با رسیدن میهمانان، استقبال از جشنواره بالا گرفت

در دومین روز جشنواره فیلم کوتاه مهمانان خارجی و داخلی خود را به جشنواره رساندند و سینما آزادی شاهد افزایش استقبال از این جشنواره بود.

به گزارش خبرنگار شبستان،سینما آزادی با سالن های آزادی، شهر قصه، شهر فرنگ، شهر هنر و شهر هفتم سینما آزادی، در روز دوم جشنواره فیلم کوتاه تهران بیش از 230 فیلم کوتاه را به نمایش گذاشت.
 

در این روز دانشجویان رشته های هنری به ویژه رشته سینما، در میان حاضران زیاد بودند و در کنار آنها می شد فیلمسازان و مردم عادی را هم دید که برنامه ها و لیست فیلم ها را از متصدیان جشنواره درخواست می کردند و برای خرید بلیت های جشنواره اقدام می کردند.
 

همچنین میهمانان خارجی جشنواره هم در این روز به تهران آمدند و از بعدازظهر در میان تماشاگران فیلم ها حضور پیدا کردند.
 

فیلمسازان شهرستانی نیز به تهران آمدند تا در این فستیوال شرکت کرده فیلم های دیگر فیلمسازان را دیده و با آنها به تبادل نظر بپردازند.
 

بنا بر این گزارش عصر روز دوم با استقبال فیلمسازان فیلم کوتاه و دانشجویان رشته هنر و سینما مواجه شد و دبیر جشنواره بیست و هشتم با توجه به این استقبال اعلام نمود کلیه دانشجویان رشته های سینما و هنر می توانند با ارائه کارت دانشجویی نسبت به دریافت کارت میهمان تمام ایام و تمام سالن ها اقدام نمایند.
 

سالن آزادی که کار خود را از ساعت ده و نیم صبح آغاز نموده بود با استقبال فیلمسازان مواجه شد به طوری که تمامی 500 صندلی سالن پر شده بود.
 

دومین روز جشنواره فیلم کوتاه تهران میزبان دو نشست ،یک کارگاه انیمیشن و یک کارگاه تخصصی صدا نیز بود.
 

کارگاه انیمیشن «مبانی جان بخشی» در دو نوبت با سخنرانی بهرام جوانرودی ،کارگاه تخصصی صدا در فیلم کوتاه و نشست تخصصی اساتید و هنرمندان با موضوع مستند سیاسی آمریکا و با حضور «جنیفر واگر» مستندساز آمریکایی از جمله این برنامه ها بود.

 

*صدا در فیلم کوتاه ترس حذف شدن
به گزارش شبستان،نخستین جلسه نشست تخصصی کاربرد صدا در فیلم کوتاه با حضور طهماسب صلح جو، مهرداد سلیمانی و آرش رصافی برگزار شد که محور اصلی این جلسه کاربرد دراماتیک صدا و موسیقی در فیلم کوتاه با پخش فیلم کوتاه رادیولوژی یک پورتره ساخته امیر توده روستاهمراه بود.علت انتخاب این فیلم دریافت تندیس بهترین صداگذاری در جشنواره بیست و ششم فیلم کوتاه تهران بود.
 

بر خلاف اکثر جلساتی که تنها با طرح مباحث تخصصی از سوی سخنران به پیش می رود،این حلسه به شکل گفتمانی پویا بین حاضرین و کارشناسان نشست ادامه یافت. مباحثی مانند اهمیت صدای محیط در فیلم مستند، ترفندهای استفاده از صداهای آماده در صدای فیلم ها ومسائله سخت گیری جشنواره های خارجی به موسیقی های انتخابی توسط کارگردانان برای آثار کوتاهشان از جمله موضوعات این جلسه بود.
 

در بخشی از این نشست مهرداد سلیمانی ضمن اشاره به موضوع کپی رایت گفت:بسیار متاسفم که بسیاری از فیلم های خوب فیلم سازان ایرانی به دلیل استفاده از موسیقی های انتخابی در فیلم های خود و این نکته که فیلم ساز ایرانی حق کپی برای موسیقی استفاده شده در فیلم اش پرداخت نکرده در مرحله ی انتخاب فیلم از دور خارج می شوند. متاسفانه اهمیتی ندارد فیلم چقدر خوب و بی نقص است؛ رعایت نشدن کپی رایت یک آهنگ کافیست تا فیلم به کلی خط بخورد.

 

*در کارگاه انیمیشن
 

جوانرودی: یک انیماتور باید با تصویر و حرکت بر روی بینندگانش تاثیر بگذارد
 

در این روز در کارگاه تخصصی انیمیشن،بهرام جوانرودی مطالبی درباره اصول و قوانین متحرک سازی عنوان کرد که انیماتور با استفاده از آنها می تواند تاثیر زیادی بر روی مخاطب بگذارد.
 

وی با تاکید بر این نکته که انیماتور باید با تصویر و حرکت بر روی بینندگانش تاثیر بگذارد،گفت: از 1920 گروهی که با کمپانی دیزنی کار می کردند، به مرور قوانینی را پایه ریزی و مدون کردند که تمامی انیمیشن سازها با به کار گیری آنها می توانند تاثیر بیشتری را بر روی مخاطب بگذارند.
 

جوانرودی افزود:از این 12 قانون اصلی متحرک سازی ،در جذاب تر و کمیک تر کردن انیمیشن تاثر دارد و به ما کمک می کند که از دنیای واقعیت دور شده و به دنیای تخیل وارد شویم.
 

این قانون ها عبارتند از:
1. له شدگی و کشیدگی؛ که روشی برای کمدی‌تر کردن حرکات کاراکترهاست.
2. زمان بندی؛ مشاهده و تشخیص اینکه حرکت یک کاراکتر چه زمانی در بر می گیرد، مهم است.
3. حرکت ثانویه؛ به مجموعه حرکت های به وجود آمده توسط حرکت اصلی متحرک گفته می شود که حرکت اصلی را تکمیل می کند.
4. اینرسی حرکت
5. حرکت منحنی؛ در متحرک سازی یک کاراکتر معمولا از حرکت های واقعی موجود الهام گرفته می شود که یکی از مهم ترین مشخصه های حرکت طبیعی در مسیر منحنی است.
6. اغراق در حرکت و واکنش
7. شخصیت پردازی؛ ایجاد جذابیت، شخصیت و خصوصیات ارتباطی برای ارتباط هر چه بیشتر با مخاطب
8. به این معنی که اجزای متحرک در واکنش کاراکتر نسبت به یک اتفاق به نحوی به مخاطب القا شود.
9. پس حرکت؛ آماده سازی در کاراکتر برای راهنمایی چشم مخاطب
10. میزانسن؛ بهترین موقعیت کاراکتر برای تشخیص فرم و حرکت در حالت ضد نور.
11. متحرک سازی فریم به فریم؛ تکنیکی برای متحرک سازی در روش استاپ موشن.

12. تکتیک موقعیت به موقعیت؛ که به اینکه مسیر حرکت تشخیص داده شود، کمک می کند.
 

 

این کارگاه آموزشی به دلیل استقبال هنرمندان و علاقه‌مندان به انیمیشن در دو نوبت برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 74871

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha