاری دارد که کشور چین از آن استفاده فراوانی برده است، تصریح کرد: بیشاز ٧٠ مورد استفاده بالینی برای عناب مشخص شده ولی متأسفانه از این محصول در ایران استفاده لازم نشده است.
وی از برگزاری نخستین همایش ملی عناب خراسانجنوبی در مورخه هشتم و نهم اردیبهشتماه سال 98 خبر داد و افزود: توجه به پتانسیلهای اقتصادی، اشتغالزایی عناب و به دست آوردن برند این محصول برای استان است.
دبیر نخستین همایش ملی عناب خراسانجنوبی ادامه داد: این همایش دارای محورهای علمی گوناگون در چهار حوزه شامل کشاورزی و منابع طبیعی، داروسازی، پزشکی و دامپزشکی، فرآوری و صنایع غذایی و اقتصاد، تجارت و صادرات است.
پویان به آدرس سایت به نشانی www.jujube2019.ir اشاره کرد و یادآور شد: علاقمندان میتوانند مقالات علمی خود برای شرکت در این همایش را تا نیمه اسفندماه امسال به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.
دبیر نخستین همایش ملی عناب خراسانجنوبی با بیان اینکه خراسانجنوبی باید جایگاه خود را در تولید عناب حفظ کند، تصریح کرد: در همین زمینه باید به تمام جوانب توسعه بخشی به این محصول نگریسته و توجه گردد تا دیگر استانها از جمله سمنان و قزوین که در حال حاضر بسیار بر روی محصول عناب کار میکنند این جایگاه را از خراسانجنوبی نگیرند.
پویان به جایگاه پنجم خراسانجنوبی در حوزه گیاهان دارویی اشاره و خاطرنشان کرد: باید با کمک و همکاری رسانههای جمعی گیاهان دارویی خاص استان را به کشور و حتی دنیا بشناسانیم و فواید آنها را معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه برای جذب سرمایهگذار در استان باید سیستم جذب علمی ایجاد نماییم، افزود: ایجاد این سیستم بدان معنا بوده که به گونهای از سرمایهگذاران استقبال نموده که دیگر تمایلی به سرمایهگذاری در خارج از استان نباشد و در این راستا باید قوانین را به نفع سرمایهگذار انعطافپذیرتر نماییم.
نظر شما