به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله علی اکبررشاد روز شنبه (۲۴اذر) پیش از آغاز جلسه درس خارج فقه که در حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، با اشاره به کلمات قصار از امیرمومنان امام علی(ع) درباره حفظ اسرار در نهان، گفت: هر انسان در امور مختلف زندگی خود اسراری دارد که دیگران ازآن بیخبر هستند و راز او به حساب میآید؛ آدمی این اختیار را دارد که این اسرار را در سینه محفوظ کرده یا آن را افشا کند و آثار افشای آن را تحمل کند.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه افزود: تا زمانی که انسان اسرار خود را برای دیگران مطرح نکرده در اختیار خود او است، اما اگر آن را برای دیگران بیان کرد دیگر اختیارازاو سلب میشود؛ فرد دیگری میتواند برای او تصمیم بگیرد.
آیتالله رشاد با بیان اینکه شخص خردمند اسرار خود را افشا نمی کند، ابراز کرد: اگر انسان اسرار خود را برای کسی بیان کند و سست ایمان باشد و دوستی او به دشمنی بدل شود دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد که اسرار شخص را برملا نکند.
رئیس شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه ادامه داد: شخص بیخرد با کوچکترین بیدقتی میتواند رازما را افشا کند. انسان بی ایمان نیز در برملا کردن اسرار دیگران بیاهمیت است به همین جهت به محض این که اسرار افشا شوند، امنیت نیز از بین می رود در فضای آلوده امروز که درسیطره شبکههای مجازی بوده و برحیات انسان معاصر بلای صد چندان است باید مراقب افشای اسرار باشیم.
وی با تاکید بر اینکه انسان باید حافظ اسرار خود باشد، ابراز کرد: یک نفر راز ما را دانست به دیگری منتقل میشود، هیچ منطقی وجود ندارد که هزارنفر دیگر هم آن را بشنوند به این دلیل که اختیار از دست ما خارج است. به فرموده امام معصوم(ع) لازم نیست ثروت، مذهب و جایی که می روی، نزد مردم آشکار نمائی اگر برملا شد آدمی فاقد اختیار میشود بنابراین حتی یک خطر ممکن است او را تهدید نماید.
آیت الله رشاد در پایان خاطرنشان کرد: گاهی حفظ اسرار صرفا برای حفظ آبرو نیست بلکه حتی صلاح نیست دیگران بدانند او چه دارد، به کدام مطلب میاندیشد یا به کجا میرود؛ انسان باید سعی کند در حفظ رازهایش ثابت قدم بماند.
نظر شما