به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، یکصد و هشتمین جلسه صحن علنی شورا با دو دستور کار گزارش غراوی، معاون امور عمرانی استانداری و آقاملایی، رئیس کمیسیون گردشگری و بافت تاریخی شورای شهر گرگان و دادبود، شهردار گرگان از اجلاس جهانی شهرداران با موضوع تفاهم خواهرخواندگی گوانجو و بررسی نامههای رسیده دنبال شد.
لوایح و نامههای رسیده از شهرداری در خصوص اجرای عملیات مطالعات طرح گردشگری شهر گرگان، تملک ملک واقع در جمهوری ۶، و سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری در خصوص دریافت تعرفه کرایه دوچرخه در مسیر پیاده راه النگدره، بهای خدمات عمومی حملونقل بار درونشهری در سال ۹۸ و اخذ بهای صدور بار برگ بار و کالای درونشهری و حومه در امسال و سال آینده در این جلسه بررسی شد.
راهاندازی پیست دوچرخهسواری در النگدره نخستین مصوبهای بود که در صحن شورا مطرح شد.
در این پروژه که به پیشنهاد پیمانکار بنا است شهرداری سه سال با تعرفه کرایه این پیست را با سرمایهگذاری ۱۸۰ میلیون تومان در روزهایی بدون خودرو در این مسیر واگذار کند.
در این جلسه اما این موضوع مورد نقد و انتقاداتی ازجمله مدتزمان اجرای این طرح، ایمنسازی مسیر و شرایط قرارداد مطرح بود.
فائزه عبدالهی، عضو شورای شهر گرگان در این جلسه اظهار داشت: برای ترویج دوچرخهسواری این طرح مطرح شد در سالهای گذشته ۸۰ دوچرخه را خریداری کردیم ولی چون محور ناهارخوران بود موفق نبوده است.
وی مسیر النگدره را پرخطر دانست و افزود: ایمنسازی مسیر باید با مشارکت پیمانکار باشد و باید تدابیر لازم در این راستا اندیشیده شود.
همچنین اعضای شورای شهر در این جلسه عنوان کرد که با خواسته خود مردم این پیست دوچرخهسواری راهاندازی میشود و سعید رحیمی نیز به پرخطر بودن این مسیر و احتمال حوادث تأکید کرد.
این لایحه بارأی اعضای شورای شهر و با نرخ کرایه ۵ هزار تونان دوچرخه تکصندلی و ۷ هزار تومان بیش از یک صندلی به تصویب رسید.
اجرای طرح گردشگری بدون تشریفات از طریق دانشگاه اصفهان با اعتبار ۹۴۰ میلیون تومانی باقابلیت افزایش ۱۵ درصدی اعتبار نیز در این جلسه عنوان شد.
ابراهیم جرجانی، عضو شورای شهر گرگان گفت: این مطالعات نزدیک به یک میلیارد و ۲۰۰ تومان هزینه در بردارد که مبلغ زیاد و قابلتوجه است که به یک دانشگاه خارج از شهر و استان واگذار کنیم و این مهم برای من قابل توجهی نیست.
وی تصریح کرد: یک میلیارد و ۲۰۰ تومان را با تشریفات به مناقصه گذاشته شود و در استان دانشگاههای هستند که توانایی انجام این کار داشته باشند.
عضو شورای شهر گرگان ادامه داد: میخواهیم با افرادی قرارداد ببندیم که شناختی با این شهر ندارند و بر اساس مطالعات اینترنتی میخواهند برای شهر گرگان اجرایی کنند.
جرجانی افزود: تیم اصفهانی در استان بیاید در مسیر همان مطالعات تلهکابین خواهد بود که بودجه قابلتوجه از شهرداری دریافت کردند و نتیجه مطالعات نیز متوجه نشدیم چه شد.
