به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان؛ نخستین جشنواره اینترنتی مد و لباس «سیپال» روزهای 16 تا 23 آذر ماه با نمایش 500 اثر از هنرمندان عرصه مد و لباس با مدیریت چیا جبری و دبیری خاتون شهبازی در مجتمع فرهنگی هنری آسمان برگزار شد.
نخستین جشنواره اینترنتی مد و لباس «سیپال» با هدف شناسایی افراد خلاق و توانمند در حوزههای طراحی لباس، طراحی کیف و کفش، طراحی جواهرات و زیورآلات، عکاسی مد و مد نویسی برگزار شد.
«چیا جبری» در پاسخ به این سئوال که «چشم انداز آینده جشنواره اینترنتی مد و لباس «سی پال» چگونه است»؟ گفت: چشم انداز آتی سی پال این گونه است که ما هرگز فکر نمی کنیم که چه چیزی نیست به این فکر می کنیم که چه چیزی هست و توان ماست، طبیعتا «شدن» یک بحث ثابت نیست یک روند رو به جلو است، بنابراین برای بهتر شدن باید یک راهی را بپیماییم، در این راه نو پا هستیم باید زمین بخوریم خاکی شویم و بایستیم، هیچ ایرادی ندارد باید در این روند «شدن» هر چه زودتر قرار بگیریم و این راه را هموار کنیم و بیاموزیم و بهتر شویم من نقد کردن را دوست ندارم وفکر میکنم به جای اینکه بگویم چه چیزهایی نداریم بگوییم چه چیزهایی داریم و از پتانسیلی که داریم چگونه می توانیم استفاده کنیم و به ان افقی که می خواهیم چه به شکل کوچک و فردی و چه در شکل بزرگتر و گروهی برسیم .
مدیر نخستین جشنواره اینترنتی مد و لباس «سی پال»در پاسخ به این سئوال که استقبال از سی پال گسترده بود و همین موضوع سرآعاز جشنواره ای متفاوت از جشنواره های مد و لباس است،آیا این جشنوازه در دوره های آینده می تواند بین المللی برگزار شود؟ توضیح داد: علی رغم استقبال بی نطیر از سی پال به عمل آمده است، این رویداد جریانی بوجود اورده که به دست اندرکاران سی پال و من محدود نمی شود؛ این روند به یک حرکت ملی تبدیل شده است و یک حرکت ملی مستلزم حرکت ملی و مستلزم حمایت بخش دولتی و خصوصی است، من استقبال میکنم جشنواره بین المللی شود که این اتفاق خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه برای بین المللی برگزاری شدن جشنواره اینترنتی مد و لباس «سی پال» باید با برنامه و دست پر حرکت کنیم، گفت: بین المللی برگزار شدن جشنواره نیازمند دست پر و حمایت فراوان مالی است ، امیدوارم که از دست اندرکارانی که در سی پال حصور داشتند ما طراحان مد و لباس را در راستای رسیدن به این هدف حمایت کنند.
چیا جبری در پاسخ به این سئوال که «آیا جشنواره می تواند آثار برگزیدگان سی پال در بخش های مختلف را به تولید عمومی برساند»؟ گفت: در جشنواره سی پال مستقیما به تولید رساندن اثار مد نظر نیست در همه جای دنیا فستیوال بیشتر جنبه نمایشی دارد و کمتر به بخش فروش اتکا دارد؛ در فستیوال ها بیشتر قدرت و سبک و توانایی طراح را می بینیم، قطعا وقتی فستیوالی برگزار می شود کسانی که مایلند برای تولیدشان طراحی برای خودشان داشته باشند و کار طراحان متفاوت را ببیند به فستیوال می آیند؛ در سی پال ما از شرکت کننده گان خواستیم که شماره تلفشان را به ما بدهند که به طراحان بدهیم تا با آنها در ارتباط باشند و آثارشان را چه در قالب خریدار چه در قالب تولید کننده معرفی کنند.
مدیر نخستین جشنواره اینترنتی مد و لباس «سی پال» با بیان اینکه در رویکرد بازار استفاده از کار طراحی و یا طراح چندان قابل قبول نیست ، خاطر نشان کرد: استفاده از طراح هنوز در ایران جای خود را باز نکرده و طراحان ما به کار شخصی بسنده می کنند، اما اگر کار شخصی سامان پیدا کند و ما بتوانیم همانطور که فستیوال نمایشی داریم فستیوال فروش هم داشته باشیم، اما همه اینها منوط به حمایت همه جانبه بخش دولتی و خصوصی است .
چیا جبری در پاسخ به این سئوال که «از برگزیدگان سی پال چه حمایتی می کنید»؟ اظهار کرد: چشم انداز سی پال در دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت برنامه ریزی شده است؛ما برنامه بسیار مدونی و طولانی برای سی پال داریم، سی پال در اولین راه اولین روایت خود را دارد؛ سی پال فقط در قالب جشنواره نیست.
وی با بیان اینکه سی پال یک رویکرد با تداوم است که حمایت از طراح ایرانی و تولید داخلی سرفصل آن است،گفت: جشنواره سی پال درطول سال اتفاقاتی را رقم می زند که دو بخش حمایت و کارافرینی سر فصل اش است، سی پال صرفا جشنواره نیست و حرکتی ممتد و ادامه دار است و در چشم انداز کوتاه مدت به همین شکل بر همین اصول پایبند است و راه های نزدیکتری را برای رسیدن طراحان به هدف پیش روی آنها قرار می دهد.
نظر شما