به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، همزمان با ایام شهادت شهید «احسان باقری»، محفل «شهید آبروی محله» به همت پایگاه مقاومت بسیج کریم اهل بیت(ع) وحوزه مقاومت بسیج امیرالمؤمنین، مسجد امام حسن(ع) زیارت قدمگاه آران و بیدگل،کانون فرهنگی مسجد قدمگاه ، موسسه فرهنگی پژوهشی سرداران شهید صیادیان برگزار شد.
این مراسم با تلاوت دکتر حسن احمدی زاده قاری ممتاز و نفر نخست مسابقات قرآن دانشجویان کشور آغاز شد و سپس با شعرخوانی شاعر آیینی شهرستان سید مهدی میرحسینی ادامه یافت.
در ادامه این مراسم، «حسن کشایی» رزمنده، محقق وپژوهشگر حوزه دفاع مقدس به بررسی برخی از ابعاد زندگی شهید احسان باقری بخشدار و شهردار دیواندره در دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: در زمانی که کردستان و دیواندره ناامن ترین دوران خود را می گذراندند ، سردار شهید باقری آنجا را ترک نکرد و در دوران کوتاه خدمتگزاری اش برای مردم دیواندره که بیش از سه سال طول نکشید، خدماتی از خویش به جایی گذاشت که تا هم اکنون نیز مردم شهر از آن بهره می برند.
وی افزود: بعد از گذشت سی و چند سال از شهادت شهید احسان باقری، مردم دیواندره هنوز وقتی یاد از او می کنند گویی همین چند روز پیش او را از دست داده اند، هنوز داغ احسان برآنها تازه است، هنوز او را می جویند و به دنبال خدمتگزاری چون او هستند.
این محقق حوزه دفاع مقدس بیان داشت: بخشدار، سرپرست شهرداری، سرپرست مخابرات و مسؤل قرض الحسنه و داشتن چندین مسؤولیت به طور همزمان نشان از توان بالا، اعتماد مردم و روحیه خدمتگزاری این شهید دارد.
کشایی افزود: آن چه امروز کارشناسان شهری به نام «زیرساخت های شهری» از آن یاد می کنند، شهید باقری در بیش از سی سال پیش برای شهر دیواندره پی ریزی و اجرا نموده است که هنوز هم پابرجاست و مورد استفاده آنان است.
پخش کلیپی از زندگی شهید، سخنرانی فرمانده سپاه، تجلیل از خانواده شهید و مدیحه سرایی حمید شاهمیرزایی و میثاق و عهد شرکت کنندگان با شهید از دیگر برنامه های این مراسم معنوی بود.
همچنین در حاشیه این مراسم ضبط مستند شهید، آبروی محله جهت پخش از سیمای مرکز اصفهان در قالب مصاحبه با همرزمان شهید؛ مصاحبه با اهالی محل؛ حضور در گلزار شهدا و مزار شهید و خوانش وصیت نامه شهید باقری انجام شد.
شهید ، آبروی محله ، نام مستند گزارشی است به کارگردانی حمید راستی که هر یکشنبه ها و سه شنبه ساعت ۱۸ و تکرار آن شنبه ها و چهارشنبه ها ساعت ۱۲:۳۰ از شبکه اصفهان به روی آنتن می رود. این مستند گزارشی ، به شکل نوین و تازه ای به یاد و خاطره شهدا و یامان آنها می پردازد.
در این مستند، در هرمحله ، از طریق مراجعه به مردم محل ، کسبه ، عابران درباره شهید مورد نظر پرس و جو می کند. در ادامه سراغ همرزمان و خانواده شهید رفته و از فضائل اخلاقی و رفتار آن به گفتگو می پردازد. سپس با همرزمان بر سر مزار شهید رفته و در پایان با کمک مردم محل ، مراسم در همان کوچه روبروی منزل شهید برگزار می شود و در آن مراسم ، از خانواده شهید ، تجلیل به عمل می آید. تکرار این برنامه چهارشنبه ها ساعت ۱۶ از شبکه اصفهان پخش می شود.
زندگی نامه شهید
شهید «احسان باقری» روز دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۹ در آران و بیدگل به دنیا آمد. شوق عجیب او برای آموختن علم باعث شد با تلاش بسیار دروس مدرسه را فرا بگیرد. بعد از اخذ مدرک دیپلم تجربی برای انجام خدمت سربازی به مشهد رفت. در پایان دوران خدمت در جریان مبارزات مردم قرار گرفت و همگام با روحانیت متعهد و مردم انقلابی در تظاهرات علیه رژیم شاهنشاهی شرکت کرد. پس از پیروزی انقلاب در جهاد مخابرات شهر سنندج به فعالیت پرداخت و به منظور پیشبرد اهداف اسلامی به سقز و ارومیه مهاجرت کرد.
چندی بعد او را به سمت سرپرست مخابرات دیواندره به کردستان فرستادند. اما به علت نیاز منطقه به بخشدار با سمت بخشدار و شهردار دیواندره به جمهوری اسلامی خدمات ارزنده ای ارائه داد.
احسان علاقه خاصی به خانواده معزز شهدا داشت. او بعد از شهادت برادرش «اسماعیل باقری» با تمام توان در مقابل دشمنان اسلام ایستاد. عصر روز جمعه نهم آذر ۱۳۶۳ احسان به منظور حضور در محل کار خود از منزل خارج شد اما دشمنان اسلام و قرآن در آن عصر خونین قلبش را نشانه گرفته و قامت رشید او را در سن ۲۴ سالگی بر خاک انداختند./
نظر شما