مردم ماموران ما را امین خود بدانند/ آزمایش سیستم نوین سرشماری در تهران

رییس مرکز آمار ایران بر اینکه این سرشماری برای جایگاه سیاسی، منطقه ای و اجتماعی در منطقه ما جنبه حیاتی دارد، گفت: از مردم می خواهیم مامور سرشماری ما را به عنوان یک فرد امین بشناسند و اطلاعات درست بدهند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، دکتر عادل آذر، رییس مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه در همه جای دنیا قشر خبرنگار به عنوان قشری زحمت کش محسوب می شود و جز مشاغل سخت هستند، در جمع خبرنگاران گفت: خبرنگاران در اطلاع رسانی وظیفه سنگینی دارند و امیدواریم با اطلاع رسانی صحیح و به موقع در این سرشماری یاور ما باشند.
 

وی افزود: سرشماری سال 90 تجربه نیم قرن را به دنبال دارد مطالعه 70 کشور دنیا در سال های 2010 و 2011 از نظر شیوه کار، برنامه ریزی، جمع آوری، استخراج، پردازش و انتشار در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال جاری لحاظ شده است.
 

رییس مرکز آمار ایران از بودجه 700 میلیارد ریالی برای سرشماری امسال خبر داد و خاطر نشان کرد: در این سرشماری فرم 2 با 70 سوال و فرم 4 با 80 قلم سوال توسط آمارگیران از مردم سوال می شود که از مردم عزیز می خواهیم با دقت به این سوالات پاسخ بگویند چرا که سرنوشت و برنامه ریزی های کلان و خرد مملکت تا حد زیادی به این سرشماری بستگی دارد و دولتمردان اطلاعات خود را از آن بیرون می کشند.
 

دکتر آذر ضمن اشاره به اینکه 21 میلیون و 500 هزار خانوار از تاریخ 2 تا 22 آبان سال جاری مورد سوال آمارگیران ما قرار خواهند گرفت، اظهار داشت: تجربه بیشتر کشورهای دنیا در بحث تخصصی آمار در این سرشماری دیده شده است و از رسانه ها می خواهیم تا با توجه به بحث سرشماری، اهمیت این موضوع را برای مردم تشریح کنند.
 

وی با تاکید بر اینکه این سرشماری برای جایگاه سیاسی، منطقه ای و اجتماعی در منطقه ما جنبه حیاتی دارد، اضافه کرد: از مردم می خواهیم مامور سرشماری ما را به عنوان یک فرد امین بشناسند و اطلاعات درست به وی ارائه کنند.
 

آذر با تاکید بر اینکه مرکز جمع آوری رسانه ای در مرکز آمار کشور همه اخبار رسانه ها اعم از خبرگزاری ها، سایت های خبری و نشریات مکتوب را در بحث آمار رصد و جمع آوری می کند، یادآور شد: همه این اخبار جمع آوری شده در مرکز آمار کشور در موزه آمار جمهوری اسلامی ایران برای نسل های بعد باقی خواهد ماند.
 

رییس مرکز آمار ایران ضمن اشاره به اینکه برآورد جمعیتی ما تا روز سرشماری 75 میلیون و 500 هزار نفر است که این افراد شامل هر فردی است که درون مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی زندگی می کند، اعم از ایرانی و بیگانه، اضافه کرد: 54 هزار نفر مامور سرشماری برای این کار آموزش دیده اند و در کل در طول این مدت 114 هزار نفر درگیر بحث آماری خواهند بود.
 

وی خاطر نشان کرد: در طول 2 سال 88 و 89 تمام زیر ساخت های اطلاعاتی این سرشماری مورد مطالعه قرار گرفته است که در مجموع ماه گذشته 90 هزار نفر برای جمع آوری آمار در کشور آموزش داده ایم که 5 میلیون و 400 نفر ساعت آموزش دوره های ما طول کشیده است.
 

دکتر آذر سرشماری عمومی نفوس و مسکن را یک رخداد ملی عنوان کرد و افزود: سرشماری 2 بخش دارد که بخش اجرا مربوط به آمارگیری میدانی می شود و بخش پردازش که برگه پر شده را توسط مدرن ترین سیستم های روز دنیا به جمع آوری اطلاعاتی خواهیم کرد.
 

رییس مرکز آمار ایران با تاکید بر اینکه برای خواندن آنلاین برگه های رسیده از سیستم ICR استفاده خواهیم کرد، اضافه کرد: اکنون کشور کره جنوبی برای سرشماری خود از دستگاه PDA استفاده کرده است و برخی کشورها هم همچون ترکیه از اتحادیه اروپا هنوز به سیستم کاغذی رجوع می کنند اما ما قصد داریم تا دستگاه مذکور را در سه نقطه آماری تهران و به احتمال زیاد شهرستان طالقان مورد آزمایش قرار دهیم که برای آمار سال 95 به صورت کاملا مکانیزه آمار گیری کنیم.
 

وی در ادامه گفت: سرشماری به دولت می گوید که چه مشکلاتی در کجا وجود دارد و اکنون هدف گیری دولت رفع بیکاری است که باید اطلاعات صحیح داشته باشد تا بتواند بیکاری را حذف کند، نرخ بیکاری در هر فصل نسبت به فصل مشابه در سال ما قبل خودش اعلام می شود که آخرین نرخ بیکاری مربوط به تابستان 90 بود که با 2 و نیم در صد کاهش به عدد 11 و یک دهم دصد رسیده بود.
 

دکتر آذر با اشاره به اینکه ما هرچه توان داریم برای این قضیه به میدان آورده ایم، اضافه کرد: نوع اطلاعاتی که در بحث خط فقر محسوب می شود از این سرشماری بیرون نمی آید چرا که نحوه آمایش این 2 با هم فرق دارد.
 

پایان پیام/

کد خبر 74839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha