مسئولان توجه بیشتری به مقوله فرهنگ داشته باشند/ تئاتر قم نیازمند ترسیم استراتژی

طاهری با انتقاد از بی توجهی مسئولان استان به فرهنگ و هنر، تئاتر قم را نیازمند ترسیم استراتژی برای بازگشت به دوران طلایی توصیف کرد.

«سید محمد جواد طاهری» کارگردان و بازیگر قمی که هم اکنون نمایش «حکایت قتل مشکوک هر کی باش خان» به کارگردانی وی در خانه نمایش در حال اجراست در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم از عدم توجه مسئولان استان به هنر انتقاد کرد و گفت: هزینه یک ماه اجاره تبلیغاتی بیلبوردهای سطح شهر رقمی بیش از دو میلیون و 400 هزار تومان است که این رقم‌ها در کنار هزینه‌های خود تئاتر، سالن، لباس، گریم و غیره همگی نشان از توجیه‌ناپذیری اقتصادی تئاتر در سطح استان و شهر قم است.

 

بازیگر سینما و تلویزیون بیان داشت: اقتصاد تئاتر در قم با وضعیت کنونی به هیچ وجه تامین نمی شود و ما نمی توانیم با فروش 4 هزار بلیط 20 هزار تومانی به تامین مخارج یک نمایش بپردازیم.

 

طاهری افزود: اگر بخواهیم در تئاتر درآمدزایی کنیم باید حداقل در اجرای یک ماهه هر نمایش، 10 هزار بلیط فروخته شود که در حال حاضر این مساله محقق نشده است.

 

این کارگردان تصریح کرد: قم از لحاظ فرهنگی در مذیقه قرار دارد به گونه ای که فقط دو سالن برای ارائه با کیفیت فیلم های سینمایی در این شهر وجود دارد و از لحاظ سالن تئاتر نیز وضعیت بسیار نامطلوبی است.

 

وی با اشاره به اینکه مردم دارای وقت فراغت هستند و می خواهند این وقت را پر کنند، اظهار داشت: مردم قم که هر روز نمی توانند برای گذراندن اوقات فراغت خود در رستوران ها حضور یابند.

 

طاهری با تأکید بر نیاز مردم به خوراک فرهنگی ادامه داد: متاسفانه اوضاع در قم به گونه ای است که شاهد افزایش پدیده قلیان و حضور جوانان در سفره خانه ها هستیم در حالی که اگر بتوان هنر را در قم ترویج داد این افراد وقت خود را به رویدادهای فرهنگی اختصاص خواهند داد.

 

وی هزینه های سنگین تبلیغات را از مشکلات هنر در قم عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: هزینه تبلیغات در صداوسیما و بیلبورد تبلیغاتی و ... بسیار سنگین است و هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

 

این بازیگر از عدم حمایت مسئولان قم به شدت انتقاد کرد و گفت: متاسفانه نسبت به کارهای فرهنگی در قم بی توجهی وجود دارد و هیچ کمکی از سوی آنان انجام نمی گیرد. خانه نمایش شش ماه پیش با حضور مسئولان افتتاح شد اما از آن زمان تاکنون حمایتی از ما نشده است.

 

طاهری افزود: ظاهرا مقوله فرهنگ برای مسئولان در قم هیچ اهمیتی ندارد و ما بر این اساس دست خود را به سوی رسانه ها دراز می کنیم و از آنها یاری می خواهیم. هنر نمایش یک هنر زنده است و هم اکنون 140 تن در مقاطع سنی مختلف در این خانه مشغول به فعالیت هستند که آینده سینما به شمار می آیند.

 

وی با اشاره به هزینه 500 میلیون تومانی در خانه نمایش قم ادامه داد: از اداره ارشاد خواستیم بخشی از مخارج را متقبل شود و به خانه نمایش کمک کند اما هیچ کمکی انجام نشده است. بخش خصوصی یک پدیده ای نوپا در هنر است و به کمک نیاز دارد اما مسئولان گمان می کنند که بخش خصوصی دارای سرمایه است.

 

این کارگردان قمی بر لزوم حمایت مسئولان از هنر نمایش به جای نظارت تأکید کرد و بیان داشت: مسئولان فقط در حال نظارت هستند و از حمایت غافل شده اند. ما پس از 30 سال فعالیت در عرصه هنر کاملا با خط قرمزها آشنا هستیم و مسئولان بهتر است به جای نظارت به یاری ما بپردازند.

 

وی افزود: سینما تاثیر بسیار بیشتری بر جامعه دارد اما برخی فیلم های آن از لحاظ اخلاقی در وضعیت فاجعه باری قرار دارند پس چرا مسئولان نسبت به این فیلم ها نظارت ندارند و تنها به سخت گیری درباره تئاتر می پردازند؟

 

طاهری تبلیغات را یک زنجیره سلسله وار نیازمند به رسانه های مختلف دانست و تأکید کرد: مسئولان حاضر هستند 15 یا 20 میلیون برای حضور یک بازیگر از تهران در مراسم های مختلف قم بپردازند اما حاضر نیستند به هنر نمایش در استان کمک کنند.

 

وی همچنین به انتقاد از هنرمندان قمی پرداخت و گفت: هنرمندان قمی حاضر نیستند برای هنر قم سرمایه گذاری کنند. آنها می توانند یک مدت چند ماهه را تنها به جذب مخاطب و گسترش تئاتر اختصاص دهند و از درآمدزایی صرف نظر کنند تا شاهد اقبال گسترده مردم به این هنر باشیم.

 

این بازیگر و کارگردان درباره آینده هنر نمایش در قم تصریح کرد: تئاتر در قم یک دوره بسیار طلایی و درخشان داشت و هنرمندان قمی فراتر از کشور درخشیدند. اما سپس دچار افت شد و هم اکنون با وجود خانه نمایش یک تب تئاتری خوبی در قم به راه افتاده است و شاهد برگزاری همزمان چند نمایش در سطح شهر هستیم.

 

وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: تئاتر قم نیازمند استراتژی درستی است که تاکنون وجود نداشته است. جشنواره ها انگیزه خوبی برای هنرمندان بود اما هم اکنون بحث درآمد از اهمیت بیشتری نزد هنرمندان مبدل شده است. تئاتر به عنوان یک کالای فرهنگی به بازاریابی نیاز دارد.

کد خبر 748494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha