«چاپ سیاه و سفید»؛ مسکن مقطعی هزینه روزنامه‌ها

مطبوعات مدت هاست با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کنند و علیرغم همه خبرها درباره حل مشکل بحران کاغذ و دیگر مسائل هنوز هم مشکلات گریبان مطبوعات را رها نکرده و تعدادی ازروزنامه ها برای کم شدن هزینه ها برخی صفحات خود را سیاه و سفید کرده اند.

خبرگزاری شبستان، گروه فرهنگی _الهام عطائی: هر روزی که می گذرد مطبوعات که یکی از ارکان اصلی دموکراسی و توسعه فرهنگی در دنیا است در کشور ما بیشتر رو به تحلیل می رود. روزنامه های محلی تعطیل می شوند، روزنامه های سراسری اغلب با مشکل کمبود کاغذ و بحران های مالی روبرو هستند ،‌برخی چاپ خود را متوقف کرده انند و تنها نسخه اینترنتی و آنلاین منتشر می کنند، برخی هم از تعداد صفحات خود کم کرده اند. اما این روزها خبر تازه غمگین کننده دیگری از مطبوعات به گوش رسیده است.

 

 

تعدادی از روزنامه ها برای حل مشکلات مالی خود اقدام به سیاه و سفید کردن برخی از صفحات خود کرده اند. در واقع می شود گفت به نظر می رسد مطبوعات در کشور به جای پیشرفت در حال پسرفت هستند. در دنیایی که هر روز ابزارهای تازه ای برای افزایش جذابیت های بصری به کار گرفته می شود تا رسانه ها مخطبان خود را حفظ و حتی افزایش بدهند سیاه وسفید شدن صفحات روزنامه ها در کشور به دلیل مشکلات مالی بیشتر شبیه به یک لطیفه می ماند تا حقیقت!

 

 

روزنامه های شرق، اعتماد، تعادل ، مردم سالاری تعداد زیادی از صفحات خود یا همه صفحات خود را سیاه و سفید منتشر می کنند، اگر چه این این کار درمانی مقطعی برای درد بی درمان بحران های مالی و کم شدن هزینه های روزنامه ها می تواند باشد اما قطعا در دنیای دیجیتیال امروز که وجود شبکه های اجتماعی، سایت های خبری و انوع مختلفی از رسانه های صوتی و تصویری موجب مرگ تدریجی روزنامه های کاغذی شده اند ، سیاه و سفید شدن و کم کردن از جذابیت های بصری قطعا روزنامه ها را بیشتر به  سقوط از پرتگاه نابودی نزدیک می کند.

 

 

 

گرانی کاغذ و کمبود آن امروز در کشور تهدید کننده نظام رسانه ای است که در راس آن مطبوعات قرار دارد،‌ اگرچه جلب توجه مخاطب به رسانه های دیجیتال به اقتضای عصر تکنولوژی محتوم است اما قطعا این رسانه ها نمی توانند جایگزین خوبی برای مطبوعات باشند.  اخبار زرد شبکه های اجتماعی که اغلب هم در صحت و دقتشان باید شک کرد امروز یکه تاز میدان های خبری شده اند و دیگر امروز در این کشور کمتر کسی روزنامه می خواند. در چنین شرایطی که مسئولان باید به فکر حرفه ای نگاه داشتن فضای رسانه ای و خبری باشند برعکس با گران کردن کاغذ و از دسترس خارج کردنش تیر خلاصی بر پیکر نیمه جان مطبوعات زدند.

 

 

خبرگزاری شبستان پیش از این در گزارشی مفصل با عنوان« شرکت های دروغین و یوروهایی که به جیب زدند/ دومینوی تعطیلی روزنامه های محلی» به معضل کاغذ پرداخت که مشروح آن را می توانید اینجا بخوانید.

 

 

 

 

روز گذشته نیز در گزارشی با عنوان« بازار داغ شایعه سازی و دروغ پراکنی مجازی/ وقتی شبکه‌های اجتماعی جایگزین رسانه‌ها می‌شوند» به آسیب هائی پرداختیم که با آمدن شبکه های اجتماعی گریبان گیر جامعه خبری و رسانه ای شده است که این گزارش را هم می توانید اینجا بخوانید.در این گزارش از زاویه ای متفاوت به مشکل رسانه ها به ویژه مطبوعات در زمینه از دست دادن مخاطب پرداختیم.مشکلات اقتصادی این روزها در واقع سرعت چرخه غم انگیز از دست دادن مخاطب روزنامه ها و مطبوعات را تندتر می کند.

 

 

 

به گزارش شبستان ،‌مطبوعات این روزها در کشور به حیات غم انگیز خود ادامه می دهند و  در حال دست و پا زدن برای بقای خود هستند. این درحالی است که مدتی پیش سید عباس صالحی در پیامی توئیتری اعلام کرد ثبت سفارش  کاغذ توسط بانک مرکزی سرعت پیدا کرده و با محتکران و گران فروشان حوزه کاغذ برخورد قضائی صورت خواهد گرفت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در سخنانی در ابتدای آذرماه خبر از تشکیل کارگروه کاغذ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داد و گفت در شهریور ماه کارگروه کاغذ تشکیل شده است و در این کارگروه هم نهاد‌های موثر دولتی مانند بانک مرکزی، گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور دارند و هم منتفعان کاغذ مانند صنف‌های مختلف صنعت نشر و روزنامه حضور دارند تا از ایجاد رانت و سودجویی جلوگیری شود. صالحی گفت نمی‌خواهم بگویم که مشکل نداریم، ولی از بحران خارج شده‌ایم و در آینده نیز بحران نخواهیم داشت. تلاش می‌کنیم این فضا حداکثری شود و امیدوارم منابع تأمین ارز نیز از ما پشتیبانی کنند تا مشکلی در این حوزه نداشته باشیم.

 

 

این روزها جامعه روزنامه نگاری و انجمن های صنفی ناباورانه به تماشای از دست رفتن و مرگ تدریجی خود نشسته اند در حالی که حل کردن مشکلات دیگر در توانشان نیست و به مسکن هائی مقطعی برای تسکین  آلامشان روی آورده اند؛ مسکن هائی خطرناک که اگرچه درد را برای مدتی کاهش می دهند اما آسیب هائی که به همراه خود می آوردند مرگ را محتوم می سازد؛ کم کردن صفحات، سیاه و سفید کردن صفحات ، متوقف کردن چاپ کاغذی و انتشار  نسخه های انلاین و در نهایت از دست دادن مخاطب و ...

 

 

 

 

 

کد خبر 746935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha