نقش حمایتی شهرداری در کمیته احیای زبان باستانی آران و بیدگل/ لزوم تقویت ساختار مردمی کمیته

شهردار آران و بیدگل بر لزوم تقویت ساختار مردمی کمیته احیای زبان باستانی آران و بیدگل و حمایت و همراهی مردم، تشکل ها و انجمن های مردم نهاد در ادامه حرکت این کمیته تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، «رضا رمضانی» در نخستین نشست کمیته احیای زبان باستانی آران و بیدگل که در سالن کنفرانس شهرداری آران و بیدگل برگزار شد اظهار داشت: زبان باستانی آران و بیدگل از جمله میراث معنوی غیر قابل بازتولید و تکرار مردمان این سرزمین به شمار می رود و حفظ آن باید با جدیت دنبال شود.

 

شهردار آران و بیدگل افزود: احیای زبان باستانی آران و بیدگل به پشتوانه ی حضور مستقیم و حمایت های مردمی و انجمن های مردم نهاد امکانپذیر است و نقش نهادهایی مانند شهرداری، نقشی حمایتی است.

 

 

وی با اشاره به تشکیل کمیته احیای زبان باستانی آران و بیدگل از سوی شهرداری، تصریح کرد: برای آغاز این حرکت فرهنگی نیاز به یک نهاد آغاز کننده احساس می شد که در این راستا شهرداری آران و بیدگل پیشقدم شد و امیدواریم با حمایت و همراهی مردم، تشکل ها و انجمن های مردم نهاد، این حرکت ادامه یابد.

 

رضا رمضانی تاکید کرد: ساختار مردمی کمیته احیای زبان باستانی آران و بیدگل بایستی تقویت شده و تصمیم سازی و اجرای برنامه های آتی این کمیته باید بر عهده مردم باشد.

 

شهردار آران و بیدگل با تاکید بر اهمیت احیای زبان باستانی آران و بیدگل گفت: حفظ این زبان یک هدف بزرگ فرهنگی است و به ثمر نشاندن این هدف بزرگ، نیاز به همت و تلاشی بزرگ دارد که مستلزم آن پیوستن انسان های با فکر و اندیشه و بلند همت به این جریان فرهنگی است.

 

دکتر رمضانی خاطرنشان کرد: تلاش شهرداری آران و بیدگل به عنوان یک نهاد اجرایی و مردمی این است که بیشترین همراهی را با این حرکت فرهنگی داشته باشد.

 

شایان ذکر است؛  زبان محلی منطقه آران و بیدگل که در اصطلاح به آن زبان باستانی آران بیدگل می‌گویند از زبان های پهلوی قدیم است که تا این زمان در سرتاسر شهرها و بخشهای حاشیه کویر (آران و بیدگل، ابوزیدآباد، نطنز، بادرود، زواره و …) با اندک تفاوت در لهجه رایج است و با زبان های دیگر ایرانی لری، کردی و مازندرانی وجوه مشابهی دارد. در سال های اخیر تحقیقات پراکنده‌ای دربارهٔ گویش آران و بیدگل صورت گرفته که مفصل‌ترین آن در زمینه دستور زبان و فرهنگ واژگان محلی، کتاب «زبان کویر» نوشته حسین علیجانزاده است. 

 

کد خبر 747446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha