اجرای طرح «سامانه دوم گلاب» خواسته نمایندگان مستعفی استان اصفهان

نماینده کاشان و آران و بیدگل، عدم پیش بینی ردیف اعتبار عملیات سامانه دوم طرح آبرسانی استان اصفهان را علت استعفای دسته جمعی نمایندگان این استان اعلام کرد و گفت: باید در ردیف بودجه ۹۸ تجدید نظر شود و برای این سامانه در سال آینده ردیف اعتبار دیده شود.

خبرگزاری شبستان – آران و بیدگل: سال هاست که استان اصفهان در نظر مسؤولان کشوری، استانی برخوردار معرفی می شود در حالی که مردم این استان از نعمت آب به عنوان اساسی ترین مایه حیات بشری و اصلی ترین و اساسی ترین زیربناهای توسعه پایدار، در مذیقه هستند.
 

عدم توجه مسئولان به خواسته‌های مردم استان اصفهان و اهمال در مدیریت منابع آب که از طریق نمایندگان در حال پیگیری بود، سبب شد ۱۸ نماینده این استان در روز چهارشنبه ۱۸ آذرماه با تقدیم نامه استعفای خود به هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به حذف پروژه‌های آب رسانی استان اصفهان از ردیف‌های بودجه سال آینده اعتراض وخواهان ایفای حقوق مردم این استان شوند.

 

یکی از مهم ترین پروژه‌های آب رسانی استان اصفهان که در بودجه سال آینده ردیفی برای آن اختصاص نیافته طرح تکمیل سامانه دوم گلاب است. این سامانه شامل تونل انتقال آب و تصفیه خانه موسوم به «گلاب ۲» به طول ۲۷کیلومتر، به عنوان طرح توسعه آبرسانی به ۱۶ شهرستان استان اصفهان از جمله منطقه کویری و بحرانی کاشان و آران و بیدگل، وظیفه انتقال آب از دریاچه سد زاینده رود به تصفیه خانه را دارد.

 

در صورت انجام نهایی این طرح، شاهد انتقال ۱۶ مترمکعب بر ثانیه آب برای مصرف شرب خواهیم بود، در حالی که هم اکنون میزان آب انتقالی از طریق سامانه آبرسانی اصفهان پس از تصفیه خانه تنها ۱۰.۵ متر مکعب بر ثانیه است و درصورت بروز مشکل، شرایط انتقال آب شرب بشدت سخت می شود.

 

«سید جواد ساداتی نژاد» نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی و یکی از امضاکنندگان نامه استعفای جمعی نمایندگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل در این خصوص گفت: موضوع آب برای استان اصفهان و به ویژه منطقه کویری و خشک کاشان و آران و بیدگل بسیار حائز اهمیت است و  انتظار داشتیم تونل و ایستگاه پمپاژ طرح گلاب که تأمین انتقال آب زاینده رود به کاشان را دارد در بودجه و لایحه سال 98 دیده و این طرح سامان دهی شود.

 

وی با ابراز نگرانی از اینکه موضوع پروژه انتقال آب زاینده رود به کاشان سال‌هاست در دستور کار بوده اما به ظرفیت کامل خود نرسیده است، گفت: در این پروژه باید یک هزار و ۱۰۰ لیتر آب در ثانیه برای بهره مندی مردم دو شهرستان کویری کاشان و آران و بیدگل به کاشان منتقل شود اما به دلیل عدم تکمیل تونل گلاب هم اکنون با ۴۰۰ لیتر بر ثانیه حدود یک سوم این انتقال آب محقق شده است.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: آب‌های زیرزمینی دشت کویری کاشان با وضعیت خشکسالی کنونی سالانه بیش از یک متر پایین می‌رود و این برای منطقه اصلاً وضعیت مناسبی نیست و ما نگران  هستیم  که عمر این خط لوله به اتمام برسد اما ظرفیت آن کامل نشود.

 

دکتر ساداتی نژاد با بیان اینکه بحث استعفای نمایندگان استان اصفهان دلخوری از نداشتن ردیف برای اعتبار پروژه های آب رسانی استان و به عبارتی عدم اجرای بارگذاری در ازای سامانه دوم بود گفت: عدم تحقق کل خط انتقال به دلیل این است که سامانه دوم در ردیف اعتبار دچار چالش شده و این سامانه کامل نشده است.

 

وی افزود: انتظار نمایندگان استان اصفهان این است که در ردیف بودجه ۹۸ تجدید نظر شود و برای این سامانه در سال آینده ردیف اعتبار دیده شود تا این مشکل استانی برطرف شود./

 

 

کد خبر 746482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha