خبرگزاری شبستان،گروه بین الملل:زمان آتش بس در شهر بندری الحدیده اعلام شده است اما هنوز نفس ها در سینه ساکنان این شهر و دیگر شهرهای یمن،حبس است چرا که این آتش بس مانند دفعات قبل هر لحظه ممکن است از بین برود.
یمنی ها می گویند که بعد از چهار سال جنگ و درگیری،هر توافقی برای بازگرداندن آرامش به کشور می تواند به شدت شکننده و آسیب پذیر باشد.
روز جمعه صبح،یک روز پس از توافق میان نمایندگان دولت مستعفی یمن و انصارلله،نفس بسیاری از یمنی ها در سینه حبس شد.
بندر الحدیده،جبهه اصلی درگیری میان نیروهای انصارلله و نیروهای دولتی یمن که مورد حمایت ائتلاف سعودی هستند پس از هفته ها جنگ و درگیری روی آرامش را به خود دیده بود اما چند ساعت پس از توافق در سوئد درگیری ها از سر گرفته شد و صدای تبادل آتش از جنوب و شرق شهر به گوش می رسید.
این اولین آزمایش این آتش بس شکننده بود.
شنبه صبح بار دیگر آرامش به الحدیده برگشت اما عصر همان روز یکی از ساکنان الحدیده به خبرگزاری فرانسه گفت که صداهای مداوم درگیری و تبادل آتش از شرق شهر می آید.
این شهروند یمنی پرسید:آنها توافقنامه را برای پایان دادن به جنگ امضا کرده اند یا آغاز کردن جنگ ؟
بسیاری از شهروندان یمنی هم پیش از این نسبت به تداوم این توافق ابراز تردید کرده بودند.
«نوح احمد»،شهروند 28 ساله الحدیده به خبرگزاری فرانسه گفت:بسیار خوشحال بودیم که آنها به راه حلی برای الحدیده رسیده اند اما عمر خوشحالی ما بسیار کوتاه بود.
توافق آتش بس سوئد،مهم ترینگام به سوی پایان دادن به جنگ ویرانگر یمن محسوب می شود اما تحلیلگران سیاسی هشدار داده اند که موفقیت این آتش بس بستگی به فشار مداوم بین المللی دارد.
دشمن خائن
دو طرف مذاکره کننده در سوئد برای نشست دوباره در اواخر ماه ژانویه با هم توافق کردند تا ساختار گفتگوها درباره برقراری صلح همه جانبه را مشخص کنند.
اما ائتلاف سعودی که یمنی ها آن را دشمن خائن می دانند همچنان در تلاش برای ادامه جنگ در یمن است.
«محمد عبدو» از ساکنان الحدیده در این باره می گوید:از دشمن انتظار نداریم تا خود را ملزم به این توافق بداند چرا که دشمن،خائن است و صلح نمی خواهد.
یمنی ها معتقدند که باید کار بیشتری برای محکم کردن آتش بس انجام شود.
آنها خواستار نقش بیشتر سازمان ملل و فشار بیشتر بر روی کشورهای ائتلاف به منظور هموار شدن راه برای پایدار ماندن آتش بس و صلح شده اند.
سازمان ملل اعلام کرده است که جنگ در یمن تا کنون 10 هزار کشته بر جای گذاشته است و 14 میلیون نفر را در آستانه قحطی در بدترین بحران انسانی جهان قرار داده است.
نظر شما