به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش 12 آذرماه با امضای ۶۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقدیم هیئترئیسه پارلمان شد. درست یک روز پس از طرح استیضاح «بطحایی»؛ طرح استیضاح «منصور غلامی»، وزیر علوم که پیش از این تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تهیه و امضای آن خبر داده بودند سه شنبه 13 آذرماه به هیات رئیسه مجلس تقدیم شد.
هیات رئیسه نیز این طرح ها را طی نامه رسمی به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای طی فرایند استیضاح ارسال کرد. کمیسیون بر اساس آیین نامه موظف است در مدت تعیین شده این طرح ها را با حضور وزرای مربوطه مورد بررسی قرار دهد و برای طرح در صحن علنی به هیات رییسه مجلس اعاده کند.
در راستای بررسی این 2 استیضاح «حجتالاسلام علیرضا سلیمی»، عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به تسنیم گفته است: «طبق برنامهریزیهای انجامشده، قرار است در جلسات هفته آینده کمیسیون به هر 2 استیضاح رسیدگی شود.»
وی با بیان اینکه قرار است در جلسه روز یکشنبه (25 آذر) کمیسیون به طرح استیضاح منصور غلامی، وزیر علوم، رسیدگی شود، افزود: «همچنین قرار است در جلسه روز سهشنبه (27 آذر) به طرح استیضاح سیدمحمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش، رسیدگی شود.»
عضو هیئترئیسه کمیسیون آموزش مجلس با اعلام اینکه هر 2 وزیر برای پاسخ به محورهای استیضاح در جلسات کمیسیون حضور مییابند، تأکید کرد: «اگر پس از توضیحات وزرا همچنان 10 تن از نمایندگان خواهان استیضاح باشند، طرح استیضاح برای بررسی در یکی از جلسات مجلس، تقدیم هیئترئیسه پارلمان میشود، در غیر این صورت از دستورکار کمیسیون خارج میشود.»
پیش از این یکی از نمایمدگان ملس اعلام کرده بود که «وزیر آموزش و پرورش توجهی به سند چشمانداز آموزش و پرورش ندارد که این، یکی از مهمترین دلایل استیضاح آقای بطحایی است.»
متن کامل طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش به شرح زیر است:
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی و هیئت رئیسه محترم
سلام علیکم
احترماً، به اینجانبان جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، طبق اصل 89 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 220 آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی با توجه به دلایل زیر، درخواست استیضاح وزیر محترم آموزش و پرورش، جناب آقای دکتر بطحایی را داریم، خواهشمند است طبق مواد و اصول قانون اساسی، اقدامات مربوطه را انجام دهید.
موارد استیضاح:
عدم توجه عملی به سند چشمانداز آموزش و پرورش.
عدم توجه به عملی به امور تربیتی - پرورشی - تربیت بدنی- سلامت در آموزش و پرورش و مدارس.
عدم توجه عملی به اجرای قانون و نظام هماهنگی.
تنزل جایگاه مدیران مدارس از نظر منزلت و حقوق و مزایا در دوره وزارت ایشان.
گرانتر شدن آموزش و پرورش در دوره وزارت ایشان.
عدم توجه عملی در رسیدگی به سرانه مدارس کشور، بهخصوص مناطق محروم و متأسفانه، افزایش جمعیت دانشآموزان بازمانده از تحصیل ویژه در مناطق حاشیهشهر - محروم - کارگران در دوره وزارت ایشان.
افزایش آسیبهای اجتاعی در مدارس و نبود راهکارهای عملی وزیر برای مقابله با این آسیبهای جدید.
عزل و نصبهای سیاسی - حزبی - باندی - رفاقتی در وزارت آموزش و پرورش و ادارهکلها و مدارس ویژه در مناطق محروم و عدم وجه به دانشآموزان در بحث تغذیه و....
عدم برنامه جدید برای، افزایش حقوق، مزایای رفاهی، معیشتی فرهنگیان و تنزل جایگاه و رتبه اجتماعی - اقتصادی معلمان در دوره وزارت ایشان.
کاهش دانشآموزان در خوابگاههای دانشآموزی ویژه در مناطق محروم و عدم توجه به دانشآموزان در بحث تغذیه و دیگر امکانات مورد نیاز دانشآموزان.
