تازه واردهای صدا و سیما با قوانین انضباطی آشنا نیستند

معاون پژوهش، نظارت و بازرسی صداوسیما گفت: به نظرمی رسد برخی نیروهای تازه وارد به حوزه رسانه را باید در زمینه آئین‌نامه‌های اخلاقی جدی‌تر توجیه کنیم، قطعا با خطاهای صورت گرفته در این حوزه برخورد مدیریتی و انضباطی می شود.

به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان، همین اواخر یکی از مجری های شبکه های استانی صداوسیما به دلیل رفتار خارج از عرف و ادب با مهمان برنامه از کار برکنار شد و اتفاقا همین اواخر صداوسیما بانی برگزاری اولین همایش علمی پژوهشی« اخلاق و رسانه» شده است. برگزاری این همایش در شرایطی که بسیاری از منتقدان صداوسیما را متهم به بی اخلاقی می کنند، بهانه خوبی بود تا با حسین رضی معاون پژوهش نظارت و بازرسی سازمان صداوسیما درباره رعایت اخلاق در صداوسیما گفت و گو کنیم. حاصل این گفت و گو را در ادامه می خوانید. او سوابق مدیریتی زیادی در صداوسیما داشته است، از جمله عضویت هیات علمی دانشکده صداوسیما، قائم مقامی دبیرکل اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی، ریاست مرکز تحقیقات، مطالعات و سنجش برنامه ای صدا و سیما، مشاور معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما، سرپرست دانشکده ارتباطات دانشگاه صداوسیما و ... او همچنین مدتی مدیر شبکه خبری العالم بوده است.

 

صداوسیما متولی برگزاری همایش «اخلاق در رسانه» شده است، تصور می کنید اخلاق چقدر در صداوسیما رعایت می شود و جایگاه این رسانه در میان رسانه های اخلاق مدار کجاست؟

 ببینید این نقصان و خطا(بی اخلاقی) ممکن است از جانب یک مجری یا مسئول یا فعال در هر حوزه ای در صداوسیما صورت بگیرد، اما متناسب با خطائی که صورت گرفته قاعدتا برخوردهای لازم مدیریتی و انضباطی هم صورت می گیرد، در روزهای اخیر هم شاهد این برخورد با یکی از مجری های صداوسیما بوده اید. اما تحلیل ما به عنوان مدیران سازمان صدا وسیما نسبت به فعالیت های رسانه ملی به صورت عام این است که در عموم فعالیت هایمان چهارچوب های اخلاقی را رعایت می کنیم.

 

اما همین موردی که رخ داد و به آن اشاره کردید بی اخلاقی نیست؟

 ممکن است گاهی خطائی در حوزه ای صورت بگیرد اما با توجه به اینکه بیش از 150 شبکه رادیوئی و تلویزیونی و فعالیت بسیار گسترده ای در حوزه کار رسانه ای داریم، گاهی وقوع این خطاها اجتناب ناپذیر است، قصد توجیه ندارم اما می خواهم بگویم در باب حوزه اجرائی رخداد این خطاها اجتناب ناپذیر است. البته این را به عنوان یک استنثنا و خطائی که ممکن است در یک حوزه صورت بگیرد تلقی می کنیم و قطعا برخورد لازم را با آن شخص خواهیم داشت. همان طور که در مورد اخیر مشاهده  کردید برخورد صورت گرفت و در آینده هم اگر چنین اتفاقی بیفتد برخورد خواهیم کرد.

 

به طور کلی فعالیت های حوزه رسانه ای خود را کاملا در چهارچوب های اخلاقی و شرعی ارزیابی می کنیم و به این مهم اعتقاد داریم. ما همه موارد مهم را در این حوزه تدوین، ابلاغ و اجرا کرده ایم.

 

آئین نامه به خصوصی در این حوزه دارید؟

بله همان طورکه گفتم تمام آئین نامه های لازم در این حوزه تدوین شده است. ضوابط سازمانی ابلاغ شده است ، اما به نظر می رسد در زمینه توجیه کسانی که که به تازگی وارد حوزه رسانه ای می شوند جدی تر عمل کنیم.

 

آیا از ماحصل مقالات همایش علمی پژوهشی« اخلاق در رسانه» که خود متولی برگزاری اش بوده اید در زمینه اصلاح آئین های نامه های داخلی خود بهره خواهید برد؟

حتما. ببینید حوزه رسانه حوزه در حال تحول و تطوری است. زمانی فقط با حوزه «برودکست» کار داشتیم امروز با «برودبند» و رسانه های جدید سروکار داریم. آمدن رسانه های جدید ، قطعا مسائل جدیدی را به همراه خود می آورد. بنابراین ما هم قاعدتا دائما به دنبال تکمیل و کارآمد تر کردن ضوابط و چهارچوب های عملی خود هستیم و متناسب با شرایط و اقتضائات روز مواردی را اضافه خواهیم کرد.

 

 

 

کد خبر 747827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha