زندگی شیعه در پرتو روایات اهل بیت/ جلوه ای از حیات طیبه در کلام امام عسکری علیه السلام

در این وانفسای درگیری بشر با خودش و به ویژه برای سامان یافتن زندگی شیعه در پرتو روایات اهل بیت، راهبردی جز تمسک به ثقلین-قرآن و اهل بیت- وجود ندارد؛ امروز بیش از هر زمان نیازمند بازخوانی میراث برجای مانده از ائمه اطهار در ارشاد بشر هستیم.

خبرگزاری شبستان-کرمان؛ طاهره بادامچی:

 

پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله که قرآن کریم ایشان را «...عزیز علیه ما عنتم حریص علیکم...» خوانده، نسبت به امت خویش بسیار دلسوز و حساس بود؛ آنقدر که خداوند او را خطاب کرد « لعلک باخع نفسک الا یکونوا مؤمنین» و یا برای آنکه خاطرشریفش آسوده گردد، فرمود « و لسوف یعطیک ربک فترضی» که بعضی این را، امیدبخش ترین آیه قرآن دانسته اند از این رو که خداوند اشاره دارد به اینکه آنقدر قیامت از امتت را می بخشم که تو راضی بشوی.

 

 

رسول رحمت و مهربانی بارها و بارها فرمود « قل لا اسئلکم علیه اجراً الا المودة فی القربی» و در حدیث معروف که شیعه و سنی بر آن اتفاق نظر دارند، « انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی».

 

 

دنیای مدرن امروز که سرعت تحولات آن بر سرعت نور هم چیرگی دارد؛ اما با فقدان عظیمی از معنویت روبروست؛ جاهلیت مدرن بخش دیگر این ماجرای نافرجامی است که می کوشد بشر را روز به روز بیش از گذشته از درون تهی کند و نتیجه این، همان بحران شدید هویتی است که امروز بشر را سردرگم کرده و او هر روز سر از ناکجاآبادی در می آورد که درمانده تر از دیروز می شود.

 

 

در این وانفسای درگیری بشر با خودش و به ویژه برای سامان یافتن زندگی شیعه در پرتو روایات اهل بیت، راهبردی جز تمسک به ثقلین-قرآن و اهل بیت- وجود ندارد؛ امروز بیش از هر زمان نیازمند بازخوانی میراث برجای مانده از ائمه اطهار در ارشاد و هدایت بشر خاصه شیعه هستیم تا مشعلی فروزان از کلام نورانی آن حضرات معصوم برگرفته و راه را طی کنیم؛ باشد که فروزاننده مسیر دشواری باشد که فرا روی ما است.

 

 

هشتم ربیع الثانی، خجسته زادروز باسعادت امام یازدهم و پدر بزرگوار حضرت ولی عصر عجل الله تعالی را بهانه ای قرار دادیم برای بازخوانی جملاتی قصار اما عمیق از آن امام همام تا با تأمل در آن و تأسی به این فرمایشات هدایت کننده، زندگی را برای خود و دیگران بهتر بسازیم.

 

 

آن حضرت فرمودند: (( كم آسايش ترين مردم، انسان كينه توز است.  « منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۱۵۶)) امروز صدها و بلکه هزاران مصداق از ناآرامی هایی که منشأ آن حقد و کینه های بی پایان است؛ روبرو هستیم. چه کینه ها که زندگی ها را تباه ساخته، دوستی ها را از بین بردن، آتش دشمنی ها را برافروخته و حتی انسان های بیگناهی را از زندگی ساقط و به کام مرگ کشانده؛ چه تناسب عجیبی دارد همه این ها با آن فرمایش که «بدترین مرض برای قلب، کینه است»

 

 

امام علیه السلام همچنین فرمودند (( روزي ضمانت شده، تو را از كارهاي واجب باز ندارد.  « منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۲۳۴)) انسان جاهل و غافل پست مدرن که خود را همه کاره زندگی می داند از نقش خدا غافل مانده و نمی داند همو که باید عبادتش کند و حق بندگی اش را ادا؛ او است که روزی او را می رساند.

 

 

یکی از دردهای بزرگ جامعه اسلامی به ویژه در کشورمان این است که در بسیاری از موارد، چنان وقت نماز نادیده گرفته و به امور کاری و اداری پرداخته می شود که نماز، در اولویت های دسته چندم قرار می گیرد به گونه ای که حتی منجر به قضای فریضه هم می شود!!!

 

 

امام  یازدهم در فرمایشاتی که مضامین آن قریب یکدیگر است می فرمایند ((چه زشت است در مؤمن خواهشي باشد كه او را به خواري كشاند.  « منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۳۴۴)) و یا (( هيچ عزّتمندي حقّ را فرو نگذاشت، مگر اين كه به ذلّت افتاد و هيچ ذليل و ناتواني حقّ را نگرفت مگر اين كه عزيز ونيرومند شد.  « منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۳۷۸)) (( اگـر قـضای الـهی در كـمين است، ديگر ضعف وزبونی چرا ؟.« منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۴۶۸)) که به خوبی گواه لزوم حفظ عزت و حق مداری برای عزت یابی و پرهیز از خواری و ذلت است؛ چیزی که امروز باید مورد توجه همگان باشد و به نظر می رسد یکی از راه های تقویت عزت و پرهیز از ذلت؛ همانا تقویت اعتماد به نفس و توکل به خداوند و اتکاء به قدرت عظیم الهی برای عبور از بحران ها است.

 

 

امام حسن عسکری علیه السلام در کلامی معروف می فرمایند (( رسيدن به خداوند عزوجل ، سفري است كه جز با نشستن بر مركب شب، پيموده نشود. « منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۴۶۴)) شب زنده داری و برخاستن در دل شب و بر درگاه ربوبی حضرت احدیت کوبیدن و جبهه بر خاک ساییدن، همان است که همه علما و بزرگان و عرفا بدون استثناء از آن بهره گرفته و چه بسا ره صد ساله را یک شبه پیمودند؛ بیان جمله ای قابل تأمل از مرحوم صفائی حایری در این بخش خالی از لطف نیست که «کسی که روز را با خلق می گذارند، باید شب را با حق باشد و گر نه کم می آورد و شکسته و خسته می شود و می ماند.»

 

 

امام علیه السلام همچنین در وصف دانشمند بد، می فرماید (( زيان آنها براي شيعيان ناتوان (و آسيب پذير) ما بيشتر از زيان سپاه يزيد براي حسين بن علي عليهماالسلام و ياران اوست؛ زيرا آنها جان و مال ايشان را گرفتند و اين علماي بدكردار ... در دل شيعيان ناتوان ما شكّ وشبهه مي اندازند وگمراه شان مي كنند.« منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۴۰۴))

 

 

از دیگر فرمایشات آن حضرت است که: (( فروتنی، نعمتی است كه به آن حسادت نمی شود. « منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۵۹۶)) و ((هركه برادر خود را پنهانی اندرز دهد، او را آراسته است و هر كه در برابر ديگران موعظه اش كند، او را لكّه دار كرده است. « منتخب ميزان الحكمة» صفحه ۶۰۰)) و ((كناره گرفتن از مردم، به اندازه شناخت از آنهاست. بحارالانوار ج : ۷۰ ص ۱۱۱ ح ۱۴)) و (( سست انديش ترين دشمنان، كسى است كه دشمنى خود را آشكار سازد. أعلام الدين : ۳۱۳ .))

 

 

 

 

 

کد خبر 748100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha