به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مسجد جامع این شهر که قدمت آن هم اکنون به بیش از 800 سال می رسد، در گذر زمان حوادث بسیاری را تجربه کرده است.
این مسجد در سالهای قبل از پیروزی انقلاب، پایگاه مهمی برای اجتماع مردم مبارز کرمان علیه رژیم ستمشاهی بود به گونه ای که پس از حادثه 17 شهریور تهران این کانون مهم عبادی، سیاسی و مردمی شاهد اجتماعات پرشور مردمی در مبارزه علیه طاغوت بود.
در همین راستا یک روز پس از حادثه خونین میدان ژاله تهران، نماز جمعه کرمان در همین مسجد با حضور گروه های مختلف مردم برگزار شد و پس از آن مردم در خیابان های اطراف مسجد به تظاهرات پرداختند و در درگیری که با پلیس پیش آمد چند نفر از مبارزان زخمی شدند.
در همین روز در کلیه مساجد شهر کرمان اقدام به پخش نوار آیاتی از قرآن شد؛ در مسجد جامع هم به مدت سه روز از ساعت 8 تا 11 صبح به مناسبت کشتار مردم در میدان ژاله تهران، مجلس سوگواری اعلام و مغازه ها تعطیل شد.
روز بعد یعنی در 19 شهریور، اجتماع بزرگی با حضور اقشار مختلف مردم در مسجد جامع برپا شد و در رفسنجان و کرمان هم مغازه ها تعطیل شد و شیشه های چند بانک و مغازه شکسته شد و چند اتومبیل منهدم شد.
به دنبال محاصره منزل حضرت امام(ره)در 2 مهر همان سال در نجف اشرف توسط ارتش عراق و ایجاد محدودیت دولت عراق برای فعالیت ایشان، مردم کرمان در 9 مهر اجتماع بزرگی در مسجد جامع برپا کردند و یکی از روحانیون درباره محاصره منزل امام(ره) و مفقود شدن امام موسی صدر سخنرانی کرد.
گروهی از دانشجویان و جوانان هم در همین روز در بازار و میدان مشتاقیه کرمان تظاهرات کردند و به دنبال آن در مسجد الرضا(ع)در خیابان حافظ اجتماع بزرگی تشکیل شد؛ در حالیکه تظاهرات مردم مبارز کرمان علیه رژیم پهلوی اوج می گرفت، حزب منحله رستاخیز در کرمان با انتشار اعلامیه ای حمایت خود را از رژیم منفور پهلوی اعلام کرد که با اعتراض شدید مردم مواجه شد.
در روز 10 مهر هم در مسجد، اجتماع بزرگی بر پا شد و در پایان این اجتماع جوانان و دانشجویان در میدان مشتاقیه دست به تظاهرات زدند و در حالیکه یکصدا فریاد می زدند "مرگ بر شاه" با پلیس درگیر شدند و در نتیجه شیشه های چند بانک و سینما شکسته شد و یک مغازه مشروب فروشی در کرمان به آتش کشیده شد.
در 15 مهر هم راهپیمایی دانشجویان دانشسرای راهنمائی کرمان از مرکز دانشسرا به سوی مسجد جامع انجام شد.
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما