به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، حجت الاسلام رحمت الله بیگدلی در دومین نشست مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با فعالان فضای مجازی با اشاره به اینکه برای تعریف هویت قبل از به رسیمت شناختن ابزارهای ارتباطی و شبکه های اجتماعی باید انسان را به رسیمت شاخت، گفت: انسان موجودی واجب الخطاست، چون انسان خطا می کند با انسانی روبه رو هستیم که خطا می کند.
به گفته این استاد حوزه و دانشگاه؛ اگر انسان و حقوق آن را به رسمت بشناسیم، حق انسان است که از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی استفاده کند؛ از اینرو ما نمی توانیم برای انسان محدودیت ایجاد کنیم، هر فردی که حق استفاده از ابزارارتباطی را محدود کند به انسان و حقوق او تعدی کرده است.
وی در ادامه سخنان خود به برخی از مشکلات موجود در فضاهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: برخی از متولیان فرهنگی، دینی و کسانی که مسولیتی برعهده دارند، دچار تاخیر فاز هستند، به این ترتیب که همواره از زمان عقب می مانند و همین موجب می شود تا همیشه در برابر موج قرار گیرند و نمی توانند تصمیم درستی اتخاذ کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در گذشته مردم ابزاری برای بیان نظرات خود نداشتند، افزود: با ظهور شبکه های اجتماعی و فضای مجازی امکان بیان نظرات عموم مردم فراهم شده است.
حجت الاسلام بیگدلی پمپاژ اطلاعات و فرهنگ های گوناگون را یکی از معایب فضاهای مجازی خواند و گفت: فرهنگ غرب به دلیل پشتوانه قوی تولید محتوا، هزینه و ابزارهایی که در دست دارد فرهنگ خود را به دنیا پمپاژ می کند.
به گفته این استاد حوزه و دانشگاه، اگر مانع از سخن گفتن کاربران در فضاهای مجازی شویم، افرادی که به راحتی تحت تاثیر فرهنگ غرب قرار می گیرند، این فرهنگ را در سطح جامعه گسترش می دهند.
وی با تاکید بر اینکه پمپاژ دروغ اطلاعات در این فضاها یکی دیگر از معایب این فضاها هستند، ادامه داد: این مشکل به دلیل عدم دسترسی مردم به اطلاعات درست و بی اعتمادی به رسانه های داخلی ایجاد شده است از اینرو برای حل این مشکل بایستی رسانه های رسمی را به مراجع مورد اعتماد تبدیل کرد.
حجت الاسلام بیگدلی سقوط اخلاق در فضای مجازی را هم یکی دیگر از مشکلات این حوزه عنوان کرد و گفت: همین موضوع موجب آسیب اعتماد عمومی شده است
نظر شما