به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، شب گذشته (چهارشنبه ۲۱ آذرماه) شورای امنیت سازمان ملل نشستی به درخواست آمریکا برای بررسی قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار کرد که در ادامه ناکامی های قبلی ایالات متحده این جلسه بی نتیجه به پایان رسید.
پس از این نشست، «مایک پمپئو» در جمع خبرنگاران ادعاهای واهی خود علیه ایران را تکرار کرد و مدعی شد: «یازده عضو شورای امنیت سازمان ملل به ما پیوستند و نگرانی خودشان را درباره آزمایش موشکی ایران انجام دادند. ما رهبری این ائتلاف را خواهیم داشت و فشار بر ایران را بیشتر می کنیم.»
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: برجام موفق نبود. تمام آزماش های موشکی جمهوری اسلامی جز دو مورد اخیر زمانی بود که ما هنوز در برجام بودیم. جمهوری اسلامی در زمان حضور ما در توافق این آزمایش ها را انجام داد.
او باز هم با تکرار یک ادعای مضحک دیگر مدعی شد که بارها گفته ایم، تحریم ها مسائل انسانی، دارو و غذا را دربر نمی گیرد. تحریم برای فشار بر جمهوری اسلامی برای کنار گذاشتن ها رفتارهایش است.
اما در پاسخ به این ادعاهای واهی ایالات متحده، «محمد جواد ظریف» در توئیتی نوشت: «وزیر امور خارجه آمریکا در تازهترین سوءاستفاده مضحک خود از شورای امنیت سازمان ملل متحد:
- درباره نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت لاف زده و از برنامههایش برای نقض بیشتر آن (قطعنامه) گفت.
- تأیید کرد که آمریکا و متحدانش درباره موشکها به مواد قطعنامه ملغی شده ۱۹۲۹ تکیه دارند.
- آمریکای منزوی را به اولین عضو دائم شورای امنیت تبدیل کرد که کشورهای دیگر را به دلیل پایبندی به قطعنامههای شورای امنیت تنبیه میکند.»
این در حالی است که در جلسه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل، «آنتونیو گوترش» به ارائه گزارشی راجع به اقدامات موشکی کشورمان پرداخت.
دبیر کل سازمان ملل در این گزارش ضمن تاکید بر لزوم ادامه اجرای برجام مدعی شده است که باقیمانده موشکهای شلیک شده توسط حوثیهای یمن به عربستان نشان میدهد که ظاهرا این موشکها مشخصاتی شبیه موشکهای ایرانی دارند.
ما در ادامه شکست آمریکا در این جلسه، هشت کشور اروپایی شامل بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، سوئد و انگلیس پس از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی پایبندی ایران به قطعنامه ۲۲۳۱ یک بیانیه مشترک منتشر کردند.
در این بیانیه آمده است: ما به عنوان اعضای اروپایی شورای امنیت خواهان آن هستیم که بر تعهد و ادامه حمایتمان از اجرای کامل و موثر برنامه جامع اقدام مشترک بر جام و قطعنامه ۲۲۳۱ تاکید کنیم.
یادآور می شود، آمریکا پیش از این نیز تلاش کرده بود با همراه کردن اعضای شورای امنیت سازمان ملل با خود تحریم هایی علیه اقدامات موشکی کشورمان به تثویب برساند که هیچ گاه در این مسیر موفق نبوده است./
نظر شما