پویش های مردمی «دعوت به صبر» فعال شود/ برخورد با متخلفان کاملا انسانی باشد

معاون فرهنگی قوه قضاییه با تأکید بر اینکه باید به جای ترویج فرهنگ قدرت نمایی، فرهنگ بخشش و جوانمردی را ترویج دهیم، گفت: همه تلاش کنند تا این مفاهیم ارزشمند تقویت و پویش های مردمی در راستای دعوت همه به صبر و کنترل خشم، ترویج یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت‌الاسلام دکتر هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه، امروز پنج شنبه در آیین نکوداشت بانیان صلح، سازش و رضایت که به عنوان همایش استانی «صبر» در مرکز خراسان شمالی برگزار شد، گفت: هرچند ستاد صبر در دستگاه قضائی مستقر است ولی همه باید خود را در این ستاد سهیم بدانند چراکه این ستاد متعلق به همه است.

 

وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی، به عنوان باب الرضا و گنجینه معرفت ها شناخته شده است، اظهارداشت: همه مردم و مسئولان این استان باید تلاش کنند تا این مفاهیم ارزشمند به سوی مفاهیم قرآنی سوق یابد و پویش های مردمی در راستای دعوت همه به صبر و کنترل خشم به راه بیفتد.

 

حجت الاسلام صادقی با تأکید بر اینکه باید به جای ترویج فرهنگ قدرت نمایی، فرهنگ بخشش و جوانمردی را ترویج دهیم، اظهارداشت: اگر جوانان ما در مسیر درست تربیت نشوند؛ جهل بر آنها غالب می شود و همین جوان جاهل و بی ظرفیت اگر ابزار قدرت به دستش برسد، واکنش های غیراخلاقی از خود نشان می دهد لذا باید فرهنگ حلم را جایگزین فرهنگ جهل کنیم.

 

وی، شجاع واقعی را کسی دانست که می تواند بر خشم خود غلبه کند و ادامه داد: اگر همین ارزش ها تقویت و فرهنگ سازی شود، قطعا بسیاری از آسیب های اجتماعی هم کاهش می یابد.

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه، با ارزشمند خواندن فعالیت بانیان صلح و سازش، دو آیتم نیت خیر و زبان لطیف را در موفقیت این افراد حائز اهمیت و مورد توجه دانست و افزود: راس انسانیت، صبر و بردباری است و این دو خصیصه در فرهنگ ایرانی و اسلامی سابقه طولانی دارد.

 

وی با اشاره به فرهنگ کشمکش غرب که نشانی از پیوندهای اجتماعی، مهر و محبت، عاطفه و زندگی خانوادگی ندارد، افزود: حال اگر اجازه دهیم این فرهنگ وارد جامعه ما شود؛ ارزش هایی همچون پول پرستی، زورگویی و بی بند و باری را هم به ما تحمیل می کند و همه اینها آسیب زاست.

 

حجت الاسلام صادقی، با تأکید بر اینکه از انسان توانمند انتظار می رود بر خود مسلط باشد، خطاب به روحانیون، قضات، فرماندهان نظامی و انتظامی و دادیاران توصیه کرد در برخورد با متهمان و مجرمان رأفت را مدنظر داشته باشند و در عین حال که طبق قانون فردی را محکوم می کنند؛ مهربانی و حفظ کرامت انسان ها را هم مدنظر داشته باشند و به گونه ای آدم سازی کنند تا آدم سوزی!

 

حجت‌الاسلام اسدالله جعفری، رییس کل دادگستری خراسان شمالی هم در این آیین گفت: یکی از مولفه های ضروری در زندگی فردی و اجتماعی مسئله صبر است که باید این ارزش را در جامعه تقویت کرد.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه در حوزه صلح و سازش، دچار چالش های جدی هستیم که باید چاره اندیشی کنیم، بیان کرد: یکی از ویژگی های جامعه دینی آراسته بودن و متخلق به اخلاق اسلامی است که البته باید در ظاهر جامعه عیان باشد، لذا باید بستر این مهم در زندگی اجتماعی افراد نمود داشته باشد.

 

حجت الاسلام جعفری، با اشاره به اینکه برازنده جامعه دینی نیست که آمار خشونت ها و نزاع ها بالا باشد، لذا باید مکارم اخلاق که لازمه زندگی اجتماعی است؛ نهادینه شود، ادامه داد: اگر در جامعه ای اخلاق و فضیلت های انسانی نهادینه شود، کاهش آسیب های اجتماعی قطعی است.

 

در این مراسم از بانیان صلح، سازش و رضایت خراسان شمالی تجلیل شد.

 

  

کد خبر 747496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha