سرهنگ علی اعتمادی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه کلاهبرداری های اینترنتی و تلفنی و هک سیستم، از جمله مهم ترین جرایم سایبری است، گفت: متأسفانه جرایم سایبری در هفت ماهه امسال، نسبت به سال گذشته با رشد 30 درصدی همراه بوده است.
وی علت این افزایش را به خاطر عدم آگاهی و اطلاعات مردم دانست و افزود: افزایش خدمات بانکی از طریق رایانه، پرداخت و دریافتهای آنلاین رایانهای ضمن آنکه دارای محاسن زیادی بوده به خاطر غفلت برخی از افراد از حوزههای آسیب زا در حوزه جرایم رایانهای است.
سرهنگ اعتمادی با بیان اینکه در کلاهبرداری های تلفنی، کلاهبردار، خود را نماینده برخی شرکت ها و ادارات از جمله اپراتورهای تلفن، صدا و سیما، مخابرات، رادیو قرآن و ... معرفی و با جلب اعتماد آنان با شگردهای متفاوت، حساب افراد را خالی می کند، تصریح کرد: پرونده های تشکیل شده نشان می دهد همه اقشار از جمله پزشکان، دانشجویان، فعالان قرآنی، کارمندان و ... می توانند مخاطب کلاهبرداران قرار بگیرند لذا به همه افراد توصیه می کنیم به هیچ وجه اطلاعات کارت خود را در اختیار دیگران قرار ندهند.
رییس پلیس فتا خراسان شمالی با بیان اینکه 20درصد کلاهبرداری های اینترنتی از طریق تلفن صورت می گیرد، اظهارداشت: به هیچ وجه به تماس هایی که به بهانه برنده شدن شما در قرعه کشی برقرار می شود و طی آن از شما اطلاعات گرفته و یا شما را به حضور در دستگاه های خودپرداز دعوت می کنند، اعتماد نکنید.
وی در خصوص خرید و فروش ارزهای دیجیتال هم با بیان اینکه به کارگیری ابزار بیت کوین و سایر ارزهای مجازی در تمام مراکز پولی و مالی کشور ممنوع و انجام آن جرم محسوب می شود، چراکه ارزهای دیجیتال پشتوانه مشخصی ندارد، نسبت به خرید و فروش بیت کوین هشدار داد.
سرهنگ اعتمادی با تأکید بر اینکه ارتقای آگاهی و اطلاعات عموم مردم در کاهش جرایم سایبری نقش مهمی دارد، به مردم توصیه کرد: اول اینکه در فضای سایبری به هیچ کس اعتماد نکنند، دوم اینکه در خریدهای اینترنتی حتما یک شماره ثابت دریافت کرده و هویت آن را احراز کنند و سوم اینکه به راحتی به تماس هایی که با عناوین مختلف نهادهای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و سیاسی می شود، اعتماد نکنید و اطلاعات خود را در اختیار آنان قرار ندهید.
نظر شما