عدم پویایی و نشاط در بین معلمان و دانشآموزان و کاهش انگیزه کاری در بین معلمان و کاهش انگیزه ادامه تحصیل.
عدم شایستهسالاری و عدم ایجاد رقابت در بحث، انتخاب معلمان خرید خدمت، در مهر سال 97 که باعث نارضایتی شدید در بین جوانان با تحصیلات عالیه، شده و از طرفی بعضاً افراد غیرشایسته، غیرتخصصی و غیرمرتبط و فقط با لابیگری وارد بدنه آموزش و پرورش و مدارس شدند.
عدم مدیریت در ساماندهی نیروی انسانی در مدارس.
عدم مدیریت مالی در وزارت آموزش و پرورش.
واگذاری مراکز رفاهی - تربیتی - فرهنگی آموزشی و پرورشی به بخش خصوصی از جمله اردوگاه شهید باهنر و مراکز رفاهی.
عدم نظارت بر مدارس غیر دولتی و وابسته به سازمانها و نهادهای دیگر.
حذف و کاهش مدارس ابتدایی و افزایش تعداد بازماندگان از تحصیل بهخصوص در مناطق محروم.
عدم توجه به اقتصاد مقاومتی و تولید داخل.
عدم توجه به وضعیت گرمایشی مدارس.
عدم پایبندی به برنامههای ارائه شده در زمان اخذ رأی اعتماد.
عدم پذیرش مسئولیت در مورد امکانات مدرسه غرب تهران، استان قزوین و مدرسه شاهد تهران.
این گزارش می افزاید: محورهای استیضاح وزیر علوم نیز به شرح زیر است:
۱- عدم وجود برنامه و سیاستهای کلان پژوهشی و فناوری در چهارچوب اسناد بالادستی و اقتصاد مقاومتی و عدم اجرای پژوهشهای کلان کشوری تحت نظارت شورای عتف.
۲- عدم توجه به آموزشهای فنی و حرفهای و رشتههای مهارتی و عدم تعیین تکلیف حق التدریسان فنی و حرفهای علی رغم تکلیف قانونی در برنامه ششم توسعه.
۳- بی توجهی به آموزش در دانشگاهها و عدم توسعه رشتههای میان رشتهای در دانشگاههای کشور و عدم به روز رسانی رشتههای دانشگاهی.
۴- نابسامانی در اجرای طرح آمایش سرزمین و اجرای سلیقهای و عملکرد نامناسب شورای گسترش آموزش عالی در دادن مجوز رشته به ویژه به مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی و عدم رعایت استاندارد در جذب هیات علمی برای موسسات غیر انتفاعی و گسترس مقطع تحصیلات تکمیلی بدون داشتن هیات علمی.
۵- ضعف شدید مدیریتی و نظارتی وزیر در ستاد وزارت علوم و انتصابات دانشگاههای کشور.
۶- نداشتن برنامه مناسب برای ایفای نقش در اقتصاد مقاومتی علی رغم دراختیار داشتن زبدهترین متخصصین کشور.
۷- تضعیف شدید دانشگاه پیام نور به بهانه آمایش سرزمین و منطقهای نمودن دانشگاه بر خلاف نظر نمایندگان مجلس و عدم تعیین تکلیف اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور همانند دستیاران آموزشی، مشروط و پیمانی پس از گذشت ۱۰ سال و محدود کردن رشتههای تحصیلات تکمیلی آن دانشگاه.
۸- عدم حمایت از دانشجویان دوره دکتری و مشکلات شدید معیشتی و عدم حمایت مالی از پایان نامههای دکترا و عدم برخورد قاطع با موضوع مقاله پایان نامه و مدرک فروشی.
۹- محور قرار دادن مقاله آی اس آی در ارتقای اعضای هیات و تضعیف نقش پروژههای کاربردی و حل مسائل جامعه در ارتقاء اعضای هیات علمی و نبود برنامه مدون برای رفع موانع ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه.
۱۰- عدم پیگیری جدی برای جذب اعتبارات عمرانی، تجهیزات و پرداخت معوقات و دیون دانشگاههای کشور./
نظر شما