دیپلماسی پارلمانی تقویت شود/نیازمند ارتقای کارآمدی قوه مقننه هستیم

جلالی با تاکید بر ارتقای کارآمدی قوه مقننه گفت: علاوه بر وظیفه نظارت و قانونگذاری نمایندگان وظیفه سوم دیگری را نیز باید برای آنها در نظر گرفت و آن بحث دیپلماسی پارلمانی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «کاظم جلالی» در هفتمین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری که صبح امروز دوشنبه 26 آذر برگزار شد، گفت: بعد از گذشت 4 دهه از انقلاب باید بزرگترین دغدغه ما کارآمدی نظام جمهوری اسلامی باشد و در مقوله کارآمدی باید قوای سه گانه و سایر ارکان یک آسیب شناسی ای را نسبت به خودشان داشته باشند که با این آسیب شناسی آسیب ها را کاهش دهند تا به کارآمدی نظام کمک کنند.

 

رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما به عنوان نمایندگان مجلس بعد از گذشت 10 دوره از عمر مجلس باید این آسیب شناسی را انجام دهیم و در این زمینه مرکز پژوهش ها وظیفه ویژه به عهده دارد.

 

وی با اشاره به مسایل مهمی از جمله تقویت احزاب در کشور گفت: ما در جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه اصل تحزب را پذیرفته ایم ولی از احزاب سیاسی قدرتمندی برخوردار نیستیم و عمدتا احزاب ما در آستانه انتخابات ها را شکل می گیرند و بعد از انتخابات ها می روند تا انتخابات بعد. این نوع مسایل باید در مراکز پژوهشی و دانشگاهی ما مورد بررسی قرار بگیرند.

 

رییس مرکز پژوهش ها با اشاره به دو وظیفه نظارت و قانونگذاری نمایندگان تصریح کرد: وظیفه سوم دیگری که باید برای نمایندگان در نظر گرفت بحث دیپلماسی پارلمانی است که به شدت این روزها در پارلمان های دنیا تقویت شده است.

 

جلالی ادامه داد: ما باید به ارتقای کارآمدی قوه مقننه کمک کنیم و به مقاوم سازی اقتصاد و امنیت کشور اهمیت دهیم چرا که کشور در برابر تهدیدهای مختلفی قرار دارد و برای همین باید یک سری اقدامات را انجام دهیم.

 

جلالی در ادامه با تاکید بر توجه به حوزه جامعه شناختی قوانین گفت: ما باید همواره بازخورد قوانین را در جامعه ببینیم و با حساسیت این مسئله را دنبال کنیم. بر فرض مثال در قانون منع بکارگیری بازنشستگان برخی این تلقی را داشتند که شاید منزلت کسانی که سال ها کار کرده اند نادیده گرفته شود در حالی که اینگونه نبود. یکی از نکات قوت این قانون بی استثنا بودن بود که البته بنا بر نقطه نظرات مقام معظم رهبری و دستور رییس مجلس به مرکز پژوهش ها ما در حال بررسی هستیم که چگونه می توانیم از افراد بی بدیلی که مقام معظم رهبری گفته اند، استفاده کنیم.

 

وی اضافه کرد: اگر قانون از کارآیی برخوردار باشد حتما می تواند در داخل جامعه بروز و ظهور خوبی داشته باشد.

 

رییس مرکز پژوهش ها با تاکید بر توجه به قوام قانونگذاری یادآور شد: در حال حاضر نظام بودجه ریزی ما با مشکل جدی مواجه است که ما در این حوزه باید کار جدی را انجام دهیم که البته ما در این رابطه منتظر لایحه دولت بودیم که تاکنون ارایه نشده است ولی خودمان در قالب طرح و با همکاری دولت این موضوع را سامان می دهیم.

 

وی بیان کرد: ما از مجلس نهم این مسئله را باب کردیم که اولویت های مجلس نگاشته شود اینکه در کدام حوزه ها نیاز به قانونگذاری داریم و در کدام حوزه ها نیاز به قانونگذاری نیست، در حال حاضر در معرض تهاجم اقتصادی استکبار جهانی هستیم و باید متناسب با این شرایط به اولویت ها بپردازیم.

 

جلالی گفت: در حال حاضر یکی از بحث هایی که وجود دارد این است که مجلس دانشگاهی را برای رشته های پارلمانی ایجاد کند که ما موافق این کار نیستیم ولی معتقدیم که باید کرسی رشته های مطالعات پارلمانی در دانشگاه ها ایجاد شود چرا که این کار موثری است البته باید در کنار این از اساتید و دانشجویان استفاده کنیم که متاسفانه در این بخش تاکنون موفقیت چشمگیری نداشتیم.

 

وی با تاکید بر اینکه تلاش کردیم در مرکز پژوهش ها در حوزه هایی مربوط به پژوهش بی طرف باشیم، گفت: همه ما کفش هایمان را پشت در مرکز پژوهش ها در می آوریم، نگاه ما در این مرکز جناحی نیست و در خدمت همه ارکان کشور، دوستان و نمایندگان هستیم و هر مرکز تصمیم سازی از ما گزارش خواسته است آن را در اختیارشان قرار دادیم.

 

وی اضافه کرد: یک بزرگواری همین اواخر گفت وقتی من کاندیدای ریاست جمهوری بودم مرکز پژوهش ها هر روز یک جزوه علیه من منتشر می کرد از همین تریبون اعلام می کنم اگر چنین جزوه ای منتشر شده است حتما به ما اطلاع دهید، به هیچ وجه چنین مطلبی صحت ندارد در طول شش سال و نیمی که بنده رییس مرکز پژوهش ها هستم حتی در یک مورد نیز آقای لاریجانی به ما مسئله ای را که بوی سیاست بدهد، ندادند. گفتن این حرف ها با توجه به کارنامه مرکز پژوهش ها درست نیست./

 

 

 

کد خبر 748435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha