مساجد باید به مردم سپرده شوند

کارشناسان حوزه مسجد در میزگرد تخصصی دومین روز از اجلاس سراسری نماز تاکید کردند: که مسجد باید به مردم سپرده شود و باید برای موضوع رفع مشکل مساجد در پرداخت هزینه های جاری پس از حذف یارانه ها تدبیری اندیشیده شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، میزگرد تخصصی سخت افزارهای مسجد با حضور حجج اسلام شرفخانی معاون اوقاف و امور خیریه، ناصحی رییس مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران، تقی قرائتی مدیر موسسه مسجد، غلامی معاون بقاع و امور متبرکه سازمان اوقاف و تقدیری معاون فرهنگی استان حضرت عبدالعظیم، وجدانی مدیر بنیاد مسکن، جلیلی دبیر ستاد اقامه نماز اصفهان، در دومین روز از اجلاس سراسری نماز برگزار شد.

بررسی پراکندگی یا تراکم مساجد براساس جمعیت ضروری است

حجت الاسلام غلامی معاون بقاع و امور متبرکه سازمان تبلیغات در این میزگرد درباره میزان مساحتی که در کل کشور به مسجد اختصاص دارد گفت: در سراسر کشور 37 میلیون مترمربع زمین به حوزه مسجد اختصاص دارد که از این میان 17 میلیون مترمربع آن مسقف است.

وی با اشاره به اینکه بیش از 3 هزار و هفتصد ابادی بالای ششصد خانوار فاقد مسجد هستند اظهار کرد: به ازای هر 200 خانوار یعنی 1000 نفر جمعیت نیازمند یک مسجد هستیم که لازم است پراکندگی یا تراکم انها هم مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: از 60 هزار مسجد موجود در سراسر کشور برخی مقبولند برخی دیگر نیاز به تعمیر و تکمیل و مقاوم سازی دارند و برخی دیگر نیز باید تخریب شوند و از نو ساخته شوند.

 

حجت الاسلام غلامی درباره مساحت موردنیاز برای شبستان هر مسجد گفت: مبنای شبستان هر مسجد 50 متر است اگر برای ابادی 10 خانواری مسجد می سازیم آن مسجد باید 50 متر فضا به شبستان اختصاص داده شود براساس این معیار به ازای هر نفر جمعیت 60 سانتی متر مربع فضا در شبستان مسجد نیازمندیم.

وی با بیان اینکه هر چند حذف یارانه ها از حامل های مساجد بسیاری از این اماکن به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های جاری خود در معرض تعطیلی هستند اذعان کرد: در حالیکه به دنبال راه حلی برای باز بودن همیشگی درب مساجد هستیم شاهدیم که برخی مساجد به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های جاری خود در معرض تعطیلی هستند که لازم است برای این مهم تدبیری اندیشیده شود.

 

شهر تهران فقیرترین شهر در حوزه مسجد است

بنابراین گزارش حجت الاسلام ناصحی رییس مرکز فعالیت های شهرداری تهران نیز در این میزگرد با اشاره به ایات و احادیث فراوان درباره اهمیت مساجد گفت: مسجد همزاد با اسلام است بدون آن نمی توان انقلاب را تفسیر و تحلیل کرد.

وی با اشاره به بخش هایی از پیام مقام معظم رهبری به اجلاس نوزدهم بیان کرد: رهبری فرمودند: «که عمران مساجد و پرداختن به آرایه های معنوی و ظاهری وظیفه همگان است و روحانی باید محور این تلاش مقدس باشد» بر همین اساس لازم است که روحانیونی متخصص برای تحقق این فرمایش رهبری تربیت شود.
حجت الاسلام ناصحی شهر تهران را فقیرترین شهر در حوزه مسجد دانست و ادامه داد: شهر تهران با 8 میلیون نفر جمعیت دارای 1800 تا 2000 مسجد است یعنی به ازای هر نفر 15 سانتی متر مسجد وجود دارد.

وی ادامه داد: براساس آمار اعلام شده از سال 1375 تا امروز در شهر تهران 2500 نفر به سن بلوغ رسیده اند در حالیکه تعداد مساجد متناسب با این رشد جمعیت نبوده است.

وی با اشاره به اینکه تجهیز و ساخت مساجد در حوزه وظایف شهرداری نیست اظهار کرد: شهرداری براساس وظیفه شرعی خود به این حوزه وارد شده و احداث 40 مسجد را در دستور کار داد که از این تعداد 15 باب تکمیل و به مردم تحویل داده شده است.

 

سخت افزار مسجد تابع نرم افزار است

وی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران آمادگی دارد که با شهرداران سایر کلان شهرها نیز هماهنگی و همکاری داشته باشد تا آنها نیز برهمین اساس در حوزه مسجد وارد شوند همچنین حجت الاسلام تقدیری معاون فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی نیز در این میزگرد به ابعاد مشترک مساجد و اماکن متبرکه اشاره کرد و گفت: از نقاط مشترک مساجد و اماکن متبرکه این است که مردم برای کسب آرامش به سمت هر دوی این اماکن روی می آورند.

وی سخت افزار مساجد را تابع نرم افزار دانست و اظهار کرد: اگر بدانید وظیفه و کارکردهای مسجد چیست می توانیم براساس آن سخت افزار را آماده کنیم.

 

درد و دلها و دغدغه های تقی قرائتی در حوزه مسجد

این گزارش می افزاید: حجت الاسلام تقی قرائتی مدیر موسسه مسجد در میزگرد دومین روز از اجلاس سراسری نماز با انتقاد بالا رفتن هزینه های جاری مساجد پس از حذف یارانه ها گفت: برای اینکه بدانید چرا روحانیون امروز در جذب جوانان به مسجد موفق نیستند باید گذری به نقش روحانیون در جبهه های جنگ و دوران دفاع مقدس بزنیم.

وی اظهار کرد: رمز موفقیت روحانیون در جبهه ها در این بود که انها به جوانان می گفتند به جبهه برویم نه اینکه به جبهه بروید اما متاسفانه امروز همه متولیان در امور فرهنگی به جوانان می گویند بروید نمی گویند برویم.

حجت الاسلام قرائتی افزود: جامعه اسلامی نیاز به مبلغ ندارد بلکه به امام نیاز داد رسالت امام با مبلغ متفاوت است امام همه امور را بر عهده می گیرد و هدایت گر است.

وی خاطرنشان کرد: مساجد باید به مردم سپرده شود و متولی نمی خواهد خداوند هر کس را که دوست بدارد به مسجد راهی می کند و برای جذب مردم به مسجد نیاز به حضور هیچ متولی یا نهاد دولتی نیست.

پایان پیام/

 

کد خبر 74708

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha