به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، عباس نجاری، امروز(دوشنبه ۲۶ آذر) در آیین گرامیداشت هفته پژوهش دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان اظهار کرد: روند توجه به خیرین در جهان رو به گسترش است و در حوزه خیرین اگر بیتوجهی کنیم از دنیا عقب میمانیم.
رئیس کارگروه رایانش زیستی ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی ریاست جمهوری تصریح کرد: رایانه زیستی یک ضربه محکم به سلطنت علم است، درگذشته هر یک از دانشگاهها مرکز علمی بود و اطلاعات دادهها را کنترل میکرد ولی امروز این سیستم تغییر کرده و سلطنت علم دیگر در دست افراد نیست و دیگر دادهها صرفا ابزار علمی نیستند و رشتههای شیمی بیولوژیک کامپیوتر و آمار تجمعی شده و به یکرشته جدید را تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مانند سایر دانشگاه استانهای کشور در تلاش است و دانشگاه علوم پزشکی گلستان یک دانشگاه جوان در کشور بهشمار میرود.
نجاری تأکید کرد: اگر میخواهد دانشگاه علوم پزشکی استان از سایر دانشگاهها جلو بیفتد باید اقداماتی انجام دهد که در دیگر دانشگاههای کشور اتفاق نیفتاده باشد.
وی افزود: هر وقت در دانشگاه علوم پزشکی گلستان منابع حتی اندک اختصاص دادیم سرجایش هزینه شده و گزارش آن نیز ارائه کردند.
رئیس کارگروه رایانش زیستی ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی ریاست جمهوری افزود: در این دانشگاه مدیریت علمی، دانشگاه و اساتید خوبی وجود دارد طرحی ارائه شده تا در حوزه غربالگری و پایش تغذیهای بسیج علمی دانشگاه علوم پزشکی پای کار آمده است و میتوان از این ظرفیت در استان گلستان در قالب یک تفاهم استفاده کرد.
نجاری افزود: برنامه دادههای الکترونیک سلامت در استان گلستان آغاز شده و مثل چاه نفتی میماند که بهزودی خشک نمیشود و میتوان از دادههای آن در سیستمهای فناوری الکترونیک برای ارائه هشدارها استفاده کرد و حتی یک تجارت به راه انداخت.
وی گفت: در حوزه ژنوم نیز اقداماتی انجام شده و میتواند استارت آن در استان گلستان باشد.
نظر شما