به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « بهروز پورانی» با بیان اینکه بحث مقابله اجتماعی با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی بسیار جدی است گفت: دانش آموزان باید مخاطبان اصلی در این زمینه باشند زیرا رها کردن آنها در مدارس گناه نابخشودنی است که در آینده دامن جامعه را خواهد گرفت.
استاد دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: دانش آموزان بیشترین ساعات زندگی خود را در مدارس می گذارند، با توجه به اهمیت موضوع مقابله اجتماعی با اعتیاد، لازم است معلمان و مدیران مدارس از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر که نقش اجرایی و نظارتی را بر عهده دارند، با همکاری وزارت آموزش و پرورش آموزشهای لازم را در این زمینه بگذرانند و آگاهی های خود را در کلاسهای درس به دانش آموزان انتقال دهند.
پورانی ادامه داد: علاوه بر اینکه اساس کار مقابله با اعتیاد باید در مدارس نهادینه شود، حضور مردم و نهادهای مردمی در کنترل سطح آلودگی به مواد مخدر نیز موثر است که البته تحقق این امر به گشاده دستی دستگاه ها در واگذاری خدمات به سمن ها است.
این استاد دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد: نباید از نقش رسانه های جمعی و صدا و سیما در زمینه مبارزه با مواد مخدر غافل شد زیرا هر فعال رسانه ای باید وظیفه خود بداند که برای مقابله با مواد مخدر اقدام کند و گرنه این معضل دامن گیر اطرافیان او و یا حتی خود آنان می شود.
به گفته پورانی، ایجاد نشاط در جامعه باید توسط شهرداری ها و شوراهای اسلامی باید در دستور کار جدی قرار گیرد، چون اگر از فضای اجتماعی جامعه غفلت شود، در آینده شاهد شیوع آسیب هایی مانند اعتیاد خواهیم بود و خسارت سنگینی را باید پرداخت کنیم.
وی افزود: لازم است تدابیر لازم برای حضور و مشارکت جدی خانوادهها در زمینههای پیشگیری، کاهش آسیب و درمان معتادان اتخاذ شود چون آثار مخرب مواد مخدر مسیر زندگی را به تباهی و فساد می کشاند، چه بسا که این آسیبها غیر قابل جبران هستند.
وی ، گسترش شبکههای اجتماعی را از دیگر دلایل رشد مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی دانست و اظهار داشت: این شبکهها سواد خطر پذیری کودکان و نوجوانان را افزایش دادهاند زیرا با کودکان و نوجوانانی روبهرو هستیم که از آگاهی و سواد بیشتری درباره انواع مواد و رفتارهای مخاطرهآمیز آن در مقایسه با نسل گذشته شان برخوردار هستند یعنی نوجوانان امروز از چگونه مصرف کردن مواد مخدر آگاهی بیشتری دارند.
وی تاکید کرد: شبکههای اجتماعی اگر با نظارت والدین نباشند، زمینه ساز این هستند که کودکان و نوجوانان، بدون طرح پرسش بتوانند اطلاعات مربوط به مصرف مواد مخدر را به دست بیاورند.
پورانی خاطرنشان کرد: در مدارس باید در هر سه دوره تحصیلی آموزش پیشگیری از اعتیاد ارائه شود و کتابهای مربوط به راهنمای پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر در اختیار همه مدارس کشور قرار داده و به سمتی پیش رویم تا همه معلمان کشور از کتابها استفاده کنند.
نظر شما