به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام «علی رمضانی» در نشست با تعدادی از مسئولان ستادی کانون های مساجد کشور که امروز (چهارشنبه 21 آذر) در دبیرخانه کانون های مساجد استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: 347 کانون فرهنگی هنری در استان قزوین وجود دارد که 327 کانون اطلاعات خود را در سامانه سجا (سامانه جامع آمار و اطلاعات کانون های مساجد) ثبت کرده اند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری استان قزوین ادامه داد: استان قزوین دارای پنج شهرستان است که ظرفیت ها و توانمندی های بسیاری در قزوین وجود دارد که حضور مردم متدین از جمله این ظرفیت ها است.
وی با اشاره به آسیب های اجتماعی موجود در جامعه عنوان کرد: با توجه به آسیب های اجتماعی که در جامعه وجود دارد باید کارکرد اجتماعی کانون ها را بیشتر کنیم و مسجد مکان مناسبی برای ارائه مشاوره و راهکار برای کاهش این آسیب ها است.
حجت الاسلام رمضانی با اشاره به اجرای طرح سفیران اجتماعی با هدف ارتقا سلامت اجتماعی خانواده ها اعلام کرد: این طرح در قزوین هم اجرا می شود و امیدواریم طرح سفیران اجتماعی به صورت گسترده تر ادامه یابد.
در ادامه مسئول اداره فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور در خصوص طرح سفیران اجتماعی اظهار کرد: نزدیک یک سال است روی این طرح کار می شود و مهمترین ویژگی طرح سفیران اجتماعی، مردمی بودن، مسجد محوری و خانواده محور بودن آن است.
«محسن رستگاری» تصریح کرد: این طرح به صورت آزمایشی در پنج استان، پنج شهر و پنج کانون اجرا می شود که به منظور هرچه بهتر اجرایی شدن طرح سفیران اجتماعی، این توقع وجود دارد دبیرخانه در استان شورایی را با حضور دستگاه های مرتبط در حوزه اجتماعی تشکیل دهند تا کار به نحو مطلوبی انجام شود.
وی اعلام کرد: در طرح سفیران اجتماعی کانون فرهنگی هنری مجری باید هسته اجتماعی تشکیل دهد که این هسته اجتماعی شامل امام جماعت، مدیر کانون، مسئول بسیج، هیئت امنا، مشاور مربی برادر و مشاور مربی خواهر و پنج نفر از سرمایه های اجتماعی محله می شود.
مسئول اداره فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی و هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور تأکید کرد: هر کدام از مربیان در این هسته اجتماعی 40 نفر از پسران و 40 نفر از دختران را به عنوان سفیران زیرپوشش قرار می دهند.
وی به رویکرد این طرح در کاهش آسیب های اجتماعی توضیح داد: وظیفه مربی در این طرح ارتقا سطح معرفتی و مهارتی این سفیران است و البته هدف در ان طرح فقط سفیران نیستند، بلکه می خواهیم با خانواده ها در ارتباط باشیم و هدف اصلی طرح صیانت از خانواده ها است و ما از طریق سفیران به خانواده ها متصل می شویم و این خانواده ها زیرپوشش سلامت اجتماعی قرار می گیرند.
رستگاری خاطر نشان کرد: کارکرد اجتماعی از وظایف ذاتی مسجد است و هدف طرح سفیران اجتماعی این است که خانواده ها را درون مساجد آوریم.
وی یادآور شد: در فاز نخست شش کانون فرهنگی هنری که مجری طرح سفیران اجتماعی هستند، زیرنظر دبیرخانه کانون های مساجد استان فعالیت می کنند.
نظر شما