به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ۲۵ دی ماه سال ۱۳۱۷ بانک رهنی با مشارکت وزارت دارایی وقت و بانک ملی ایران با سرمایه دویست میلیون ریال به عنوان بانکی تخصصی در امر مسکن و ساختمان تأسیس و از آغاز سال ۱۳۱۸ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
موضوع فعالیت بانک رهنی را موضوعات بانکی مرتبط با امر مسکن تشکیل می داد. پرداخت تسهیلات در برابر رهن اموال غیر منقول با هدف خرید، احداث، تکمیل، تعمیر و اعطای اعتبار به شرکت های ساختمانی بخش عمده فعالیت بانک را در بر می گرفت.
بانک از همان بدو تأسیس اعطای وام های ساختمانی را مشروط به ارائه نقشه مصوبه شهرداری کرد. پس از پیروزی انقلاب بانک مسکن در سال 1358 براساس طرح ادغام بانک ها (مصوب 1358/03/17شورای انقلاب اسلامی) از ادغام بانک های رهنی ایران، ساختمان، شرکت سرمایه گذاری های ساختمانی بانک های ایران و 13 شرکت پس انداز و وام مسکن (کوروش، اکباتان، پاسارگاد در تهران و سایر مراکز استانها از جمله همدان، کرمانشاه، مازندران، گرگان، سمنان و آبادان) تشکیل شد.
طیف غالب ترکیب جدیدی که تحت عنوان بانک مسکن فعالیت های بانکی خود را در بخش ساختمان و مسکن آغاز کرد را از هر حیث بانک رهنی ایران تشکیل می داد.
در حال حاضر بانک مسکن با شبکه گسترده خود در سطح کشور به عنوان یک بنگاه اقتصادی علاوه بر تولید واحدهای مسکونی، برای اعطای تسهیلات و خدمات بخش مسکن شامل تسهیلات (مضاربه، اجاره به شرط تملیک در امر تهیه مطب، دفترکار و خرید تجهیزات پزشکی) افتتاح حساب جاری، صدور انواع ضمانت نامهها، حوالجات، خدمات چک فاکس، چک مسافرتی، انواع امور ارزی و اعتبار اسنادی و انواع خدمات الکترونیکی، سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا)، تلفنبانک، مسکن کارت، pin pad، دستگاه خود دریافت اقساط، دستگاه خود پرداز، pos، محاسبه سود سپردهها (در محیط وب) کارت هدیه و پایگاههای شبانهروزی فعالیت می کند.
فعالیت های این بانک در سالهای اخیر به اندازه ای رسیده است که امروز و بنا به گفته مدیر امور اعتباری بانک مسکن شاهد رشد ۵۰.۶ درصدی حجم تسهیلات پرداختی این بانک درهشت ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.
پایگاه خبری بانک مسکن در این زمینه به نقل از «محمد حسن علمداری» اعلام کرده است: «حجم تسهیلات منعقده و اعطایی (در قالب طرح مسکن مهر و غیر از طرح مسکن مهر ) طی هشت ماهه نخست امسال معادل ۳۴۱ هزار و ۴۲۱ فقره است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۶ معادل ۵۰.۶ درصد افزایش یافته است.»
وی با اشاره به کارنامه تسهیلات منعقده و اعطایی بانک مسکن در هشت ماه ابتدایی امسال عنوان کرد: «در بازه زمانی مذکور بانک مسکن سعی کرد با تمام توان و سرعت بالا به تقاضای دریافت تسهیلات در دو بخش خرید و ساخت مسکن پاسخگو باشد. از این رو ارزش ریالی تسهیلات اعطایی و منعقده از سوی بانک مسکن از ابتدای امسال تا نیمه پاییز معادل ۱۲ هزار و ۵۱۸ میلیارد و ۵۴۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است.»
وی با مقایسه عملکرد تسهیلات منعقده و اعطایی در هشت ماه ابتدایی امسال و سال گذشته اظهار کرد: «مجموع تسهیلات منعقده و اعطایی در هشت ماه نخست امسال به لحاظ تعداد معادل ۵۰.۶ درصد و به لحاظ ارزش ریالی معادلی ۳۵.۵ درصد رشد یافته است.»
مدیر امور اعتباری بانک مسکن به مجموع تسهیلات مشارکت مدنی منعقد شده در هشت ماه ابتدایی امسال اشاره کرد و افزود: «در این بازه زمانی حجم تسهیلات منعقد شده (در قالب طرح مسکن مهر و خارج از طرح مسکن مهر ) معادل ۱۹ هزار و ۲۸۷ فقره به ارزش هزار و ۷۵۷ میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است.»
وی ادامه داد: «بانک مسکن علاوه بر پرداخت تسهیلات به بخش عرضه، تسهیلات ویژه ای برای سمت تقاضا نیز در نظر گرفته است. به طوری که طی هشت ماه ابتدایی امسال مجموع تسهیلات فروش اقساطی بخش خرید مسکن و ساختمان معادل ۱۵۲ هزار و ۸۱۳ فقره به ارزش ۷ هزار و ۴۳۱ میلیارد و ۱۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است.»
وی تاکید کرد: «کارنامه عملکرد هشت ماهه ابتدایی امسال نشان می دهد سرعت پرداخت تسهیلات خرید مسکن در امسال نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. به این معنا که از ابتدای امسال تا نیمه پاییز حجم تسهیلات فروش اقساطی بخش خرید مسکن معادل ۵۶.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.»
یادآور می شود: عملکرد بانک مسکن در هشت ماهه ابتدایی امسال در بخش پرداخت تسهیلات جعاله نیز از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است. به طوری که در مدت مورد بررسی ۹۸ هزار و ۸۵۲ فقره تسهیلات جعاله به متقاضیان سراسر کشور پرداخت کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۸۳ درصد رشد را تجربه کرده است./
نظر شما