به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، نشست توجیهی آموزشی طرح ملی حفظ جزء 30 قرآن کریم یا «بشارت 1452» امروز ( 21 آذر ) به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد و با حضور نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی و همراهی دستگاه ها و نهادهای مختلف استان در شهر یاسوج برگزار شد.
محمد امیری، نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در این نشست، گفت: مقام معظم رهبری در سال 1391 فرمودند:«باید 10 میلیون حافظ و 15 میلیون آشنا به مفاهیم قرآن داشته باشیم تا این تعداد که از درس های قرآنی پند می گیرند، باعث می شود که جامعه پولادین به وجود آید».
وی اظهار داشت: اگر می خواهیم آسیب های اجتماعی و بزهکاری پایین بیاید و نظام خانواده را استحکام ببخشیم ناچار هستیم که برای فعالیت های قرآنی برنامه ریزی داشته باشیم.
امیری ادامه داد: مقام معظم رهبری در نشستی فرمودند: « امروز کاری که قرآنیان در جامعه می کنند، کاری راهبردی است»، کار راهبردی از مهم ترین و استراتژیک ترین کارهایی است که امروز در کشور انجام می گیرد.
نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور ضمن تاکید بر اینکه باید در حوزه قرآن کار راهبردی صورت گیرد، یادآور شد: اگر به این شکل به فعالیت های قرآنی نگاه داشته باشیم، این راهبرد را حس می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم انقلاب اسلامی را به سرمنزل مقصود برسانیم، باید فعالیت های قرآنی را گسترش و فرزندان نیز قرآنی باشند.
امیری به هجمه های دشمنان برعلیه نظام و انقلاب اسلامی اشاره و ابراز داشت: مصون سازی عقاید، اخلاق و سبک زندگی افراد جامعه با تمسک به ریسمان قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) امکان پذیر است.
این مسئول قرآنی در توضیح طرح بشارت قرآنی 1452 نیز گفت: از سال 91 که مقام معظم رهبری بحث تربیت حافظان و قاریان قرآنی را مطرح کردند اقدامات متعددی صورت گرفت، ولی متاسفانه از همان ابتدا وحدت رویه در برنامه های قرآنی ایجاد نشد.
وی تاکید کرد: دستگاه های مختلف کارهایی در زمینه قرآن انجام دادند و بودجه هایی در این زمینه صرف شد، ولی در سال جاری برای ماندگاری فعالیت های قرآنی و توجه به سخنان مقام معظم رهبری، تلاش شد در یک راستا و ساختاری واحد این کار شکل بگیرد.
نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور یادآور شد: در این راستا مقرر شد دستگاه های عضو شورای توسعه قرآنی برای پیشبرد حفظ قرآن از جزء 30 قرآن برنامه ریزی لازم را داشته باشند.
امیری اظهار داشت: برای این کار آموزشی در سطح ملی یک سری نیازهایی وجود دارد (مثل بسته های معلم خصوصی که در تلویزیون تبلیغات آن پخش می شود) بسته هایی آموزشی تهیه شده و خدماتی در آن ارائه می شود.
وی با اشاره به اینکه تلاش شد این مدل را در راستای حفظ جزء 30 قرآن لحاظ و برای گسترش این طرح به چهار عنوان برنامه ای نیاز داشتیم، تصریح کرد: نخست محتواهایی که این طرح را برای عموم مردم جامعه آسان تر کند و این محتوا بتواند حفظ قرآن را برای اقشار مختلف آماده کند.
نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با بیان اینکه محتواها و اصل طرح باید اطلاع رسانی و به افراد مختلف جامعه معرفی شود، اضافه کرد: مرحله سوم ایجاد انگیزه است که باید برای اشخاص و افراد مختلف ایجاد انگیزه به وجود آید تا بتوانند در این طرح شرکت کنند.
امیری ضمن تاکید بر اینکه در نهایت ارزشیابی و ارزیابی عملکردی که اتفاق افتاده صورت می گیرد، یادآور شد: ما در تولید محتواهای مورد نیاز برای طرح براساس اقشار و مخاطبین مختلف بسته های متفاوتی را آماده کردیم که یکی از محتواهای آماده شده، برنامه و کلیپ هایی با عنوان «مدرسه حفظ» که هر شب از شبکه قرآن در حال پخش است.
وی به ویژگی های «مدرسه حفظ» اشاره و اضافه کرد: این برنامه از نظر گرافیکی و فنی در سطح مطلوبی تولید شده و افراد به راحتی می توانند با وقت گذاشتن برای این برنامه به حفظ جزء 30 قرآن برسند.
این فعال قرآنی با اشاره به اینکه در «مدرسه حفظ» قدم به قدم برنامه آموزشی در کلیپ ها در نظر گرفته و فرآیند حفظ قرآن در آن دیده شده، ابراز داشت: تهیه سوره های مهربانی با تولید انیمیشن هایی حفظ جزء 30 را برای کودکان تسهیل می کنند.
امیری خاطرنشان کرد: ما در طرح بشارت 1452 جزء 30 قرآن را به سه قسمت تقسیم کردیم که بخش نخست از سوره «ناس» تا سوره «زلزال» که راحت ترین بخش حفظ این جزء از قرآن است، بخش دوم از سوره «طارق» تا «بینه» و بخش سوم از سوره «نبا» تا سوره «البروج» است.
وی ادامه داد: برای افرد نخبه، طلاب، دانشجویان، اساتید، معلمین و مربیانی که کار آموزشی انجام می دهند درسنامه حفظ مفاهیم قرآن تدوین شده که در این درسنامه بحث ترجمه آیات، مفاهیم آیات، پیام های دریافتی آیات نیز لحاظ شده است.
نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور عنوان کرد: دفترچه حفظ قرآن از دیگر محصولات است که اگر افرادی قصد حفظ جزء 30 قرآن را داشته باشند باید در یک برنامه زمان بندی شده کار را جلو ببرند.
امیری از طراحی اپلیکیشن «حفظ نور» که در کافه بازار قابل دریافت است خبر داد و گفت: این اپلیکیشن براساس استاندارد متد آموزشی طراحی شده حفظ جزء 30 قرآن را با تفسیرهای مختلف و مقطع بندی آیات کاملا تسهیل می کند.
این فعال قرآنی یادآور شد: اپلیکشن طرح ملی بشارت 1452 با مراجعه به سایت بشارت قابل دانلود بوده و در این اپلیکیشن همه محتواهای ذکر شده بالا (مدرسه حفظ، کتاب درسنامه، تفسیرهای مختلف و سوالات آزمون هایی که افراد برای ادامه مسیر به آن نیاز دارند) بارگذاری شده اند.
نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گفت: برای اطلاع رسانی و تبلیغات این طرح کارهای مختلفی انجام گرفته که از جمله پوستر اصلی طرح، چاپ بنر توسط دستگاه های همکار طرح، کمپینگ شهری و ... در دستور کار قرار گرفته است.
نظر شما