ناصرگرزین، دیگر عضو شورای شهر گرگان با طرح سؤال از شهرداری در مورد این پروژه گفت: چرا ترک تشریفات و آیا نمیشود با تشریفات این مطالعات را برگزار کنیم و دوم اینکه رزومه این فرد مجری چگونه است و آیا فردی نداریم که در استان این کار را انجام دهد و این ابهاماتی است که باید پاسخ داده شود.
وی تصریح کرد: همچنین مبلغی که برآورد شده چگونه به این میزان رسیده و بنا است چگونه تأمین شود؟
عبدالهی، دیگر عضو شورای شهر گرگان نیز انتقادی به این طرح داشت و گفت: مطالعه زیادی در شهرداری داریم که در حال خاک خوردن است و درگذشته در مبحث جداری سازی و سوگوله مطالعاتی انجامشده است.
وی تصریح کرد: مطالعات روی طاقچهها قرار میگیرد و اعتقاددارم کار را باید به کاردان سپرده شود، برخی از اطلاعات در مدیریت برنامهریزی وجود دارد و باید فاز به فاز شود و این مباحث را دنبال کنیم.
این ابهامات سبب شد که برای بررسی بیشتر طرح مطالعات گردشگری گرگان در هفته آینده تصمیمگیری شود، گرچه شهردار گرگان، عبدالرضا دادبود به برخی از این ابهامات پاسخ داد و گفت: این طرح مطالعاتی با ساز کار متفاوت انجام میشود و میتواند چشماندازی از اجرای پروژهها را برای ما دنبال کند.
دادبود همچنین افزود: در حوزه شهرداری موضوع گردشگری را اولویت گذاشتیم و گرچه ریز پهنهبندی زلزله گرگان را در دستور کار داشتیم ولی امسال به سمت آن نرفتیم.
وی تأکید کرد: اگر مناقصه عمومی هم گذاشته شود پیمانکار بومی توانایی اجرایی این طرح مطالعاتی گردشگری را ندارد و تعداد محدودی شرکتها و مؤسساتی در کشور وجود دارند که قابلیت اجرای چنین مطالعاتی رادارند.
موضوع نامگذاری میدان مسیر دانشگاه آزاد گرگان نیز با دو فوریت به صحن شورای شهر گرگان رسید و اعضای شورای شهر با نامگذاری این میدان با دانشجو موافقت کردند.
میرمحمد غراوی، معاون استاندار گلستان در جلسه شورای شهر نیز حضور یافت و توضیحاتی در مورد سفر گوانجو و حضور در مجمع شهرداران جهان ارائه کرد.
نکته مهم صحبتهای غراوی پیمان یکساله شهرداری برای انجام خواهرخواندگی با گوانجو بود ولی پیشازاین موضعگیریها به شکلی بود که در این سفر پیمان خواهرخواندگی منعقد شده است.
بر اساس گفتههای غراوی برای اجرای پیمان خواهرخواندگی که طرف مقابل برای یک سال تمهیداتی را پیشبینی کرده و بر اساس آن این پیمان منعقد میشود.
از سوی دیگر معاون استاندار علت انتخاب گرگان را به دلیل آنکه پیمان خواهرخواندگی کمی در کشور داشت عنوان کرده بود و این در حالی بود که پیشاز این عناوین مختلفی ازجمله مشترکات بین دو شهر، راه ابریشم و موضوعات گردشگری برای انتخاب گرگان عنوانشده بود.
با این وجود معاون استاندار گلستان واکنش فضای مجازی به این ماجرا را عجیب و غیرمنصفانه دانست و یادآور شد: استاندار با توجه به اینکه همه هزینه این سفر را کشور چین پرداخت میکرد تأکید کردند که در این اجلاس شرکت کنیم.
غراوی همچنین به اعزام هیئتها بین گرگان و گوانجو، بهرهگیری از توان کارشناسان شهر گوانجو در مسائل نورپردازی و آموزشی، استفاده از ظرفیت خط راهآهن گرگان- ترکمنستان و اتصال آن به چین تأکید داشت.
نظر شما