نهج‌البلاغه فراتر از یک کتاب و آیینه حکومت علوی است

رییس بنیاد نهج البلاغه گفت: با برگزاری جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه به دنبال آن هستیم که حرکتی بی‌طرفانه و برداشتی درست از نهج البلاغه داشته باشیم چون پرداخت علمی و درست به سیره امام علی(ع) یک نیاز برای بشر است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان،آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور در نشست خبری اولین دوره جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را با بنیاد نهج البلاغه در راستای برگزاری این جایزه جهانی گامی بلند در راستای گسترش فرهنگ علوی دانست و گفت: نهج البلاغه فراتر از یک کتاب است و امروز پس از گذشت قرن ها همچنان به عنوان مجموعه ای اندوخته از علوم و حقایق علمی و معنوی و انسانی مورد استفاده انسان ها و فرهیختگان قرار می گیرد.

رییس بنیاد نهج البلاغه با تاکید بر اینکه در تاریخ شخصیت های را داشته ایم که در رابطه با عدالت مطالبی گفته اند ولی در حوزه عمل کسی جز حضرت امیرالمومنان(ع) در این مسئله ورود نکرده است.

وی ادامه داد: امام علی(ع) در حوزه عمل به عدالت وارد شدند با وجود اینکه در دوران کوتاهی حکومت کردند اما توانستند حکومت عادلانه راه هم تعریف کنند هم به عمل نشان دهند.

 

آیت‌الله دین‌پرور، نهج البلاغه را آیینه حکومت علوی عنوان کرد و گفت: نهج البلاغه کتاب شناسنامه داری است که همواره مورد استناد علما بوده و هست و در هر عصر و هر دوره ای که استفاده شده از برتری ویژه ای برخوردار بوده است. حتی پس از قرن ها عهد نامه مالک اشتر در سازمان ملل متحد مورد استفاده و استناد قرار گرفت.

 

رئیس بنیاد نهج‌البلاغه اظهار کرد:  است و امروزه در دنیا با توجه به دشمنی‌ها با اسلام و فرهنگ نهج‌البلاغه، نیازمند کار فراوان در این عرصه هستیم.

نهج‌البلاغه فراتر از یک کتاب

رئیس بنیاد نهج البلاغه در خصوص شخصیت امام علی(ع) گفت: حضرت علی(ع) شخصیتی است که با دشمنان خود با عدالت و مهربانی رفتار کردند این وظیفه ما شیعیان در ایران اسلامی است که پیام عدالت علوی را به گوش جهانیان برسانیم.

 

آیت الله دین پرور با حرکت های علمی که در دنیا در خصوص نهج البلاغه می شود گفت: حدود 20 سال پیش در هندوستان با شخصی آشنا شدم که دکترای نهج البلاغه خود را از دانشگاهی از انگلستان گرفته بود اما در واقع هدف این اندیشمند هندی در پایان نامه دکترایش تشکیک وارد کردن به اینکه نهج البلاغه منتسب به امام علی بود.

وی ادامه داد: حرکت های علمی دنیای غرب در خصوص نهج البلاغه همه جهت دار است باید دکترای نهج البلاغه در ایران به اندیشمندان داده شود نه در کشورهای غربی که موضع آنها نسبت به تشیع و اسلام مشخص است.

 

رییس بنیاد نهج البلاغه با اشاره به تلاش نویسندگان کشورهای مختلف در حوزه نهج‌البلاغه گفت:‌ مطالب نهج البلاغه مربوط به کل بشریت است و در این زمینه نویسندگان بزرگی فعالیت کرده‌اند، در سفری که به کشور ژاپن داشتم یکی از محققان این کشور ۲۰۰ خطبه نهج‌البلاغه را به زبان ژاپنی ترجمه کرده بود، همچنین در این زمینه آثار زیادی در نقاط مختلف دنیا نوشته شده که باید این آثار جمع‌آوری و بانک غنی از آثار و فعالیت های صورت گرفته در نهج البلاغه تهیه شود.

 

آیت‌الله دین پرور خاطرنشان کرد: با برگزاری جایزه جهانی دو سالانه کتاب برگزیده نهج البلاغه به دنبال آن هستیم که حرکتی بی‌طرفانه و برداشتی درست از نهج البلاغه داشته باشیم چون پرداخت علمی و درست به سیره امام علی(ع) یک نیاز برای بشر است.

 

وی خاطرنشان کرد: کتاب‌هایی در گوشه و کنار دنیا نوشته شده و می‌شود. باید این کتاب‌ها را معرفی کنیم چون نهج البلاغه بعد از قرآن دومین کتابی است که در اسلام از جایگاه بالایی برخوردار است.

کد خبر 747114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha